Onnea Viro!

by Alex | Matkoillablogi.fi

Tänään Viro100-juhlavuosi päättyy kun Virossa juhlitaan 101. itsenäisyyspäivää. Edessä on paluu arkeen, joka on varmaan tästäkin eteenpäin täynnä kehitystä ja eteenpäin menoa.

Samanikäisten kanssa on usein paljon yhteistä ja tuntee yhteyttä. Näin on myös Suomen ja Viron välillä. Paljon on toki eroja maidemme välillä, mutta ne ovat sen verran pieniä etteivät ne haittaa yhteyden tunnetta. Tallinna on nykyään useimmille meistä yhtä tuttu kuin oma pääkaupunkimme. Olemme vähitellen tutustuneet niin Tallinnaan kuin muuhunkin maahan, kiinnostuneet, joskus haltioituneet mutta ennen kaikkea palanneet maahan kerta toisena jälkeen. Olemme oivaltaneet että pienessä maassa on paljon nähtävää – sellaistakin mikä tuntuu hyvin tutulta, mutta on kuitenkin hieman erilaista. Historia on maissamme kulkenut hieman eri tavalla, mutta nykyään uuden ajattelu ja innovatiivisuus yhdistää maitamme – toisinaan niin, että Viro tuntuu olevan meitä jo paljonkin edellä.

Joka kerta kun käyn Tallinnassa en jaksa olla ihmettelemättä jatkuvaa kehitystä ja koko ajan muuttuvaa kaupunkikuvaa. Tallinna huokuu ja hengittää jollain tavalla dynaamisuutta. Sellaista positiivista muutosta jota suomalaisena voi ehkä jopa välillä hieman kadehtiakin. Tiedä vaikka seassa olisi hieman naapurikateuttakin, kuitenkin ihan positiivisella tavalla ja kaikella rakkaudella.

Vain meri erottaa meidät?

Viime vuosina on keskusteltu tunnelista pääkaupunkiemme välillä. Realismia? Tjaa, mahdollisesti…
Aika näyttää toteutuuko tunneli seuraavan 10 vuoden sisällä, itse olen taipuvainen uskomaan että aikaa kuluu toteutumiseen huomattavasti optimistisimpia suunnitelmia enemmän. Tunneli toki yhdistäisi, mutta niin tekee merikin jo nyt: laivayhteydet Helsingin ja Tallinnan välillä eivät ole koskaan olleet niin hyviä kuin nykyään ja isoilla laivoilla matka sujuu säässä kuin säässä, nopeasti ja mukavasti. Laivaliikennettä mahdollinen tunneli ei varmankaan uhkaa tai ainakaan lopeta, sen verran nopeisiin ja edullisiin laivaylityksiin olemme jo tottuneet. Eikä matka tunnelin kautta todennäköisesti ihan halpakaan olisi (vaikkakin todennäköisesti hieman nopeampi).

Mietteet Viron 100. itsenäisyyspäivänä 2018 löydät tästä.

Onnea rakas naapurimme Viro!

Kaikki Tallinnaan liittyvät postaukset löytyvät Tallinna-tägin alta.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet