Megastar – uuden sukupolven shuttle

by Alex | Matkoillablogi.fi

Uuttahan yleensä aina kehutaan eikä Tallinkin uusi Megastar ole siitä poikkeus. Kehuja on sadellut vuolaasti niin mediassa kun somessakin, joten pakkohan tätä uuden sukupolven shuttlea oli päästä katsomaan heti tuoreeltaan – etenkin kun uusia laivoja ei enää meidän vesille tule samaan tahtiin kuin iloisilla 80- ja 90-luvuilla. Tässä omat mietteet Tallinnan liikenteen uusimmasta tulokkaasta Megastarista aluksen oltua liikenteessä pari viikkoa.

Omat ennakkoodotukset olivat kuvien ja kirjoitusten perusteella melko korkeat, ja odotin näkeväni tyylikkään, 2010-luvun designristeilijän. Sellaisen myös kohtasin, ja huomasin nopeasti vertaavani alusta usein Viking Graceen – sinänsä täysin luonnollista kun sisustussuunnittelun takana on samainen dSign Vertti Kivi & Co-toimisto. Silti eroja ja omaa persoonaallisuuttakin löytyy Megastarilta, ehkä eniten siksi, että Megastarin kohdalla kyseessä on todellakin uuden sukupolven, nopeaan shuttle-liikenteeseen suunniteltu alus, jossa on huomattavan vähän hyttejä mutta sitäkin enemmän istumapaikkoja.

Kävimme Megastarilla päiväristeilyllä ja menomatkan teimme ”ruuhkavuorolla” HEL-TAL klo 10.30. Matkustajia oli kohtuullisen paljon mutta siitä huolimatta laivalla tuntui väljältä ja päällimmäisenä jäi tunne, että istumapaikkoja löytyi helposti. Jonkin verran paikkojen varaamista takeilla ja kasseilla näkyi kuitenkin vanhasta tavasta (yllättävän isossa) istumasalongissa. Toivotaan, että ihmiset oppisivat pois tästä, sillä tässä aluksessa löytää taatusti itselleen istumapaikan kun sellaisen haluaa.

Megastar_coffee_co_2a_Kuva_©_Matkoilla-blogi

Paluumatkalla TAL-HEL klo 19.30 matkustajia oli huomattavasti vähemmän mikä näkyi suoranaisena väljyytenä laivan tiloissa. Hauskaa paluumatkalla oli verrata miten hienosti iltavalaistuksella onnistutaan luomaan tiloihin erilaiinen fiilis; selkeästi yksi Vertti Kiven vahvimmista osaamisalueista.

Kaikkia laivan tiloja leimaa loungemaisuus, jossa pyritään rikkomaan useasti toistuvat muodot ja ryhmittelyt. Nimenomaan muotoja on aluksessa paljon ja niin on myös viherkasveja (jotka näyttivät kuitenkin olevan keinotekoisia, tosin hyvin aidon näköisiä). Kiinteiden kalusteiden muotoilua täydentävät hauskasti erimalliset tuolit, baarijakkarat ja penkit. Sähköpistokkeista on ollut paljon puhetta, ja täytyy todeta että Megastarilla on todellakin huolehdittu siitä, että latausmahdolisuus on aina lähellä. Tästä voisi moni ottaa oppia!

Megastar_coffee_co_3_Kuva_©_Matkoilla-blogi
Loungemaisuudesta puheen ollen: Business Class & Comfort Lounge näyttivät molemmat varsin päteviltä, ja etenkin Comfort Lounge on mielestäni hinnoiteltu kohtuullisesti (lisämaksu tällä hetkellä 20 EUR/hlö/suunta). Näinpä kahdelta hengelta melko pitkälti makuasia haluaako oman hytin rauhaa (A-hytti tällä hetkellä 35 EUR/suunta) vai loungepaikat (joihin sisältyy myös syötävää ja juotavaa). Me valitsimme tällä kerralla oman rauhan ja A-hytin, ensi kerralla pitää varmaankin kokeilla Comfort Loungea.

Ikkunahyttimme ei juurikaan eronnut muista laivoista – hytti on hytti, etenkin kun kokoluokka on sama kun ennenkin. Huomattavin ero oli kuitenkin sisustuksen ”raikkaus”, jossa pelkistetyt muodot, vaaleat puupinnat ja pirteät tehostevärit loivat tyylikkään kokonaisuuden. Valaistuksesta myös plussaa. Megastarilla kannattaa muuten muistaa, että hytin ikkunan ulkopuolella on kävelykansi, joten ikkunan takana voi olla yleisöä.

Megastar_A_hytti_2_Kuva_©_Matkoilla-blogi

Laivan yleisissä tiloissa jokainen löytää varmaankin itselleen mileuisan, silla jokaisessa on hieman eri moodi. Jokaiselle jotakin-periaate näkyy myös baari- ja ravintolatarjonnassa, jossa syömistä ja juomista löytyy niin pienempään kuin isompaankin nälkään ja niin pikaruoan kuin pidemmän kaavan ystäville.
Delight Buffet-ravintola muistutti mielestäni hyvin paljon Viking Gracen buffet-ravintolaa saareke-pöytineen (emme syöneet ravintolassa, joten en pysty arvioimaan ruokatarjontaa pelkästään ovensuusta kurkkaamisen perusteella). The Chef’s Kitchen -a la carte-ravintolassa puolestaan viehätti ravintolan pieni ja viihtyisä koko (vain n. 70 paikkaa).

Traveller Superstore on todellakin nimensä mukainen ja  enemmän tavaratalon kuin perinteisen taxfreen oloinen. Neitsytristeilyn kuvissa näkynyt DJ-pöytä oli ilmeisesti vain tilapäinen ratkaisu jonka oli nyt korvannut shoppinghost mikkeineen. Toivotaan että DJ-pöytä nähdään vielä uudestaankin!

Pientä MUTinaa…

Laivaan- ja maihinnousu tapahtui sekä Helsingissä että Tallinnassa vielä ainoastaan 7. kannen peräosasta (ja osittain seitsemännen kannen autohallin kautta), mikä ei a) anna ihan täyttä oikeutta laivan ensivaikutelmalle ja b) ei myöskään vielä kerro miten sujuvaa matkustajavirtojen liikkuminen on satamissa. Ilmeisesti tässä on syynä vielä jokin keskeneräisyys terminaalien kulkusilloissa, joten tämä korjaantunee tulevaisuudessa.

Näyttävä selfie-wall ja sen toiminta laivan sivuston kautta ei avautunut minulle ja muutenkin laivan wlan toimi hieman yskähdellen.

Etukäteen hehkutetut Quick Shopping-itsepalvelumaksupäätteet joita olisin mielelläni kokeillut kaupassa eivät jostain syystä olleet toiminnassa – alkuvaiheen teknisiä ongelmia ehkä?

Megastar_Quick_Shopping_Kuva_©_Matkoilla-blogi

Peräosan talvipuutarha ovien edessä oli jostain syystä ”henkselit”, mutta automaattiovet aukesivat kuitenkin aina jonkun mennessä ohi, josta syystä melko kylmä tuulahdus pyyhki sisätilaan; tätä on useammassakin blogikommentissa kommentoitu aikaisemmin, ja tähän pitänee löytää jokin ratkaisu.

Megastar_talvipuutarha_Kuva_©_Matkoilla-blogi

Henkilökunnan palveluasenteessa löytyy (osittain) vielä hieman hiomista. Uuden laivan ympäristöön tottuminen vie toki aina oman aikansa myös henkilökunnalle, mutta välillä näkyy myös hieman maidemme kulttuurien välistä eroa. Rehellisyyden nimisä täytyy tosin sanoa, että suurta eroa palvelun tasossa ei laivayhtiöiden välillä tänä päivänä ole ja yleisesti ottaen palvelun taso on ihan hyvä.

Omat suosikit

Vaikka kokonaisuus oli mielestäni erinomainen, yksityiskohtia täynnä olevasta laivasta löytyi tietenkin myös muutama erityinen suosikki:

Victory Bar: Todella viihtyisän oloiset, puoliympyrän muotoiset sohvaryhmät, ja etenkin niiden yläpuolella olevat valaisimet veivät minun kohdalla kultamitalin kuus-nolla.

Megastar_Victory_Kuva_©_Matkoilla-blogi

Fast Lane: Monipuolisen valikoiman tarjoavan itsepalvelukahvilan iloinen sekoitus värejä ja muotoja sai hyvälle tuulelle – etenkin erimalliset pöytäryhmät ja tuolit/penkit, seinäkoristeet ja kauniit lattialaatat viehättivät omaa silmää.

Megastar_Fast_Lane_Kuva_©_Matkoilla-blogi Megastar_Fast_Lane_2_Kuva_©_Matkoilla-blogi

Megastar_lattiakaakelit_2_Kuva_©_Matkoilla-blogi

Laivan värimaailma: Tehostevärejä oli käytetty taiten, etenkin keltaista. Vaikka kyseessä oli melko voimakas keltaisen sävy se sopi hyvin kokonaisuuteen eikä tuntunut missään vaiheessa liian räikeältä. A ja O tässä tietenkin se, että kirkkaita värejä oli aina käytetty tehosteväreinä eri tummempien (usein harmaiden sävyjen) kanssa,

Megastar_hyttikäytävä_Kuva_©_Matkoilla-blogi Megastar_hissiaula_Kuva_©_Matkoilla-blogi

Megastarin aikataulu on varsin mainio päiväristeilylle – kukonlaulun aikaan ei tarvitse nousta ehtiäkseen laivaan ja illalla ollaan kuitenkin ihan kohtuuajoissa takaisin Helsingissä. Uskaltaisin väittää, että tämä on meidän perheen ykkösvalinta Tallinnan matkalle jatkossa.

Joko te olette ehtineet tutustumaan uuteen Megastariin ja mitkä mietteet?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

4 kommenttia

ananas2go 14/02/2017 - 8:31 pm

Kiitoksia! Ohhoh, kylläpä kohosi laivakuume tämän myötä, vaikka muutenkin olin miettinyt, että Megastar pitäisi pian lähteä kokeilemaan…

Vastaa
alex 14/02/2017 - 9:18 pm

Heh…
Kannattaa kyllä ehdottomasti käydä kokeilemassa! Laiva on kaunis ja täynnä yksityiskohtia, joten tälläkin laivalla riittää ”löydettävää” useammalle matkalle. Ja eihän tuo matka-aikakaan (2 h) riitä millään kaikkiin tiloihin.

Vastaa
Kthetraveller 14/02/2017 - 11:05 pm

Kaunis laiva ehdottomasti ja kyllä minua harmitti, etten ehtinyt käydä laivaa oikeastaan ollenkaan läpi neitsytristeilyllä. Niinkuin itsekin totesit, Comfort Lounge on oiva vaihtoehto hytille ja itsekin valitsisin sen hytin sijaan Megastarilla matkustettaessa.

Kiva kuulla mielipide laivasta nimenomaan sinun kertomana, kun olet tuollainen ”laivailusielu”. Kiitos.

Vastaa
alex 15/02/2017 - 10:38 pm

No, pari reissua lisää niin ehtii tutustua enemmän; kuten itsekin totesit, niin parin tunnin reissu on liian lyhyt, jotta ehtii näkemään kaiken kunnolla.
Anytime, ”laivailusielu”!

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet