Aamukävelyllä Prahan Staré Meston läpi Kaarlensillalle

by Alex | Matkoillablogi.fi

En ole  erityisen aamuvirkku. Silti nousen arkisin yleensä kello kuuden pintaan, sillä tykkään aloittaa työpäiväni aikaisin. Lomalla sama ei yleensä  päde, mutta viime kesän Prahan matkalla päätin tehdä kerrankin asiat hieman toisin: laitoin sunnuntai-aamuksi herätyksen kello kuudeksi, ja puoli seitsemän aikaan olin jo kävelemässä hotellilta Prahan hiljaisen vanhankaupungin läpi kohti Kaarlensiltaa. Kokemuksen voi tiivistää yhdellä sanalla: kannatti!

Prahaa ei aina mainita liikaturismin yhteydessä, mutta kaupunki kuuluu ehdottomasti siitä kärsivien joukkoon. Kaarlensillan pullistellessa iltapäivällä niin matkailijoita kuin kaupustelijoita tunnelma on aivan erilainen kuin aamun sarastaessa. Sama juttu Vanhassakaupungissa. Ihmisiä väistellessä on myös vaikeampi suunnata katsetta ylöspäin kohti vanhojen rakennusten upeita julkisivuja. Aikainen aamu varmaan osaltaan rajoitti matkailijoiden määrää, mutta kaupungin katujen yleinen hiljaisuus johtui varmaan  suurimmaksi osaksi siitä, että olin liikkeellä sunnuntai-aamuna.

Kuvat eivät mielestäni pysty täysin välittämään tunnelmaa, mutta kun itse katson näitä kuvia muistan vahvasti leppeän lämpimän kesäaamun ja kaduilla vallinneen rauhan. Ehkäpä voin näillä kuvilla inspiroida jonkun muunkin lähtemään kävelylle jo aamunkoitteessa? Tervetuloa mukaan aamukävelylle Prahan vanhankaupungin läpi Kaarlensillalle!

Kaarlensillalla liikkeellä oli enimmäkseen lenkkeilijöitä ja jonkin verran muita matkailijoita. Meitä kaikkia matkailijoita yhdisti yksi asia: kädessä oli kamera tai puhelin, jolla yritimme vangita aamunkoitteen tunnelman Kaarlensillalla. Sillan nuoret rakastavaiset eivät selvästikään tarvinneet kameraa – rakastuneissa katseissa näkyi hetken eläminen, tässä ja nyt.

Varhain oli liikkeellä myös muutama hääpari täysissä juhlapukineissa otattamassa hääkuvaa. Kaikki näkemäni hääparit olivat muuten aasialaisia – lieköhän juuri Praha heidän keskuudessaan erityisen suosittu hää(matka)kohde?

Kaarlensillalla kontrasti aamun ja iltapäivän välillä oli melkoinen kun aamun rauhasta ja väljyydestä ei ollut enää tietoakan. Silti kauniilla sillalla kannattaa ehdottomasti käydä – iltapäivälläkin.

Oletko sinä harrastanut kaupunkilomilla aikaisia aamukävelyitä hiljaisemmassa kaupungissa?

PS. Terveiset ja kiitokset Lähtöportti-blogin Mikalle inspiraatiosta aikaiseen aamukävelyyn; Mikan tunnelmat Prahan aamusta voit lukea tästä.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

4 kommenttia

Mika / Lähtöportti 25/03/2019 - 12:15 pm

Kiitos terveisistä, tämä lämmittää mieltä kovasti! Tiedän ettei aikainen herätys lomaa viettäessä houkuttele, mutta varhaiset kaupunkikävelyt ovat aina olleet vaivan arvoisia. Varsinkin suosituissa turistikaupungeissa aamutunnelma on kovin erilainen päivään verrattuna. Mahtavaa että pääsit kokemaan Kaarlensillan aamun 🙂

Vastaa
alex 25/03/2019 - 11:16 pm

Joo, sen verran hieno kokemus oli, että pitää ottaa uusiksi jossain toisessakin kohteessa.

Vastaa
Piyya 28/03/2019 - 6:29 pm

Kiitos aamukävelystä Prahassa. Ihanan seesteistä, näin tulen varmaan tekemään itsekin sitten ja kun joskus Prahaan pääsen.
En ole itsekään mikään aamuvirkku mutta yhden aamun lomalla pyrin heräämään ja päästä kuvaamaan kohdetta aamun valossa. Aamun valo on vaan niin erityinen ja saa kohteelle kuin kohteelle oman sädekehän.

Vastaa
alex 31/03/2019 - 8:24 pm

Eipä kestä – kiva jos seesteinen tunnelma välittyi kuvista; toivottavasti pääset pian kokemaan Prahan paikan päälle.
Kiitos kommentista Piyya!

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet