Etenkin kannella 6 näkyi entistä rohkeampi värien käyttö. Kuva: © Matkoilla-blogi

Uudistettu Silja Serenade

by Alex | Matkoillablogi.fi

Kävin tutustumassa pikaisesti Silja Serenaden uudistuksiin viime viikolla. Aikaisemmassa postauksessa mietinkin jo hieman miten paljon pystyy tämäntyyppisellä peruskorjauksella muuttamaan kokonaisuutta. Ennakko-odotukseni ennen käyntiä olivat siksi melko maltilliset. Täällä Rantapallon blogeissa on jo ollutkin jonkin verran postauksia uudistuneesta laivasta (mm. Passionate Traveller on tehnyt aiheesta useammankin postauksen)

Uudistukset näkyvät kokonaisuutena kaikkein parhaiten kannella 6, joka onkin laajin uudistettu kokonaisuus laivalla. Omaksi suosikikseni kaikista uudistetuista tiloista nousee ehdottomasti italialainen ravintola La Tavolata. Ravintolan sisustus on aina makuasia ja jakaa varmasti mielipiteet, mutta itseäni tilaan tuotu värikkyys miellyttää ja tuo uuden ja muutoksen tuntua. Pieni miinus tulee kuitenkin siitä, että ravintola on nyt muuttunut muodoltaan melko pitkäksi ja kapeaksi, mikä vähentää aikaisemmin Maxime-ravintolassa vallinnutta avaruuden tuntua. Kokonaisuudessa tärkein, eli ruoka jäi kuitenkin tällä kertaa kokeilematta, joten lopullinen arvosana jää seuraavaan kertaan, jolloin varaamme ruokailun ko. ravintolaan.

Oma ehdoton suosikkini remontin jälkeen: Italialainen ravintola Tavolata. Kuva: © Matkoilla-blogi

Oma ehdoton suosikkini remontin jälkeen: Italialainen ravintola Tavolata. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kakkossijan uudistetuista tiloista saa uudelleen nimetty buffet-ravintola, Grande Buffet. Itseäni viehätti ravintolan keskiosaan, buffet-pöytien ympärille aikaansaatu suurempi avaruus ja valoisuus. Saarekkeen muotoiset buffet-pöydät auttavat varmaankin osaltaan vähentämään jonotusta, kun ravintola nyt todennäköisesti toimii paremmin ”free flow”-periaattella.

Pronssisijalle uudistusten joukossa nousee omalla listallani kuutoskannen uudistettu tax free-myymälä, Superstore. Reilusti kasvaneessa kaupassa kävijää kohtaavat niin hieman mutkittelevat reitit kuin pyöreät saarekemuodotkin, jotka ovat  lentoasemien myymlöistä tutut (eikä ihmekään, sillä myymäläarkkitehti on erikoistunut juuri kansainvälisten lentokenttien taxfree-myymälöiden suunniteluun). Itse pidän huomattavasti enemmän tällaisesta shoppailuympäristöstä kuin viivasuorista hyllyriveistä – ja tutkittu juttu on varmaankin myös, että ihmiset kuluttavat tällaisessa ympäristössä enemmän.

Kannen 6 Tax Free-myymälä on nykyään Superstore - huomattavasti laajempi ostoselämys kuin ennen. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kannen 6 Tax Free-myymälä on nykyään Superstore – huomattavasti laajempi ostoselämys kuin ennen. Kuva: © Matkoilla-blogi

Etenkin kannella 6 näkyi entistä rohkeampi värien käyttö. Kuva: © Matkoilla-blogi

Etenkin kannella 6 näkyi entistä rohkeampi värien käyttö. Kuva: © Matkoilla-blogi

Promenaden kauppojakin on uudistettu kauttaaltaan sekä ilmeeltään että eri tuoteryhmien kauppojen sijoittelultaan, uutuuksista mainittakoon lasten lelukauppa ja Luxury-liike. Lelukauppaa on kokeiltu ennenkin laivoilla, mutta ilmeisesti kehnoin tuloksin, koska ovat aikaisemmin hävinneet (liekö kuitenkin niin, että taxfree-myymälän karkkihyllyt saavat edelleenkin lasten silmät kirkastumaan eniten?).

Luxury-liikkeen kohdalla mietin hieman kenelle tämä on suunnattu? Kuuluvatko kohderyhmään kenties idän suunnasta tulevat matkaajat? Kieltämättä myymälällä on varmaankin tärkeä ”mielikuvankohtottajan”  tehtävä Promenadella, mielenkiintoista on kuitenkin nähdä syntyykö liikkeestä tarpeeksi kauppaa, jotta myymäläneliöt ovat kannattavia vai jääkö Luxury pelkästään kaupaksi, jossa ”kiitos, katsellaan vaan…” ?

Myös Sunflower Oasis-kylpyläosasto on uusittu. Melko vahvasti 1990-lukuun viittaavat vuoret ja luolastot ovat saaneet väistyä avaruuden ja valon edessä. Tilan täyttää nyt valon ja avaruuden lisäksi kolme suurta poreallasta, josta keskimmäistä kehutaan Itämeren suurimmaksi. Itse en liiemmälti innostu yleensäkään porealtaista, enkä ole niin vakuuttunut, että suurikokoinen allas on ainakaan minulle mikään plussa. Valoisuudesta ja värityksestä kuitenkin minulta iso plussa.
Lapset eivät ehkä täysin allekirjoita uudistuksia, koska vesiliukumäet ovat uudistusten myötä poistuneet allasosastosta.

Sunflower Oasis oli kokenut "valaistumisen". Kuva: © Matkoilla-blogi

Sunflower Oasis oli kokenut ”valaistumisen”. Kuva: © Matkoilla-blogi

Hyttien osalta telakoinnin vaikutukset rajoittuivat Commodore-hyttien uudistukseen ja kolmen uuden junior-sviitin rakentamiseen. Näiden kohdalla uudistus oli oikein onnistunut, tosiasia kuitenkin on, että myös muutkin hytit olisivat tarvinneet ehostusta.

Commodore-luokan hytit olivat saaneet uuden sisustuksen. Kuva: © Matkoilla-blogi

Commodore-luokan hytit olivat saaneet uuden sisustuksen. Kuva: © Matkoilla-blogi

Itseä jäi kuitenkin askarruttamaan, josko yleisten tilojen uudistukset riittävät aikaansaamaan tarpeeksi ison wau-effektin, jotta matkustajamäärät (uudistusten takia) kääntyvät jyrkkään nousuun. Kuluttajien lompakolle kun on monta pyrkijää, joten koko ajan pitäisi keksiä uutta. Ulkokannelle rakennetun, uuden kansibaarin ohella (tästä ehdottomasti plussaa – toivottavasti tätä osataan hyödyntää myös pitkinä, lämpiminä kesäiltoina auringonlaskun aikaan!) ulkokannelle olisi voinut siirtää vaikkapa yhden porealtaan, jossa olisi voinut nauttia kauniista kesäilloista tai kylmenevän syysillan tähtitaivaasta.

Silja Serenade täyttää tänä syksynä 24 vuotta, joten alukselle oli jo aikakin tehdä isompi ”facelift” aikaisempien, pienempien korjausten jatkeeksi. Silja Symphony on syksyllä 2014 seuraavana vuorossa, mielenkiinnolla jäädään odottamaan, josko Sympan telakoinnin tuloksena nähdään jotain uutta, Serenadesta poikkeavaa.

Myötäisiä tuulia & pitkää ikää meidän vesillä uudistuneelle Serenadelle – vaikka ikää rupeaa jo olemaan, täytyy kuitenkin todeta, että vastaavanlaisia laivoja ei ole meidän vesille tullut Promenade-sisarusten jälkeen!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet