Kolmet illalliset ja yhdet iltapäiväteet Edinburghissa

by Alex | Matkoillablogi.fi

Usein Ison-Britannin kohdalla ruokaelämyksiä ei juurikaan hehkuteta eikä maan keittiötä liiemmin ylistetä. Mielestäni maan huono maine ruoan suhteen on liioiteltu, sillä ainakaan Edinburghin vierailullamme emme kertaakaan joutuneet kokemaan suuria pettymyksiä tai rimanalituksia. Tässä totutun 3+1 -kaavan mukaan meidän suosikkiravintolamme Edinburghissa. 

abbotsford PUB

3-5 Rose Street

Uuden kaupungin puolella sijaitseva, sisustukseltaan perinteinen brittipubi, joka tarjoaa perinteistä – ja varsin maukasta – pubiruokaa laajan olutvalikoiman lisäksi. Abbotsfordin listalla oli pubiklassikoiden lisäksi myös annoksia itämaisilla vaikutteilla – molemmat suuntaukset testattu ja erinomaisiksi todettu. Pubin sisustus edustaa edwardiaanista tyyliä ja mahonkisen baaritiskin lisäksi erityisesti koristeellinen katto on kaunis.
Yläkerrassa on erillinen ravintolasali (lounge), mutta väki pakkautui meidän käydessä pubissa alakertaan, jossa tunnelma oli sitäkin parempi.

grain store

30 Victoria Street

Varsin huomaamaton ovi kadulle kätkee taakseen portaat yläkerrassa sijaitsevaan ravintolaan; ilman Tripadvisorin suositusta emme varmaankaan olisi edes huomanneet koko ravintolaa. Edinburghin vanhassakaupungissa, Royal Milen tuntumassa sijaitseva Grain Store-ravintola jakautuu useampaan pienempään, viihtyisään tilaan, jotka olivat tunnelmallisesti kynttilöin valaistu. Vuosien saatossa patinoituneet tiiliseinät tekevät tilasta melko pimeän, mutta sitäkin sopivamman romanttista illallista varten. Ruoka oli erinomaista, ja viinisuositukset olivat asiantuntevia.

rollo broughton

14 Broughton Street

Uuden kaupungin ravintolakadulla, Broughton Streetilla (aivan kivenheiton päässä Premier Inn York Place-hotelliltamme) löytyi tämä trendikäs viinibaari, joka tarjoaa myös ruokaa. Ilmeisen suosittu Rollo Broughton oli aivan täynnä, mutta saimme vielä paikat baaritiskin ääreltä – itse asiassa ihan mainio juttu, sillä baarimestarin ammattimaista työskentelyä oli ilo seurata illallisen aikana.
Ruokalista oli itämaisvaikutteinen ja innovatiivinen, hauskana (ja varsin maukkaana) alkuruokana nautimme esim. ”Haggis bonbon’it”.

Plusvinkkinä tänään suositus iltapäivän hengähdyshetkeä varten, jos kuninkaallinen Britannia-alus on päiväohjelmassa: The Royal Deck Tea Room. Suosittelen ehdottomasti hengähtämään hetkeksi kauniissa teehuoneessa, joka sijaitsee aluksen perällä, Royal Deck-yläkannella, joka on aluksen museoinnin yhteydessä lasitettu ja näin ollen käytettävissä ravintolana ympäri vuoden. Tarjolla on niin keittoja, sconeseja kuin kakkuja – haluttaessa vaikka samppanjalasin tai viskitotin kera. Huomoithan kuitenkin, että vierailu teehuoneessa edellyttää pääsylipun Britannialle.


Kaikki Skotlannin matkaamme liittyvät postaukset löytyvät Matkoilla-blogista Edinburgh-tägin alta.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet