Hotelliarvostelu: Scandic Grand Central

by Alex | Matkoillablogi.fi

Touokokuun Tukholman viikonloppumatkallamme olimme valinneet hotellimme, Scandic Grand Centralin, pitkälti hotellin sijainnin vuoksi. Etenkin Silja Linen laivoilla Värtan-satamaan saavuttaessa sijainti on kätevä, sillä Gärdetin T-aeman vierestä liikennöivä bussi nro 1 pysähtyy aivan Scandic Grand Central-hotellin eteen.

Huonetyypiksi olimme tällä kertaa valinneet hieman isomman Superior-huoneen, koska hintaeroa ei varatessamme ollut kovinkaan paljon. Yleisesti ottaen Tukholman hotellihinnathan eivät valitettavasti ole halvimmasta päästä.  Hinnat kuitenkin vaihtelevat melkoisesti varaustilanteesta riippuen, joten tarjouksia seuraamalla & mikäli matkan ajankohdassa voi joustaa ja varaa ajoissa huoneen voi saada hyvinkin kohtuullisesti myös hyvätasoisessa keskustahotellissa.
Tilava huoneemme noudatteli tuttua Scandic-tyyliä ja tasoa, jossa ollaan ketjun uusissa hotelleissa viime menty personaallisempaan suuntaan. Hyvä! Suurin ero standard-huoneeseen lienee huoneen koko (sohvanurkkaus mahtui näin myös huoneeseen) sekä kylpytakit. Kauniisti kaakeloidusta kylpyhuoneesta löytyivät jo monesta Scandic-hotellista nykyään tutut Face Stockholm-tuotteet.

Scandic Grand Central, Superior Double. Kuva: © Matkoilla-blogiScandic Grand Central, Superior Double. Kuva: © Matkoilla-blogiScandic Grand Central, Superior Double. Kuva: © Matkoilla-blogiScandic Grand Central - kylppärin kaakelitaidetta. Kuva: © Matkoilla-blogi

Hotellin yleisilmeessä näkyy positiivisella tavalla, että se on rakennettu vanhaan taloon (itse asiassa teatteriin). Vanhat rakennukset vaativat aina ratkaisuilta tiettyjä kompromisseja, mutta muuta vanhan rakennuksen tunnelma kompensoi ilman muuta tämän. Hotelli ei sinänsä ole sokkeloinen mutta iso, joten käytävät ovat pitkät (muuten emme olisi kiinnittäneet asiaan huomiota, mutta huoneemme sijaitsi kolmen mutkan takana, käytävän loppupäässä).

Hotellin yleiset tilat ovat valoisat kadunvarren isojen ikkunoide ja aulan lasikaton ansiosta. Palveluihin kuuluu aulabaari, ravintola sekä ”musiikkvintti”, joka tarjoaa säännönmukaisia dj- & akustisia keikkoja. Hotellista löytyy myös kuntosali, jota emme kuitenkaan tällä kertaa katsastaneet.
Rakennuksen sisäpihalle oli rakennettu hauska kesäterassi värivaloineen ja pyykkinaruineen. Terassia ei tällä kertaa viileähköstä kevätsäästä johtuen tehnyt mieli kokeilla, vaikka ihan hauskalta näyttikin.

Scandic Grand Central, sisäpihan kesäterassi. Kuva: © Matkoilla-blogi

Scandic Grand Central, sisäpihan kesäterassi. Kuva: © Matkoilla-blogi

Hotellin ravintolassa emme tällä kertaa syöneet kuin aamiaisen, mutta olen aikaisemmin syönyt siellä lounasbuffetin, joka saa hyvän arvosanan. Pieni miinus on pakko antaa ravintolatilan soveltuvuudesta aamiaishuoneeksi: hotellin kokoon nähden tila on hieman pieni aamiaishuoneena, joten kannattaa huomioida hotellin suosituksia eri aikojen ruuhkaisuudesta mikäli haluaa välttyä jonotukselta & pöydän hakemiselta. Itse aamiaisessa ei ollut moitteen sijaa – runsas & raikas noutopöytä Scandicin tapaan.

Scandic Grand Central; ravintolan koko aiheuttaa aamiaisella pientä ruuhkaa - huomatkaa kaunis vanha kaakelilattia. Kuva: © Matkoilla-blogi

Scandic Grand Central; ravintolan koko aiheuttaa aamiaisella pientä ruuhkaa – huomatkaa kaunis vanha kaakelilattia. Kuva: © Matkoilla-blogi

Neljän tähden Scandic-hotelleissa Tukholmassa on melko suuria eroja; yövyin työmatkalla aikaisemmin tällä viikolla Scandic Sergel Plazassa josta on vaan todettava, että aika tekee tehtävänsä ja vuonna 1984 avattu hotelli ei ole enää kuluneisuuden takia ihan neljännen tähtensä arvoinen. Scandic Sergel Plaza sijaitsee erinomaisella paikalla aivan Kulttuuritalon takana, joten ilahduttavaa on, että hotelli on menossa täydelliseen remonttiin ja avattaneen vuonna 2017 nk. ”city resortina”.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

2 kommenttia

terhi - matkamuistoja 04/06/2015 - 8:59 pm

Kiitos tästä kirjoituksesta, Tukholman Scandiceja tässä oon katsellut ja ollut hieman päättämätön. Tämä nousi nyt tän hetkiseksi suosikiksi, eikä muuten vähiten siksi, että sinne pääsee helposti satamasta bussilla. Kiitos vinkistä.

Vastaa
alex 06/06/2015 - 11:48 am

Eipä kestä! Samaisen linjan nro 1 varrella ovat muuten myös Scandic Anglais ja Scandic Kungsgatan.

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet