Sokos Hotel Ilves, Tampere. Kuva: © Matkoilla-blogi

Hotelliarvostelu: Sokos Hotel Ilves

by Alex | Matkoillablogi.fi

Sokos Hotel Ilves Tampereella oli aikaisemmin keväällä työmatkani yöpymispaikkana. Vaikkakin 18-kerroksinen hotelli on seissyt näkyvällä paikallaan Tampereen ydinkeskustassa, vanhan Verkatehtaan aluella jo vuodesta 1986 en ollut aikaisemmin koskaan tullut edes käyneeksi hotellin puolella, joskin hotellin ravintola on auttanut nälän torjunnassa Tampereella muutaman kerran.

Hotell on siis valmistunut 1980-luvun lopulla, ja tämä myös näkyy selvästi hotellin sisustustyylissä: Yleisissä tiloissa näkyy niin kristallia kuin messinkiä melko runsaasti. Kulahtaneisuudesta hotellia tosin ei voi moittia, vaan kaikki tilat olivat siistissä kunnossa.
Samaa täytyy sanoa huoneesta, ja siinä näkyi ilmeisesti melko hiljattain tehty remontti, jonka yhteydessä huoneisiin oli tuotu sekä puulattiat ja -paneloinnit, modernia skandinaavista tyyliä edustavat kalusteet sekä erittäin mukava sänky. Myös huoneen kylpyhuone oli päivitetty tähän päivään: Isot kaakeli- ja lasipinnat sekä massiivisen kokoinen, kulmikas käsienpesuallas hallitsivat näkymiä valoisassa kylppärissä.

Sokos Hotel Ilves, Tampere. Kuva: © Matkoilla-blogi

Sokos Hotel Ilves, Tampere. Kuva: © Matkoilla-blogi

(Himmeämmässä valaistuksessa ottamani huonekuva on valitettavasti rakeinen, parempia huonekuvia löytyy tästä.)

Hotelli tarjoaa kaikki normaalit, ison hotellin palvelut ravintoloinen, business cornereineen, kuntosaleineen sekä sauna- ja uima-allasosastoineen. Hotellista löytyy myös oma paikoitushalli, joskin siitä täytyy antaa pieni miinus: Hotellin rakentamisaikaan autojen keskikoko oli huomattavasti pienempi kuin tänä päivänä, joten nykyautoille parkkihalli on auttamatta liian ahdas. Ja mitä myöhempään illalla saapuu hotelliin, sen enemmän työtä on tarjolla paikoituksessa kun joutuu vääntämään autonsa ikävimpiin jäljellä oleviin, pylväiden rajoittamiin parkkiruutuihin.

Sokos Hotel Ilveksen aamiainen edusti mielestäni hyvää tasoa Suomen oloissa (jostain syystä kovinkaan usein Suomessa hotelliaamiaiset eivät oikein sytytä minua – tiedän…olen hieman nirso; mitä enemmän hotelliaamiaisia on nähnyt, sitä vaateliaammaksi tulee… ). Aamiaispöytä tarjosi monipuolisen valikoiman sekä kylmää että lämmintä, vihanneksia, aamupuuroa, myslejä, jogurtteja jne. – toisin sanoen kaikkea millä jaksaa pitkälle. Mielestäni hauska yksityiskohta Sokos -hotellien aamiaispöydissä on ”paikallinen erikoisuus”-merkinnällä merkitty tuote, joka vaihtelee paikkakuntakohtaisesti. Jaa, että mikä tämä oli Tampereella? No arvaatte varmaankin: musta makkara!

Sokos-hotellit ovat vastikään ottaneet uuden luokittelun käyttöön hotelleissaan, Sokos Hotel Ilves kuuluu kategoriaan Original by Sokos Hotels. Näiden hotellien kuvauksen voisi minun mielestäni tiivistää sanoin ”perushyvä hotelli”.

Sokos Hotel Ilves on eittämättä kauan ollut Tampereen johtava, kansainvälisen tason hotelli, jossa ovat yöpyneet monet Tampereella käyneet arvovieraat. Tulevaisuus näyttää mikä Ilveksen asema Tampereen hotellinäyttämöllä tulevaisuudessa on – uusi, 27-kerroksinen tornihotelli rupeaa nimittäin kesäkuussa nousemaan kerroksen viikkovauhtia rautatieaseman kupeeseen. Selvää on ainakin, että kilpailu vaativista asiakkaista kiristyy Tampereella uuden hotellin valmistuttua.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet