Viime kerralla Tukholmassa työmatkalla käydessäni poikkesin lounaalle uudehkoon Vigårda-ravintolaan, joka sijaitsee MOOD-galleriassa Norrmalmilla. Meillähän on Helsingissäkin jo useita vastaavia, ”laatuhampurilaisia” tarjoilevia ravintoloita, mm. Hans Välimäen Midhill Brgr sekä Lihakauppa Roslundin ”Teurastamon Portti”.
Mutta pysytäänpä aiheessa, eli takaisin Tukholmaan. Vigårda on siis hampurilaisravintola, mutta ei mikään tavanomainen Mäkkäri, vaan kolmen tukholmalaiskeittiömestarin toiveiden täyttymys: He halusivat luoda erilaisen hampurilaisravintolan, jossa laadukkaat raaka-aineet näyttelevät pääosaa ja maku ratkaisee.Hankkeen takana on kolme keittiömestaria, Melker Andersson, Danyel Couet sekä. Jonas Ålund (joista Melker lienee meilläkin tunnetuin F12-ryhmänsä ravintoloistaan). Ohjenuorana toiminnassa ovat sekä ekologisuus että lähituotanto.
Sisustukseltaan ravintola edustaa nykymuotia, eli seinissä kiiltävää kaakelipintaa, paljon yksityiskohtia seinillä, pitkiä pöytiä ja myös erityylisiä huonekaluja hauskassa sekoituksessa.
Yläkerrassa voi valita joko perinteisten pöytäryhmien tai Ruotsissa suositun ”community tablen” välillä.
Ruokalista on melko tyypillinen ”hampurilaismenu”, mutta erona siis ketjuravintoloihin, että raaka-aineet eivät ole teollisuuden puolivalmisteita. Hampurilaiset valmistetaan tilauksesta, eli kassalta mennään seuraavalle tiskille odottamaan annoksen valmistumista (eikä minun käynnillä ainakaan tarvinnut odotella kauaa). Valitun hampurilaise lisäksi valitaan yksi ”Side order” sekä kastike. Halutessaan voi lisähintaan valita useamman ”Side orderin” mikäli nälkä on isompi. Itse maistoin ”Original”-hampurilaista, ja siitä ei voi kun todeta: Herkullinen ja ah niin positiivisesti erilainen verrattuna ketjuhampurilaisravintoloiden tekeleistä.
1 kommentti
Aivan mahtaba mesta! Elämäni paras burgeriateria tuli syötyä täällä muutama päivä sitten. Lisäksi hinta todella edullinen, kenelläkään ei voi olla enää oikeasti hyvää syytä käydä jossain mäccäreissä tai burgerkingeissä.
Hattu pois päästä.