Kuukauden kuva: Prahan Kaarlensilta

by Alex | Matkoillablogi.fi

Kesäkuun Kuukauden kuva tulee Prahan Kaarlensillan iltapäiväruuhkasta, jossa nautiskelimme viime kesäkuun Prahan matkallamme alkukesän hellepäivästä tuhansien muiden matkailijoiden kanssa.

Sanottakoon se heti – Kaarlensilta ei iltapäivällä ole nautinto niille, jotka eivät pidä väenpaljoudesta ja tiiviistä tunnelmasta. Silta on yksi Prahan suosituimmista nähtävyyksistä (ja sen lisäksi myös keskeinen Vltava-joen ylityspaikka liikuttaessa kävellen Staré Mëston ja Malá Stranan välillä) mutta samalla myös hyvä esimerkki liikaturismin varjopuolista. Silti kävimme siellä, silti lisäsimme osaltamme liikaturismia ja silti minun on pakko myöntää, että väenpaljoudesta huolimatta nautin sillan kauneudesta. Uskallan jopa väittää, että koin tunnelman sillalla ihanan seesteisenä kunhan eteni rauhallisessa tahdissa ja pysähtyi välillä nauttimaan sillalla soivasta elävästä musiikista.

Iltapäivän käynti ei kuitenkaan jäänyt ainoaksi mielikuvaksi Kaarlensillasta. Silta tarjosi täysin erilaisen elämyksen, kun kävin siellä varhain sunnuntaina aamukävelyllä;  aamun rauhallisesta tunnelmasta meitä oli pieni joukko aamuvirkkuja turisteja kameran kanssa, lenkkeilijöitä sekä muutama hääpari – näistä tunnelmista voit lukea lisää erillisessä postauksessa.

Oletko sinä ollut Prahan Kaarlensillalla ruuhka-aikaan ja häiritsikö väenpaljous sinua?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

2 kommenttia

jossu 08/06/2019 - 2:25 pm

Minusta aamulla oli paras aika kävellä sillalla mutta kyllä ruuhka-aikaankin nautin kauneudesta. Ja jotenkin tuntui että ruuhka-aika Kaarlensillalla oli pakko kokea, että se oli osa Prahan viehätyksestä.

Vastaa
alex 09/06/2019 - 12:25 am

Samaa mieltä Jossu, että molempi parempi! 🙂

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet