Hernesaaren Ranta, Helsinki. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kesäviikonloppu kaupungissa – omia suosikkivinkkejä

by Alex | Matkoillablogi.fi

Viime viikonloppu vierähti pitkästä aikaa kotona, tai jos rehellisiä ollaan osittain kotona, sillä lauantai ja sunnuntai kuluivat osittain ”Turistina kotikulmilla”-teeman mukaisesti. Omilla kotikulmilla ”matkailu” kun voi välillä olla oikein virkistävää ja avartavaa. Siispä tässä lyhyt vinkkilistaus siitä, mitä kaikkea kaupungissa voi (ja jos minulta kysytään pitääkin) kesällä kokea.

Helsingin Kauppatori on kesällä täynnä elämää. Kuva: © Matkoilla-blogi

Helsingin Kauppatori on kesällä täynnä elämää. Kuva: © Matkoilla-blogi

Oiva tapa aloittaa aamu on torikahvit Kauppatorin kahvipaikassa, tietysti asiaankuuluvin eväin eli kunnon lihapiirakalla (jos jostain syystä tämä suolainen ja ravitseva herkku ei uppoa hyväksyttävä vaihtoehto kahvin kyytipojaksi on myös aito possumunkki). Kesäksi kaupunkilaisten olohuoneeksi muuttuvalla Kauppatorilla kelpaa auringossa nautiskella elämästä, samalla kun seurailee kauempaa tulleita turisteja. Ja kaikissa kunnon torikahviloissa kahvi (johon sisältyy myös santsikuppi) tarjoillaan posliinimukista – ei pahvimukista.

Aamiaisen jälkeen onkin aika jatkaa kaupunkipäivää rennolla kävelyllä Esplanadin puistossa. Ulkomailla olemme monta kertaa huokailleet puistojen kauneutta, mutta nykyään on pakko sanoa, että myös Helsingin Esplanadin puisto viimeisteltyine istutuksineen vetää vertoja monelle eurooppalaiselle puistolle.

Esplanadinpuisto on ehdottomasti Helsingin "paraatipuisto". Kuva: © Matkoilla-blogi

Esplanadinpuisto on ehdottomasti Helsingin ”paraatipuisto”. Kuva: © Matkoilla-blogi

(Muita suositeltavia osoitteita keskustan kävelyretkellä ovat niin Torikorttelit, Vanha Kauppahalli kuin Bryggeri-panimoravintolakin.)
Toki keskustassa hairahduimme näin Ale-aikoina myös hieman shoppailemaan; jotenkin keskikesän lämmössä sekin on paljon mukavampaa kuin marraskuun räntäsateissa. Olisiko niin, että sää on merkittävä osatekijä siihen, että lämpimämmissa maissa lomaillessa shoppailu tuntuu niin mukavalta…?

Iltapäivällä merellinen Helsinki kuitenkin kutsui, ja otimme suunnaksi Hernesaareen, jossa istahdimme nauttimaan hieman huikopalaa uudenuutukaiseen Hernesaaren Rantaan. Paikka oli aiheutti meissä pienimuotoisen wow-elämysen, joten siitä tulossa ihan oma postaus.
Merenranta-Helsingissä kannattaa myös muistaa Mattolaiturin lisäksi myös viime vuonna avattu Birgitta Hernesaari sekä mahdollisuus kansainvälisten risteilijöiden bongauksen. Eikä tietenkään sovi unohtaa Helsingin kaikkein merellisintä kaupunginosaa, Suomenlinnaa, jossa Suomenlinnan Panimoravintola ja Viaporin Deli & Café houkuttelevat ainakin meitä. Vielä emme ole ehtineet tutustumaan viime uutuuskohteeseen, Lonnan saareen, joten retkikohteita merellisessä kaupungissa on vielä listalla.

Huikopalaa Hernesaaren Rannassa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Huikopalaa Hernesaaren Rannassa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Meillä lauantaipäiväksi suunniteltu keskustakierros venyi kokopäiväkierrokseksi, mikä ei sinänsä ollut mikään ihme, koska sää suosi ja Itämeren Tytär Helsinki näyttäytyi kauneimmillaan.

Sunnuntai-aamuna kello oli varmuuden vuoksi herättämässä, sillä varauksessa oli paikat Bastvikin kartanon kello kymmenen brunssikattaukseen. Toki paljon muitakin brunssivaihtoehtoja on myös tarjolla, mutta meidän kesäperinteisiin on jo monta vuotta kuulunut brunssi juuri Bastvikin kartanossa. Erinomainen brunssipöytä vakuutta toki eniten, mutta vähintäänkin yhtä tärkeä seikka, joka saa meidät palaamaan kerrasta toiseen on paikan viehättävä miljöö kauniisti entisöityne pihapiireineen, jossa kukkaloisto on juuri nyt parhaimmillaan.

Mitkä ovat sinun suosikkissi Helsingin kesässä?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet