Kuukauden kuva: Islamilaisen taiteen museo Dohassa

by Alex | Matkoillablogi.fi

Huhtikuun Kuukauden kuva tulee Dohasta, Qatarista. Kuvassa on Islamilaisen taiteen museo MIA, joka sijaitsee Corniche-rantabulevardilla, Dohanlahden rannalla.

Vuonna 2008 valmistuneen, viisikerroksisen museon sijainti on varsin kuvauksellinen, sillä taustanaan sillä on lahden toisella puolella sijaitsevan keskustan kiiltävien pilvenpiirtäjien rivistö.

Islamilaista taidetta esittelevässä museossa on esillä taide-esimettä 1400 vuoden ajalta – monet todella kauniita, osa islamiin liittyviä, osa ei. Itselleni museokäynnin vaikuttavin anti oli ehkä kuitenkin itse rakennus, joka on jo itsessään varsin näyttävä.

Saavuimme museolle juuri auringonlaskun aikaan, joten meillä oli mahdollisuus ihastella rakennusta sekä viimeisten auringonsäteiden valaistessa sitä, sinisellä hetkellä että iltavalaistuksessa, kun voimakkaasti valaistun rakennukset ääriviivat piirtyivät terävinä tummaa taivasta vastaan. Viimeksi mainittu jätti itselleni myös kaikkein vahvimman muistijäljen.

Kiinostavatko taidemuseot sinua ja mikä museo on jäänyt erityisesti sinun mieleesi?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet