Pikkubistro Kattila Tampereella – loistavaa ruokaa ja palvelua

by Alex | Matkoillablogi.fi

Niin ihanaa kun mökillä onkin viettää raukeita kesälomapäiviä, välillä kaipaa kaupungin maisemia ja palveluita – ihan vaan vaihtelun vuoksi. Niinpä jätimme oman grillikeittiön yhdeksi iltapäiväksi jäähtymään ja suuntasimme Tampereen keskustaan kokeilemaan Pikkubistro Kattilaa.

Tampereen keskustassa (Aleksis Kiven katu 13 / Hallituskatu 5)  sijaitsevan ravintolan nimen etuliite ’pikkubistro’ on sikäli ihan osuva nimi, että paikkoja on vain noin kolmisenkymmentä. Ranskaan viittaava Bistro lunastetaan puolestaan sisustuksen tunnelmassa heti ovensuussa sijaitsevan tiskin tyylissä.

Tähän ravintolaan kannattaa siis varata pöytä mikäli mielii mahtua ruokailemaan, etenkin kun nelisen vuotta toiminut ravintola tuntuu olevan ilmeisen suosittu. Saapuessamme ravintolaan valittavana oli kaki pöytää, joista valitsimme hauskan, kulmaikkunassa sijaitsevan pöydän vierekkäisillä paikoilla. Kyseinen pöytä on kuulemma suosittu, ja itsekin voisin kuvitella varaavani toiste tänän nimenomaisen pöydän.

Ruokalista oli melko suppea, mikä yleensä on hyvä merkki. Niin tälläkin kertaa. Alkuun otimme lipstikkakeiton uppomunalla sekä pariloidun vuodenjuuston vadelmakastikkeella – kauniit annokset olivat  molemmat erinomaisia.

Pääruoan kohdalla poistuttiin tällä kertaa  mukavuusalueelta ja päätettiin kokeilla kasvisvaihtoehtoa: Punajuuri-nyhtöherne avotoast chipotleaiolilla, sitruunahierotulla lehtikaalilla ja bataattikiekoilla osoittautui erittäin hyväksi valinnaksi – ja kannusti valitsemaan jatkossa usamminkin kasvisvaihtoehdon!

Aterian päättäneet jugurttipannacotta ja mansikkasemifreddo kruunasivat illallisen.Viinit olivat järkevän hintaisia ja hinnoiteltu centtihinnalla, hieman totutusta poikkeava mutta varsin oiva tapa.

Palvelu ilahdutti, Suomessa kun valitettavasti ei aina olla totuttu näin ystävälliseen ja hillityn huomaavaiseen palveluun, joka loi ravintolaan mukavan kotoisan ilmapiirin.

Pikkubistro Kattilassa on lauantaisin tarjolla Brunner klo 12-16, jossa kiinteä, kolmen ruokalajin menu on tarjolla 20 € kokonaishintaan.

Oletko sinä käynyt Kattilassa ja minkälaiset kokemukset sinulla siinä tapauksessa on ravintolasta?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet