Lähtövalmiina Ruotsiin Turun satamassa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Suunnaksi Gotlanti

by Alex | Matkoillablogi.fi

Kesäinen aurinko lämmitti ihanasti pihalla pakatessamme autoa. Edellisestä autolomasta oli jo kulunut aivan liian pitkä aika, mutta nyt olimme vihdoinkin lähdössä matkalle josta olimme kauan puhuneet. Odotuksen ja matkallelähdön tunne oli voimakas, muistan tämän saman kihelmöivän tunteen hyvin jo lapsuudesta kun kesän lomamatka autolla oli alkamassa.
Kohta kääntäisimme auton nokan kohti Turun satamaa ja sieltä edelleen kohti Itämeren keskellä odottavaa lomasaarta.

Olimme jo monta vuotta suunnitelleet kesämatkaa raukkien ja ruusujen saarelle, mutta aina jostain syystä jokin muu kohde oli kirinnyt loppusuoralla ohi. En oikeastaan tiedä miksi, sillä näin Gotlannin matkan jälkeen mielessä on vaikka kuinka monta syytä lähteä Gotlannin kesäisiin maisemiin lomailemaan.
Koska halusimme mahdollisuuden myös kierrellä saarella olimme päättäneet suoran lennon sijasta lähteää matkaan laivalla ja omalla autolla, ja niinpä heinäkuun lopussa pakkasimme auton lyhyehköä Visbyn ja Gotlannin lomaa varten. Autoa pakatessamme heräsi taas tuttu kysymys: kuinka paljon tavaraa ihminen voi tarvita mukaansa vajaan viikon autolomalle?!?  No – autoloman yksi hyvä puolihan on juuri se, että mukaan voi pakata sitä ja tätä ja tuota, jospa sattuisi sitä matkalla tarvitsemaan…

Tänään aloitetaan täällä blogissa kesän autolomamatka kohti Gotlantia! Visbyn Keskiaikaviikon tunnelmien lisäksi löysimme myös monia mansikkapaikkoja Visbyn ulkopuolelta, mm. huikaisevan kauniin Gamla Hamn-raukkirannan ja vitivalkoiset hiekkarannat Fåröllä, pikku-Provencen tunnelmaa leipomokahvilasta maaseudeulla ja ruokamatkailijan taivaan. Näistä kaikista lisää tulevissa postauksissa – tervetuloa mukaan ruusujen ja raukkien saarelle!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet