Kuukauden kuva: Laajalahti Villa Elfvikin rannasta

by Alex | Matkoillablogi.fi

Marraskuun Kuukauden kuvassa on Laajalahti kuvattuna Otaniemien suuntaan avautuvan rantareitin varrelta. Tämä on yksi omista suosikkikohdistani Laajalahden luonnonsuojelualueella. Osansa on varmaankin sillä, että paikka näyttäytyy hyvin erilaisena eri vuodenaikoina.

Yksi sunnuntaikävelyidemme suosikkikohteista on Villa Elfvikin luontotalo, Laajalahden rannan tuntumassa Espoossa. Kaupungin omistamassa, kauniissa jugendtyylisessä huvilassa (joka valmistui 1900-luvun alussa vapaaherratar Elvira Standertsköldin rakennuttamana) on viikonloppuisin avoinna oleva kahvila, talon luontoaiheinen näyttely on avoinna myös arkisin.

Luontotalossa ja kahvilassa tulee kuitenkin harvemmin käytyä sisällä, sillä useimmiten suuntaamme rannassa sijaitsevalle lintutornille. Väkeä tornilla on usein melko paljon; niin lintubongareita kuin sunnuntaikävelijöitäkin. Silti torni on jollain tavalla rauhoittava paikka, josta tulee aina itselle harmooninen olo. Joka kerta ihastelen myös kuinka kauniissa maassa asummekaan ja kuinka upea luonto meitä ympäröikään – neljällä eri vuodenajalla rikastettuna! Lintutorni on muuten siitä harvinainen, että sen alatasolle on esteetön pääsy pyörätuolilla ja lastenrattailla.

Oletko sinä käynyt Laajalahden luonnonsuojelualueella?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet