Rikhards Gastropub. Kuva: © Matkoilla-blogi

Ravintola-arvostelu: Rikhards Gastropub

by Alex | Matkoillablogi.fi

Pari viikkoa sitten illastimme Helsingin keskustassa Hans Välimäen Rikhards Gastropubissa. Ravintola sijaitsee aivan ydinkeskustassa, Rikhardinkadun ja Korkeavuorenkadun kulmassa,. kirjastoa vastapäätä.
Tilan edeltäjään, Chez Dominiqueen, emme koskaan tutustuneet, varmaankin osittain siitä syystä, ettei ’fine dining’ ole meitä niinkään kiinnostanut; hyvää ruokaa saa kohtuulliseenkin hintaan nykyään monesta paikasta ja rennompi ote ruokailun ympärillä vaan puhuttelee meitä enemmän kuin ’fine diningin’ yllä leijuva, jäykähkö tunnelma.
(En tosin halua kieltää sitäkään, että myös ’fine dining’ voi olla joskus nautinto – hyvä ruoka on vaan niin…ihanaa. Ja se kohtuullinen hinta on Suomessa ikävä kyllä kansainvälisessä vertailussa vaan usein melko korkea sekin).

Olimme uteliaita näkemään mitä mainetta ja Michelin-tähtiä niittäneen Dominiquen tilalle oli tullut. Nykytrendihän on paljolti mennyt siihen suuntaan, että huippukokit eivät enää ansaittuaan kannuksensa ja tähtensä (ja siten myös nimen joka varmistaa riittävän asiakasvirran) halua jatkaa tähtien loputonta metsästystä ja varpaillaan oloa. Jonkun mielestä tämä saattaa olla ylimielistä, itse ymmärrän kyllä toisaalta tämän jos intohimona on hyvä ruoka. Näin on ilmeisesti Hansin kohdalla.

Rikhards Gastropub. Kuva: © Matkoilla-blogi

Rikhards Gastropub. Kuva: © Matkoilla-blogi

Tilana Rikhards Gastropub on enemmän ravintola kuin pubi. Salin katto on melko korkealla ja pinnat enimmäkseen kovia, joten tila on hieman hälyisä etenkin ravintolan ollessa täynnä. Paikkoja on maltillisesti, joten pöytä kannattaa ehdottomasti varata etukäteen mikäli haluaa varmistaa illallisensa. Ravintola itse mainostaa, että baaritiskille pääsee aina myös ruokailemaan ilman etukäteisvarausta. Itse istuimme keskellä salia olevassa pöydässä, mutta jos haluaa hieman enemmän omaa rauhaa kannattaa esittää varausvaiheessa toivomuksen seinän tai ikkunan vieressä olevasta pöydästä.
Palvelu oli käydessämme ravintolassa mutkatonta ja mukavaa, rennohkolla mutta asiantuntevalla ja varmalla otteella.

Bistro-henkinen ruokalista kokoaa yhteen niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin klassikoita aina simpukoista mustaanmakkaraan ja hampurilaisesta pihveihin. Ruokalista aiheuttikin meille jonkin verran pohdittavaa, sen verran monta herkullisen näköist vaihtoehtoa siinä oli. Loppumetreille saakka kärkitaistossa mukana ollut purilainen sai kuitenkin antautua valinnan kallistuessa kunnon pihviin – ja hyvä niin: Harvoin olen syönyt niin täydellisesti maustettua ja paistettua pihviä maukkaine lisukkeineen! Hauskan lisänsä ruokailuun toi modernien lasien sekoittaminen vanhojen, eri paria olevien astioiden kanssa.

Rikhards Gastropub: Tenderloin Steak lisukkeineen. Kuva: © Matkoilla-blogi

Rikhards Gastropub: Tenderloin Steak lisukkeineen. Kuva: © Matkoilla-blogi

 

Muhkea belgialainen vohveli kruunasi aterian ja vei kielen mennessään… . Kuva: © Matkoilla-blogi

Muhkea belgialainen vohveli kruunasi aterian ja vei kielen mennessään… . Kuva: © Matkoilla-blogi

Suosittelemme ehdottomasti käyntiä Rikhardsissa, meillä käynti ei taatusti jää viimeiseksi.

 

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet