Kuukauden kuva: Levin tunturimaisemat

by Alex | Matkoillablogi.fi

Huhtikuuta eletään jo, ja vaikka kevätauringon lämmittäessä mieli siirtyy jo eteenpäin kohti vehreämpiä maisemia valitsin huhtikuun Kuukauden kuvaksi talvisen maiseman Levitunturin huipulta – lasketellaanhan Levillä kevättalvisissa maisemissa vielä tässä kuussa.

Viime viikolla suuntasimme Levin kevättalven hangille laskettelemaan pariksi päiväksi. Vaikka Levi ei rinteiden korkeuseroissa ja tuolihissien määrässä vedäkään vertoja Keski-Euroopan alppikohteisiin, Levissä on kuitenkin sitä jotain, joka on viehättänyt meitä heti ensimmäisestä kerrasta: laajalle levittäytyvä rinnealue  ja Levitunturin huipulta kauas avautuvat tunturimaisemat saavat sykkeen laskemaan ja mielen lepäämään.

Joku on ehkä sitä mieltä, ettei Levi edusta oikeaa Lappia melko uudenaikaisella ja tiiviisti rakennetulla keskustallaan, mutta minua tämä ei haittaa, päinvastoin: juuri tuo Levin keskusta vie positiivisella tavalla ajatukset alppikyliin ja niiden tunnelmaan. Kylän kompakti koko ja alueen palvelut tekevät Levistä oivan, kotimaisen vaihtoehdon lyhyttä laskettelulomaa varten.

Ovatko Levin maisemat sinulle tuttuja?

PS. Jos Levi kiinnostaa kannattaa klikata Kohteenamaailma-blogin mainioon koosteeseen Levin Top10-talvitekemisistä , jossa Rami on paketoinut kaikki Levin tarjoamat mahdollisuudet tiiviiseen pakettiin! 

Tästä löydät Matkoillablogin aikaisempien Levin matkojen postaukset.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

1 kommentti

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 30/04/2022 - 9:13 am

Onhan Levi tietysti varsin eri tyylinen paikka kuin moni muu paikka Lapissa. Joka tapauksessa siellä kuitenkin tosiaan viihtyy keväthangilla mainiosti, vaikka itselläni edellisestä kerrasta Levin rinteillä onkin vierähtänyt useampi vuosi.

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet