Concreate 2021

by Alex | Matkoillablogi.fi

Viime viikonloppuna Keran halleilla päättynyt Concreate Urban Art Festival 2021 houkutteli toukokuun aikana n. 10.000 kävijää ihmettelemään varsin monipuolista katutaidekattausta.

Tämän postauksen pääkuvan tummanpuhuvan teoksen taiteilija on Jesse Pasanen, vasemmalla näkyy hieman Trama Teamin teoksesta.

Keran halleilla sijaitsi vielä muutama vuosi sitten Inexin valtava logistiikkakeskus, jossa tavaraa liikkui sisään ja ulos ympäri vuorokauden. Logistiikkakeskuksen jätettyä hallit tyhjiksi niihin on kehitelty kaikenlaista toimintaa ja tällä hetkellä niissä on mm. padel- ja tenniskenttiä, ravintola sekä peräti kolme pienpanimoa. Keran hallit muodostavat mielenkiintoisen, urbaanin miljöön, jossa teollinen ja välillä melko rujokin, betoninen ympäristö loi erinomaiset puitteet tämäntyyppiselle taidenäyttelylle.
Keran hallit tullaan purkamaan asuntorakentamisen tieltä, mutta siihen mennee vielä muutama vuosi. Siihen saakka alueelle voi povata melko vilkasta tulevaisuutta tapahtumien ja popup-tyyppisten aktiviteettien areenana.

Concreate Urban Art 2021-taidefestivaalissa teoksia oli laidasta laitaan, mosaiikeista ja graffiteista valtaviin muraaleihin. Itse koin teokset kauttaaltaan taidokkaina ja kunnioitusta herättävinä, joskin osasta heijastui ainakin minun silmissäni melko iso ahdistus.

Tervetuloa mukaan kierrokselle Keran halleille!

Taiteilija:
MTKA

 

Taiteilija:
Pallo & Osek

 

Taiteilija:
Oikealla: Johanna Alanko

 

Taiteilijat:
Vasemmalla: Timo Tyynismaa
Oikealla Trama Team

 

Taiteilijat:
Vasemmalla: Andrew Colbert
Oikealla (taka-alalla): Kiss

 

Taiteilija:
Hende

 

Taiteilija:
Lumps

Jäikö näyttely näkemättä – ei hätää!

Vaikka varsinaien näyttely sulkeutui viikonloppuna hallien ulkoseinillä sijaitseviin muraaleihin voi tutustua ainakin vielä tämän kesän ajan; myös padel- ja tennishallissa sijaitseviin teoksiin pääsee tutustumaan aukioloaikojen puitteissa myös varsinaisen näyttelyn päätyttyä.
Muihin, sisätiloissa sijaitseviin teoksiin saattaa päästä kesällä tutustumaan tiloissa järjestettävien tapahtumien aikana.

 

Taiteilija:
Topi Ruotsalainen

 

Taiteilijat (vasemmalta):
Anetta Lukjanova
Juliana Hyrri
Minttu Pyykkönen
Antti Männynväli

Kiinnostaako katutaide sinua ja onko se sinun mielestä ”oikeaa taidetta”?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet