Pyhän Olavin kirkko, Vammala. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kuukauden kuva: Pyhän Olavin kirkko

by Alex | Matkoillablogi.fi

Elokuun Kuukauden kuvassa on Tyrvään (Sastamala) Pyhän Olavin kirkko, erittäin kauniilla paikalla Rautaveden rannalla sijaitseva kirkko, joka vietti viime kesänä 500-vuotisjuhliaan. Vammalan keskustasta parin kilometrin päässä sijaitseva vanha kivikirkko on kokenut historiansa aikana monia vaiheita, kovimmat ehkä kuitenkin 21. syyskuuta 1997, jolloin juuri peruskorjattu kirkko paloi kivirakenteita myöden tuhopolton seurauksena. Erityisen traagiseksi palon teki, että peruskorjaus oli tehty suureksi osaksi myös talkoovoimin, näkyvimpänä osana kirkon kaunis, tervattu paanukatto.
Tyrvääläiset eivät kuitenkaan lannistuneet tästä, vaan ryhtyivät uudestaan talkoisiin, ja niinpä ihailtavana on jälleen uljas kivikirkko paanukattoineen.

Elokuun Kuukauden kuva olkoon myös Suomi100-hengessä muistutuksena siitä, kuinka paljon upeaa nähtävää kotimaamme tarjoaa.

Oletko sinä käynyt ihailemassa Pyhän Olavin kirkkoa?

 

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

4 kommenttia

sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa 04/08/2017 - 7:17 pm

Mä olen käynyt muutama vuosi sitten opastetulla kierroksella ja nyt ihan muutama viikko sitten poikkesin ohikulkumatkalla. Tykkään niistä Lavosen ja Rauhalan maalauksista. Ja kirkkohan on todella upealla paikalla.

Vastaa
alex 16/08/2017 - 11:25 pm

Joo, Lavosen & Rauhalan maalaukset ovat todella näyttäviä ja niissä vanha sekä uusi kohtaavat. Itse jollain tavalla ehdin jo kuitenkin tykästyä melkein enemmän pelkistettyyn ilmeeseen, kun maalamattomat puupinnat odottivat aluksi kuivumista ennen taideteosten maalamista pintaan.

Vastaa
Marjo-Riitta 09/09/2017 - 8:47 pm

Viikko sitten tuli poikettua ensimmäistä kertaa ikinä ko. kirkon luona – sisälle ei päästy, ei ollut lauantaina yleisölle avoinna. Satuimme paikalle juuri kun hääpari oli tulossa kirkosta ulos ja paikalla oli häävieraita. Kaunis kirkko! Lähistöltä löytyy myöskin geokätköilijöille geokätkö 🙂

Vastaa
alex 09/09/2017 - 9:47 pm

Paremmalla onnella seuraavalla kerralla!
Kirkon sisusta ja maalaukset ovat myös hienoja, joten kannattaa ehdottomasti tutustua myös sisältä.

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet