Vaniljahelmi – helmi kahvilaksi

by Alex | Matkoillablogi.fi

Kahvihammasta kolottaa ja tutulla tiellä ei tee mieli poiketa ketjukahvilohin, jotka kaikkiovat enemmän tai vähemmän toistensa tylsiä kopioita. Pikainen googletus, ja tuloksena löytyi todellinen kahviloiden helmi: Valkeakosken Tarttilassa, Visavuoren yhteydessä sijaitseva Karhvila Vaniljahelmi.

Vuonna 2016 perustettu kahvila sijaitsee tunnelmallisessa kellaritilassa, joka on aikoinaan toiminut pronssivalimona. Kahvila on avoinna päivittäin kesä-elokuussa, talvikaudella tilausryhmille.

Me nautimme kauniina, kesäisenä sunnuntaiiltapäivänä kahvimme aurinkoisella ulkoterassilla, Visavuoren päärakennuksen ulkoisesta kauneudesta nauttien.

Ja mikä oli nauttiessa, sillä suussa sulava, uunilämmin voisilmäpulla oli liioittelematta parhaimpia mitä olen ikinä nauttinut maanteidemme varsien kahviloissa. Vitriinissä oli tarjolla useita houkuttelevan näköisiä leivonnaisia – niin suolaisia kuin makeitakin – mutta tällä kertaa valinta osui ihan perinteiseen pullaan. Kahvila Vaniljahelmessä on myös päivittäin tarjolla keittolounas ja kerran kuussa järjestetään vohveliviikonloppu vaihtuvin vohveliannoksin.

Kahvilaan päästäkseen on Helsinki-Tampere -moottoritieltä tehtävä pieni koukkaus vanhalle valtatielle, mutta kilometreissä ja ajassa tämä tuskin mullistaa kenenkään aikataulua mikäli aikaa on kahvitauolle. Kierto kannattaa ehdottomasti tehdä, sillä vastineeksi saa erinomaisen kahvilakokemuksen!

Onko sinulla vinkkejä hyvistä, vaihtoehtoisista kahvipaikoista maanteidemme varsilla? Kommenttiboksiin mahtuu lisää vinkkejä!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet