Eataly Tukholma_Kuva-©-Matkoillablogi

Tukholman uusi foodie-kohde: Eataly

by Alex | Matkoillablogi.fi

Tukholman uusi ykkösosoite kaikille italialaisen ruoan ystäville ja foodie’ille on ehdottomasti Biblioteksgatan 5 ja helmikuun puolessavälissä avattu kaksikerroksinen Eataly ….hmmm, niin mikä? Hyvä kysymys on laittaisiko perään -ravintola, -baari, -leipomo, -kauppahalli vai -herkkukauppa – kaikki nämä liitteet nimittäin sopivat tälle Tukholman keskustassa sijaitsevalla uudelle herkkukeitaalle.

Alkuviikosta Tukholmassa käydessämme piipahdimme pikaiselle kierrokselle uuteen Eataly-kompleksiin. Vanhaan Röda Kvarn-elokuvateatteriin upeasti toteutetun kokonaisuuden virallinen osoite on Biblioteksgatan 5, mutta toinen sisäänkäynti löytyy myös kulman takana, Mäster Samuelsgatanin puolelta.

Konsepti on kotoisin Italiasta, jossa Oscar Farinetti avasi vuonna 2007 ensimmäisen Eatalyn Torinoon. Tavoitteena oli luoda paikka, joka olisi enemmän kuin herkkukauppa, ja tässä mielestäni ollaan todellakin onnistuttu ainakin Tukholman kokonaisuuden perusteella. Konsepti on nykyään levinnyt ympäri maailmaa aina USA’ta, Etelä-Koreaa, Qataria ja Brasiliaa myöten; Tukholman Eately on järjestyksessä nro 40.

Tukholmassa Eataly on toteutettu hienovaraisesti ja vanhan elokuvateatterin sisustusta ja henkeä säilyttäen. Alakerran keskiössä on La Piazza-baari, ja korkean salin reunoilla on useita eri ravintolapisteitä. Etenkin alakerran kalatiski sekä juusto- ja leipätiskit näyttivät enemmän kuin houkuttelevilta.

Mutta lähdetään sen pidemmittä puheitta kierrokselle, ja annetaan kuvien puhua puolestaan!

Eataly on kiehtova yhdistelmä kauppaa, palvelutiskejä, ravintolaa ja baaritiskejä joiden ääressä voi ruokailla. Tässä iloisessa sekoituksessa piileekin varmaan paikan viehätys. Varoituksen sana on ehkä kuitenkin paikallaan: mikäli hakee rauhallista ravintolakokemusta vilkas ei ehkä ole se oikea valinta. Onneksi yläkerrasta löytyy myös rauhallisempia tiloja niitä hakeville. Hauska yksityiskohta alakerrassa on muuten elokuvateatterin näyttämö (jossa valkokangas oli), jonne on nyt rakennettu hieman erillään oleva pitkä pöytä.

Komeat kristallikruunut saavat katseen kohdistumaan myös yläkertaan, jonka prosciutto-rivistö on kieltämättä vaikuttavan näköinen. Yläkerrassa sijaitsee myös pizzan ja pastan valtakunta.

Tällä kertaa piipahdimme vain nopeasti katsastamaan uuden Eatalyn, mutta seuraavalla kerralla tuonne pitää ehdottomasti poiketa lounaalle tai illastamaan mikäli yövymme Tukholmassa.

Eataly on avoinna aamusta iltaan, loppuviikosta hieman myöhempäänkin – tarkista päiväkohtaiset aukioloajat Eatalyn kotisivuilta.

Oma arvioni ensivilkaisun jälkeen: Herkullinen & ehdottomasti suositeltava.
Onko Eately sinun bucketlistillä seuraavan Tukholman-matkan yhteydessä?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet