Ravintola Nytorget 6. Kuva: © Matkoilla-blogi

Ruokailuvinkkejä Tukholmaan

by Alex | Matkoillablogi.fi

Lupasin aikaisemmassa postauksessa palata Tukholman lauantai-päivämme ruokaelämyksiin erillisessä postauksessa. Syytä onkin, sillä Tukholma tarjoaa runsaan kattauksen hyvän ruoan ja viihtyisien ravintoloiden ystäville. Ainoa asia joka oikeastaan joka kerta Tukholmassa käydessä surettaa on, ettei jokaiseen mukavannäköiseen ravintolaan, kahvilaan ja baariin joka tielle osuu voi poiketa. No, onpahan sitten aina omalle shortlistalle vaihtoehtoja myös seuraavaksi kerraksi!

Myöhäisen lounaan nautimme Sofossa, Nytorget 6-ravintolassa. Tulimme paikalle noin puoli kolmen aikaan, ja meitä onnisti, sillä saimme vain muutaman minuutin odottelun jälkeen paikat baaritiskiltä.

Selvästi oli nähtävissä, että osa ruokailijoista nautti myöhäistä (tai venähtänyttä) brunssia, osa lounasta ja ensimmäiset olivat jo ottamassa vauhtia iltaan. Viereisissä pöydissä juomatilaukset vaihtelivat oluesta ja viinistä skumppaan ja cocktaileihin. Silmiinpistävä ero kotimaahan on, että tukholmalaiset panostavat ravintoloissa sekä hyvään ruokaan että juomaan ja nauttivat viikonlopusta varsin rennoissa merkeissä.

Jaoimme baaritiskillä muutaman tapas-tyyppisen maisteluannoksen, jotka olivat kauttaaltaan erittäin herkullisia. Paikalliseen tyyliin voi tilata alkuun ensin muutaman, ja mikäli siltä tuntuu täydentää myöhemmin tilaustaan. Meille tämäntyyppinen lounas oli juuri sopiva ottaen huomioon, että olimme menossa muutaman tunnin päästä illalliselle ja sitä ennen myös Tukholman matkojemme perinteisiin kuuluvalle fikalle.

Nytorget 6, SoFossa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Nytorget 6, SoFossa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Jatkaessamme lauantaikävelyämme Södermalmilla kiinnitimme huomion siihen, kuinka paljon ravitsemusliikkeet satsaavat viihtyisiin (ja omaleimaisiin) terasseihin.Miksei meillä täällä Suomessa olla vielä laajemmin herätty siihen, että terassi voi olla sekä viihtyisä että värikäs?

Terassityyliä SoFossa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Terassityyliä SoFossa…. Kuva: © Matkoilla-blogi

Värikästä terassielämää... Kuva: © Matkoilla-blogi

…ja lisää värikästä terassielämää Södermalmilta, NoFon puolelta; mistäköhän johtuu, että Tukholmassa niin monet terassit poikkeavat omalla, persoonallisella tavalla valtavirrasta? Kuva: © Matkoilla-blogi

Illallinen nautittiin Vanhassa kaupungissa. Suuntasimme hotelliltamme sinne jo hyvissä ajoin jotta ehtisimme alkudrinkeille Tweed-baariin. Varsin hauskassa, merihenkisessä ja skottiruutuisessa baarissa nauttii varsin kodikkaassa ja rennossa ilmapiirissä lasillisen jos toisenkin; paikkoja ei kuitenkaan ole kovinkaan paljon, joten hieman on tuurista kiinni onnistuuko saamaan istumapaikan nahkanojatuoleista.

Tea time @Tweed Bar. Kuva: © Matkoilla-blogi

Tea time @Tweed Bar. Kuva: © Matkoilla-blogi

Alkudrinkkien jälkeen suuntasimme läheiseen 19 Glas-viiniravintolaan. Nimi viittaa todennköisesti paikan kokoon tai sitten siihen, ettei 19 lasiakaan riitä alkuunkaan viinilistan läpimaisteluun – listassa on nimittäin liki 30 sivua…
Ruokailu on tehty ravintolassa helpoksi, sillä illalliseksi on valittavana joko 4 tai 7 lajin menyy. Ruoan kera voi valita joko viinipaketin (jonka sisällön henkilökunta myös räätälöi hieman asiakkaan makumieltymysten mukaan jutustelun perusteella) tai viinejä laseittain (ja tietenkin myös pullottain, mikäli näin haluaa). Leimaavaa kaikille annoksille – jotka olivat kauttaaltaan erittäin kauniita – on villiyrttien runsas käyttö sekä lähi- ja luomotuotannon suosiminen. Iltamme 4 lajin menyyn parissa oli paitsi erittäin onnistunut itse ruoan suhteen myös varsinainen täysosuma ruoan ja viinien makuparien suhteen. Eikä palveluakaan sovi moittia – päinvastoin! Suosittelen todellakin.

 

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet