Kuukauden kuva: Ürzig, Moselin laakso

by Alex | Matkoillablogi.fi

Heinäkuun Kuukauden kuva tulee Saksasta, Moselin laaksosta, Ürzigin kylästä. Kuvassa vasemmassa laidassa näkyy yksi laakson jyrkimmistä viinirinteistä.

Tähän kuvaan kiteytyy mielestäni Saksan jokilaaksojen kauneus: avaran vehreän maiseman halki hitaasti virtaava joki, pienet tiiviisti rakennetut kylät ristikkorakennuksineen sekä jyrkästi kohoavat viinirinteet, jotka tuntuvat jatkuvan silmänkantamattomiin. Alueen asukkaille niin arkinen maisema, mutta meille vierailijoille niin erilainen ja kiehtova.

Tässä kuvassa uusi, vuonna 2019 liikenteelle avattu Hochmoselbrücke (B50) ei näy, mutta jos olisin kääntänyt kameran 160 astetta oikealle, kuvanottohetkellä vielä rakenteilla oleva silta olisi näkynyt koko komeudessaan. Moselin laakson jopa 158 metrin korkeudessa ylittävä silta on 1,7 kilometriä pitkä.

Jos joku muuten muistaa Viking Linen vuonna 2016 esitellyn laivan valkoviinin (Freeclimber), niin tämä on kyseisen viinin kotikylä ja -maisema!

Oletko sinä käynyt Moselin laaksossa vai onko matka sinne vielä haavelistalla?


Kaikki Rheinin ja Moselin jokilaaksoihin kesällä 2018 tehdyn kesämatkamme liittyvät postaukset löytyvät Matkoillablogista Saksan jokilaaksot-tägin alta.

 

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

2 kommenttia

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 04/07/2021 - 7:33 pm

Enpä ole vielä käynyt , mutta voi olla, että lähiaikoina tulee käytyä, kun matkailu tästä entisestään avautuu. Voi nimittäin hyvin olla, että tulee matkustettua lähinnä Euroopassa turhia riskejä vältellen. Kivalta vaikuttava paikkahan tuo on.

Vastaa
alex 05/07/2021 - 9:53 pm

Suosittelen niin Moselin laaksoa kun muitakin Saksan jokilaaksoja; kauniita maisemia, söpöjä pikkukyliä ja ristikkorakennuksia. Linnoja unohtamatta…

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet