Metropolitan Boutique Hotel – hotellihelmi Krakovan keskustassa

by Alex | Matkoillablogi.fi

Uudessa kaupungissa hotellin valinta on aina hieman arpapeliä; mikä on kaupungin hotellien yleinen taso, minkälaisilla kulmilla hotelli sijaitsee ja vastaako todellisuus markkinoinnin ja muiden matkaajien maalaamaa kuvaa? Varmaan monelle tuttu tunne. Niinpä meitä hieman jännitti astuessamme myöhään illalla Krakovassa Metropolitan Boutique Hotelin ovista.

Eipä tarvinnut kuitenkaan pitkään jännittää – hotellivalinta näytti jo alusta asti osuneen oikein; Metropolitan Boutique Hotelin taso oli aistittavissa heti eteisaulan leikkokukkien tuoksusta.

Hotelli on rakennettu vanhaan asuintaloon, ja aulan seinällä on esillä hauska kuvasarja ”ennen ja jälkeen” muodonmuutoksen, jonka yhteydessä taloa on ilmeisesti myös korotettu parilla kerroksella.

Metropolitan_Boutique_Hotel_julkisivu_Kuva_©_Matkoilla-blogi

Metropolitan Boutique Hotel sijaitsee asuinkaupunginosassa, 5 min kävelymatkan päässä Kasimierzistä ja n 15 min kävelymatkan päässä Vanhankaupungin torilta. Hotellia vastapäätä oli reilun kokoinen Biedronka-supermarketti, lähin  ratikkapysäkki on parin minuutin päässä viereisellä kadulla.

Ympäristönhän pystyy sinänsä nykyään useimmiten silmäilemaan jo etukäteen Google Street View’n kautta, mutta eipähän se kuitenkaan aina kerro ihan kaikkea.

Olimme varanneet edullisimman Classic-huonetyypin, joka sekin oli sekä tilava että hyvin varusteltu. Käsittääkseni ero muihin huonetyyppeihin on lähinnä huoneen koossa (sviitit tietysti asia erikseen).

Tilava, ilmastoitu huone oli kodikkaasti sisustettu, ja sekä tilava kirjoituspöytä (joka saatiin kyllä tehokkaasti täytettyä levittäytyessäme huoneeseen) että mukava nojatuoli pikkupöytineen löytyi. Myös vedenkeitin, tallelokero (sinänsä tilava, tosin hieman haasteellisen muotoinen järkkärin säilytykseen) ja minibaari kuuluivat varustukseen. Minibaariin täytettiin ilmaiset vesipullot joka päivä. Sängyt olivat mukavat, tosin sängyissä oli ilmeisesti Tempur-sijauspatja, joka (ilmastoinnista huolimatta) tuntui hiostavalta hellesäällä.

Tilava, erittäin siisti ja tilava, kokomarmorinen kylpyhuone oli ikkunan ansiosta valoisa. Meitä ilahduttivat kylpyhuoneessa niin suihkunurkkauksen tiiviisti sulkeutuvat lasiovet kuin ikkunaerkkerin tuoma runsas laskutilakin.

Metropolitan_Boutique_Hotel_room_Classic_Kuva_©_Matkoilla-blogi

Hotellin sisääntulokerroksessa on vastaanottoaulan lisäksi pieni eteinen sohvineen, baari sekä aamiaishuone. Sisäpihalla suojaisa terassi, jossa söimme ensimmäisenä aamuna myös aamiaisen. Matkaamme osunut hellejakso sai kuitenkin muina aamuina ilmastoidutt sisätilat tuntumaan houkuttelevammila. Sisäpihan terassi ei ollut illalla myöhempään virallisesti auki, syynä ilmeisesti että haluttiin välttää meluhaitta sisäpihan puoleisiin huoneisiin. Tuloiltana saimme kuitenkin nauttia iltaoluet terassille, mutta meitä hyssyteltiin pysymään hiljaa ,sillä ”…muuten menetän työpaikkani…” baarimestarin sanoja lainaten.

Iltaisin aamiaishuone toimii ravintolana (FAB Fusion), mutta me olimme päättäneet illastaa kaupungilla. Tiedoksi, että ravintola on saanut loistavat Tripadvisor-arvostelut (14. sija Krakovan reilusta 1.000 ravintolasta) – hyvä tietää, jos ei jaksa/halua lähteä hotellista ulos kaupungille syömään,

Aamiainen oli erittäin hyvä, vaikkei ihan ylläkään ihan hotelliaamiaisten parhaimmistoon: Leikkeleitä ja leivonnaisia (myös makeita; herkuttelijan huomautus) oli runsaasti, raikkaita tuoreita hedelmiä oli useampaa laatua ja lämpimät ruoat olivat oikeasti lämpimiä. Buffetin ”peruslämpimien” lisäksi keittiöstä olisi voinut tilata munakkaita, paistettuja kananmunia jne. Buffetpöydässä olleessa menussa huomautettiin että odotusaika saattaa näiden kohdalla olla jopa 20 minuutin, mutta mitä näimme muiden tilaavan ei näyttänyt kestävän kovinkaan kauan. Esillä ollut munakokkeli & pekoni olivat sen verran hyviä, ettemme tällä kertaa tilannut mitään listalta,
Kaikenkaikkiaan siis enemmän kuin hyvä aamiaisbuffet, jolla pärjäsi pitkälle päivään.

Hotellin kellarikerroksesta olisi löytynyt myös kuntosali. Salikamppeet olivat kylläkin mukana, mutta eipähän tullut käytettyä; kysynpähän vaan – millä ajalla kaupunkilomalla ehtisi kuntosalille…? Nii-in, ehkäpä siksi hotellin kuntosali olikin auki 24 h/vrk.

Kaikenkaikkiaan viihdyimme erittäin hyvin hotellissa, jopa niinkin hyvin, että tämän postauksen olisi voinut otsikoida peräti ”Metropolitan Boutique Hotel – Krakovan paras keskustahotelli?”. Meiltä siis lämmin suositus, mikäli haet pienempää, hyvätasoista ja persoonallista hotellia erinomaisella sijainnila Krakovassa.

Minkälaisia hotellikokemuksia teillä on Krakovasta? Onko teillä vinkkejä muista hyviksi havaituista boutique-hotelleista keskustassa?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

2 kommenttia

Kthetraveller 22/08/2016 - 9:24 am

OIjoi, näyttääpä hyvälle tuo teidän huone! Meillä on kokemusta vain Hilton Garden Inn Krakowista. Oli ihan ok, mutta persoonaton, takuuvarma ketjuhotelli.

Täytyy myöntää, että pelkkä huonekuva sai meikäläisen visiteeraamaan hotellin sivuilla ja iskin silmäni Junior Suiteen ja Suite Metropolitaniin. Krakovassa on käyty. mutta mistä sitä tietää, vaikka lähtisi sinne jossain vaiheessa uudestaan. Niin kiva kaupunki se oli.

Vastaa
alex 22/08/2016 - 7:28 pm

Sepä se ketjuhotelleissa – takuuvarmoja (mikä voi joissakin kohteissa olla aika tärkeä kriteeri), mutta eivätpä juurikaan yllätä persoonallisuudellaan.
Meidät Krakova hurmasi totaalisesti, ja varmaankin ennemmin tai myöhemmin kaupungissa pitää tehdä ”uusintakäyntiä”.

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet