Kuukauden kuva: Lontoon Tower Bridge

by Alex | Matkoillablogi.fi

Huhtikuun Kuukauden kuva tulee Lontoosta; kuvassa on yksi kaupungin ikonisimmista nähtävyyksistä, Tower Bridge.

Kuva on otettu ensimmäisellä Lontoon matkalla, jonka teimme jostain syystä vasta vuonna 2008. Mitään varsinaista syytä ei oikeastaan ole sille, ettemme olleet kaupungissa käyneet aiemmin – jokin toinen kohde oli vaan aina ’kiilannut’ eteen. Näin jälkikäteen ajateltuna hieman harmi, ettemme päässeet ihastumaan kaupunkiin aiemmin.

Sen jälkeen kun Tower Bridgen kuva otettiin Lontoon käyntejä on tullut kaksi lisää, eivätkä minun ja Lontoon kohtaamiset varmaankaan jää tähän: olemme vasta nähneet pintaraapaisun kaupungista ja nähtävää on vielä vaikka kuinka. Tämä onkin ehkä juuri se mikä tekee kaupungista niin kiehtovan, sillä Lontoossa jos jossain voi olla varma siitä, että tarjolla on aina uutta nähtävää vaikka useamminkin kävisi.
Erityisesti olen ihastunut Lontoossa siihen, että valtava kaupunki voikin tuntua niin ”pikkukaupunkimaiselta”. Lontoossa kaikilla kaupunginosilla on mielestäni oma paikallinen ilmapiirinsä, enkä ole mitään muuta suurkaupunkia kokenut niin kotoisaksi ja viihtyisäksi.

Vuonna 1894 valmistunut Tower Bridge on tuttu TV’stä jo lapsuudesta asti ja varmaankin yksi niistä maamerkeistä, jotka yhdistetään vahvimmin Lontooseen. Niinpä muistan hyvin tunteen kun näin sillan ensimmäisen kerran edessäni. Hetkissä, jolloin tällaisia ikonisia maamerkkejä näkee ensimmäistä kertaa on mielestäni aina jotain maagista:  vastaavanlaisia wow-tunteita tuli esimerkiksi myös nähdessäni Interraililla 90-luvun alussa Sacre Coeurin siluetin yöjunan saapuessa aamulla Pariisiin ja Manhattanin skylinen avautuessa edessä New Yorkissa.

Onko sinulla muistikuvia vastaavista wow-hetkistä, kun olet ensimmäistä kertaa nähnyt jonkin kuuluisan maamerkin?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet