Ravintola Kukeke, Tallinna. Kuva: © Matkoilla-blogi

Ravintola-arvio: Bistroo Kukeke Tallinnassa

by Alex | Matkoillablogi.fi

Tallinnan matkan lauantain lounaspaikkamme olimme siis valinneet jo etukäteen ja tietoisesti Kalamajan alueelta, joka oli tähän asti ollut meille tuntematon osa Tallinnaa. Hyviä ravintolavaihtoehtoja Kalamajan alueella on mitä ilmeisimmin tarjolla useampiakin, harkintalistalla olleista ravintoloista kaikki olisivat varmaankin olleet hyviä. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että kaikki nimekkäät ja menestyneet keittiömestarit Tallinnassa jotka haluavat luoda jotain uutta ravintolarintamalla perustavat ravintolan juuri tänne. Ehkäpä tässä on havaittavissa hieman ”paluuta juurille” ja perusasioiden pariin (joka on myös aistittavissa Hans Välimäen päätöksessä lopettaa Chez Dominique-ravintolan taru lokakuussa tänä vuonna).

No, me olimme ”arponeet” eri vaihtoehtojen välillä, ja päätyneet ruokalistoja etukäteen tutkiessamme Bistroo Kukeke’en. Pakko kuitenkin myöntää, että etukäteisläksyt oli hieman huonosti tehty, sillä en ollut huomannut merkata muistiin kadunnumeroa ennen matkaa (kadunnimi oli onneksi kylläkin taskussa). Aikaisemmassa Tallinnan postauksessa kerroin myös pienestä ajatusvirheestä ratikkamatkalla Kalamajaan, näistä kuitenkin aina oppii!
Tutkiiko kukaan muu teistä muuten ruokalistoja etukäteen? Vai oletteko sitä mieltä, että osa hauskuudesta on silloin poissa? Itse sitä mieltä, että lista kertoo aika paljon paikan luonteesta; hyvä ohjenuora on yleensä ollut, että mitä lyhyempi lista, sen parempi ravintola – etenkin jos lyhyestä listasta tulee valinnan vaikeus!

Bistroo Kukeke - ulkokuori pettää. Kuva: © Matkoilla-blogi

Bistroo Kukeke – ulkokuori pettää. Kuva: © Matkoilla-blogi

 

Ellemme olisi hakeneet Bistroo Kukeke’a olisimme varmaankin huomaamattamme ohittaneet hieman ränsistyneen näköisen teollisuusrakennuksen; ulkoapäin korkeintaan työmaaruokalaa muistuttavasta tiilikuutiosta ei nimittäin ikinä arvaisi mitä sisältä paljastuu, nimittäin rento ja hieman boheemi (olisikohan tähän sopiva nimitys ”bohemian chic” ?) kokonaisuus, joka on sekoitus baaria, olohuonetta/loungea ja ravintolaa. Sisustuksessa on selkeästi nähtävissä että suuri huonekaluista on kierrätettyjä, mikä luo oman leimansa ilmapiirille.

 

Jotain vanhaa, jotain uutta.... Kuva: © Matkoilla-blogi

Jotain vanhaa, jotain uutta…. Kuva: © Matkoilla-blogi

 

Kuka siellä seinällä? Kuva: © Matkoilla-blogi

Kuka siellä seinällä? Kuva: © Matkoilla-blogi

 

Mikäli sisustustyyliä yrittäisi kuvailla yhdellä sanalla, se olisi varmaankin värikäs, sillä värejä ja eri tyylien yhdistelmiä ravintolasta toden totta löytyy. Tässä ravintolassa on vaikeaa olla hymyilemättä.

...huomatkaa erityisesti kukot baaritiskin reunalla. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kultaa ja kimallusta baaritiskillä – huomatkaa erityisesti kukot baaritiskin reunalla. Kuva: © Matkoilla-blogi

 

Musta-valkoisista, graafisista kuoseista pitävät älkööt vaivautuko! Kuva: © Matkoilla-blogi

Musta-valkoisista, graafisista kuoseista pitävät älkööt vaivautuko! Kuva: © Matkoilla-blogi

 

Entäpä sitten ruoka? Alkuun söimme punajuuria vuohenjuuston kera sekä Halloumi-burgerin, molemmat todella hyvän makuisia. Pääruoaksi nauttimamme kanapasta aurinkokuivattujen tomaattien ja portobellosienten kanssa oli hyvää, joskaan ei ehkä ihan pasta-annosten ehdotonta parhaimmistoa. Aterian kruunasi annos ”La Muu”-luomujäätelöä…nam!

Hintataso oli erittäin positiivinen yllätys: hinnat olivat huomattavasti edullisemmat kuin 10 minuutin kävelymatkan päässä sijaitsevassa Tallinnan Vanhassa kaupungissa. Kannatti siis poiketa totutuilta poluilta monellakin tavalla.

Halloumiburgeri - täysi kymppi! Kuva: © Matkoilla-blogi

Halloumiburgeri – täysi kymppi! Kuva: © Matkoilla-blogi

 

Ilmeisesti yläkerrassakin oli tiloja, tosin sinne emme tällä kertaa kurkanneet. Ensi kerralla sitten, sillä Bistro Kukeke’ssa vierailemme varmaankin toistekin. Tosin sitä ennen listalla on moni muukin ravintola Kalamajan alueella…

 

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet