Break Sokos Hotel Levi, standardhuone. Kuva: © Matkoilla-blogi

Break Sokos Hotel Levi – kelpo hotelli keskellä alppikaupunkia

by Alex | Matkoillablogi.fi

Majapaikan valinta hiihtomatkalla on meillä aina aiheuttanut jos ei päänvaivaa niin ainakin jonkin verran surffailua ja eri vaihtoehtojen vertailua. Puntarissa melko vakiona on ollut sijainti, taso, yleinen mielikuva hotellista sekä tietenkin hinta. Levillä päädyimme näitä arvioidessamme Break Sokos Hotel Leviin.

Break Sokos Hotel Levi sijaitsee aivan Levin ”alppikaupungin” ytimessä, torilla Stadiumia vastapäätä. Oven ulkopuolella usempi Hullu Poro-konsernin ravintola  ja Zero Pointiin on parinsadan metrin kävely, eli kaikenkaikkiaan mitä mainioin sijainti.

Break Sokos Hotel Levi sijaitsee alppitaloalueella. Kuva: © Matkoilla-blogi

Break Sokos Hotel Levi sijaitsee alppitaloalueella. Kuva: © Matkoilla-blogi

Hotellin palveluista mainittakoon respan vieressä sijaitseva CoffeeHouse (ja sen yhteydessä minishoppi ja aulabaari), ravintola Kiisa, iltapäivisin lämpiävä sauna ja poreallas (sisältyy huonehintaan) sekä kellarissa suksivarasto suksienhuoltohuoneineen ja (lisämaksullinen) parkkihalli.

Avaran ja valoisan hotelliaulan yhteydessä on minimyymälä ja hotellibaarinakin toimiva CoffeeHouse. Kuva: © Matkoilla-blogi

Avaran ja valoisan hotelliaulan yhteydessä on minimyymälä ja hotellibaarinakin toimiva CoffeeHouse. Kuva: © Matkoilla-blogi

Hotellihuoneet sijaitsevat useassa eri rakennuksessa mitä emme varatessamme olleet missään vaiheessa huomanneet (vaikka tämä onkin mainittu esittelytekstissä hotellin nettisivuilla). Sinänsähän tämä ei ollut kauniissa kevätsäässä mikään ongelma. Vinkkinä jos ei halua pakkasessa luistella torin halki aamiaiselle: parkkihallin kautta pääsee ”sisäkautta” kulkemaan hotellirakennusten välillä.

Huone

Olimme pitkää Levin viikonloppuamme varten varanneet Standard Twin-huoneen, koska tiesimme käyttävämme huoneen lähinnä nukkumapaikkana. Huonetyyppejä löytyy hotellista useita muitakin, joista mainittakoon saunalliset Superior-huoneet.

Huoneemme oli erittäin siisti ja valoisa, modernisti sisustettu. Huoneessa oli parkettilattia ja järkevänä yksityiskohtana hiihtohotellissa kaakeloitu eteisen lattia. Myös Lapin luonto näkyi huoneen sisutuksessa mukavalla tavalla taulun ja verhon muodossa.

Suomen luontoa huoneessa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Suomen luontoa huoneessa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Putipuhdas kylpyhuone jatkoi selkeää linjaa isoine kaakelipintoineen. Runsaasti laskutilaa ja hyvä valaistus. Ainoa asia jota olisi voinut lisätä toivelistalle olisi ollut suihkunurkkauksen ovi, joskin seinäkekin toimi suhteellisen hyvin roiskerajoittimena. (Tämä oven/verhon puute on muuten jostain syystä yllättävänkin yleinen hotelleissa.)

Break Sokos Hotel Levi, standardhuoneen kylppäri. Kuva: © Matkoilla-blogi

Break Sokos Hotel Levi, standardhuoneen kylppäri. Kuva: © Matkoilla-blogi

Aamiainen

Break Sokos Hotel Levin aamiainen oli valitettavasti melko ”perustylsä” suomalainen hotelliaamiainen, mikä ei tarkoita sitä, että se olisi ollut huono – aamiainen ei vaan oikein sytyttänyt (myönnän: olen melko vaativa sen suhteen, että aamiaianen innostaa minua!). Leipää, leikkeleitä, jugurttia, muroja ja myslejä, puuroa, vihanneksia jne. oli pöydässä, eli kaikkea mitä perusaamiaiselta voi odottaa. Paikalliset maut ja lappilaisuus eivät mielestämme vaan  valitettavasti näkyneet pöydän antimissa (Sokos-hotellien aamiaispöydän yleensä positiivinen piristys ”Paikallinen erikoisuus” rajoittui täällä kuiviin kampanisuihin). Pieni miinus tulee myös aamiaisravintolan hälyisyydestä ja ruuhkaisuudesta, jokakorostui puoli yhdeksästä eteenpäin.

Aamiaisen lämpimät ruoat (jotka olivat ihan oikeasti lämpimiä) sekä vohveliraudat saivat kuitenkin hymyn korviin aamiaisella.

Aamiaishetken kruunaa aina vastapaistettu vohveli - #ihanitepaistoin. Kuva: © Matkoilla-blogi

Aamiaishetken kruunaa aina vastapaistettu vohveli – #ihanitepaistoin. Kuva: © Matkoilla-blogi

Ravintola ”Kiisa”, jossa aamiainen tarjoillaan toimi illalla a la Carte-ravintolana.

Kokonaisuus

Maksoimme kahden hengen huoneesta n. 180 EUR/yö aamiaisella, eli melko suolaisen hinnan vaikkakin olimme varanneet majoituksen hyvissä ajoin. Alpeilla hyvätasoisen hotelli 4- tai 5-ruokalajin illallisella löytää usein tähän hintaan. Toisaalta oli jo tätä matkaa suunnitellessamme tiedossa, että Suomen Lappi ei kevättalvella todellakaan ole edullinen kohde. Onko Lappi (korkean) hintansa arvoinen on tietenkin jokaisen itse arvioitava, selvää kuitenkin on että kokonaisuuden osalta Suomella on vielä tekemistä mikäli halutaan pärjätä kansainvälisillä markkinoilla. Luonto ja eksotiikka ovat hyvä perusta, mutta myös palvelun pitää olla kunnossa (tässä suhteessa Break Sokos Hotel Levi pärjäsi ihan hyvin, mutta ei myöskään tehnyt mitenkään valtavaa vaikutusta).

Kaikenkaikkiaan Break Sokos Hotel Levi oli ihan positiivinen kokemus jota voi suositella muillekin ja paljon mahdollista on, että hotelli on seuraavallakin kerralla suunnatessamme Leville mukana harkintalistalla.

Onko muilla kokemuksia Break Sokos Hotel Levistä?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet