Kuukauden kuva: Mostarin silta

by Alex | Matkoillablogi.fi

Kuusi vuotta sitten. Lyijynharmaa taivas ja kaatosade, joka kasteli yltäpäältä. Lainehtivat kadut kaupungissa, jossa sodan arvet olivat näkyvillä kaikkialla. Sillastaan tunnetuksi tullut kaupunki, jonka tunnelma jätti vahvan muistijäljen. Mostar.

Syyskuun Kuukauden kuva on otettu Koski Mehmed Pasha-moskeijan terassilta kohti Mostarin siltaa ollessamme vuonna 2015 kiertokävelyllä Mostarin vanhassa kaupungissa.

Muistan vielä hyvin näkymän ja tunteen kun kuuluisa silta piirtyi edessämme harmaata taivasta vasten; tunne kun kuvista tunnetut rakennukset tai maisemat ovat silmien edessä – siinä vaan on jotain erityistä.
(Suhteellisen jyrkkää siltaa oli muuten yllättävän vaikea ylittää sateen kasteltua pinnan sileitä mukulakiviä).

Mikä tunnettu maisema tai rakennus on jättänyt sinuun vahvan muistijäljen nähtyäsi  sen omin silmin?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

1 kommentti

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 26/09/2021 - 12:03 pm

Olisin halunnut kähteä kiertämään Balkania ja sen vuoristoa nyt alkusyksystä, mutta sain jälkimmäisen rokoteannoksen sen verran myöhään, että tuo ei nyt taida oikein onnistua ennen seuraavaa kesää. Mostarissakin olisi varmasti tullut käytyä.

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet