Viking Gracen kesäristeilyllä

by Alex | Matkoillablogi.fi

Kesäkuun alkupuolella nautiskelimme kesän alkajaisiksi risteilystä Viking Gracella, jolla olimme päättäneet juhlistaa mekkipäivää. Gracesta on julkaistu runsaastikin kuvapainotteisia postauksia, mutta tässä vielä muutama oma suosikkikuvani Gracen kauniista designyksityiskohdista sekä maailman kauneimmasta saaristosta, jossa alus liikennöi. Laivaan noustessamme kiinnitin huomion pienen yksityiskohtaan joka oli täällä eri tavalla toteutettu: Jo terminaalissa, maihinnouosuputken päässä oli laivan päällystöä matkustajia vastassa itsensä kapteenin johdolla. En tiedä onko tämä aluksen normaali käytäntö, mielestäni oli kuitenkin miellyttävä tapa erottautua muista laivoista matkustajien vastaanoton suhteen! Olimme varanneet tällä kertaa hieman tilavamman Premium-luokan hytin, ja jo ensivaikutelma tullessamme hyttiinosoitti jälleen, että Viking Gracella on ajateltu asioita hieman eri tavalla kuin vanhemmilla laivoilla. Avaruus ja valoisuus, olivat päällimmäiset vaikutelmat hytistä – ja tämä ei johtunut pelkästään siitä, että neliöitä olisi paljon enemmän, vaan ennemminkin siitä miten neliöt on (järkevästi) käytetty.

Kuva: © Matkoilla-blogi

Kuva: © Matkoilla-blogi

Ruokailut laivalla olimme menomatkalle varanneet Oscar a la Carte’en. Koska halusin varmistaa merkkipäiväillalliselle ikkunaöydän olin varannu tämän erikseen varausvaiheessa; mielestäni ihan reilu peli, että vahvistetusta ikkunaöydästä maksaa muutaman euron lisämaksun (mikäli sen ikkunapöydän haluaa); todennäköisesti myös ravintolan henkilökunta pääsee helpommalla tällä järjestelyllä. Illallinen oli loistava ja Oscar-ravintolan rauhallinen tunnelma saa ravintolan tuntumaan paljon pienemmältä kuin se todellisuudessa on.

Kuva: © Matkoilla-blogi

Kuva: © Matkoilla-blogi

Loistava järjestely on myös erikoisaamiaisella, joka sisältyy Premium-hytin hintaan: aamiainen jatkuu vielä reilusti Tukholmasta lähdön jälkeenkin (eli saa nukkua ihan säädyllisen pitkään ehtien kuitenkin aamiaiselle). Pieni miinus oli tosin, että herkkupöydät eivät olleet enää ihan runsaimmillaan (eikä niitä täydennettykään kaikilta osin) ollessamme aamiaisella noin tuntia ennen sen päättymistä.

Kuva: © Matkoilla-blogi

Kuva: © Matkoilla-blogi

Lounaan nautimme Buffet Aurora-ravintolassa, joka…noh, oli lievästi sanottuna kaoottinen elämys. Muistui taas mieleen, miksi ehkä kuitenkin nautin a la Carte-ravintolan seesteisemmästä tunnelmasta (vaikka ruoka seisovassa pöydässä ihan hyvää olikin).   Kuten Passionate Travellerinkin Grace-postauksessa todettiin kesäaika on melko rauhallista aikaa yökerhon puolella, bailukansa kun on vähemmistönä ja autoilevat lapsiperheet enemmistönä matkustajissa. Pakkohan kuitenkin oli pistäytyä yökerhossa vielä yömyssuillä illallisen jälkeen – tällä kertaa irrottelimme jopa pitkästä aikaa parketilla, ja Vogue-yökerhon upeaa LED-taustaseinää voi aina myös ihastella tovin. Kuten moni muukin asia Gracella, niin yökerhokin erottuu edukseen.

Kuva: © Matkoilla-blogi

Kuva: © Matkoilla-blogi

Kuten jo edellä totestin Viking Grace on täynnä design-yksityiskohtia, siinäkin määrin, että useammalle matkalle riittää uutta ”löydettävää” laivalla (ja sitten tietenkin ne samat, aina vaan yhtä kiehtovat yksityiskohdat). Kiehtovaa on mielestäni myös huomata miten eri vuorokauden aikoina samat koristeet ja muodot voivat näyttää aivan erilaisilta valosta riippuen.

Kuva: © Matkoilla-blogi

Kuva: © Matkoilla-blogi

Kuva: © Matkoilla-blogi

Kuva: © Matkoilla-blogi

Aikaisemmassa postauksessa löytyy myös runsaasti kuvia Viking Gracesta; rakennusaikaisia postauksia laivan ympärillä löytyy Tag Cloud’ista termillä ’Viking Grace’. Päivän aikana laivan matkatessa Tukholmasta Turkuun viihdyimme melko pitkäänkin laivan suojaisella peräkannella ihaillen maailman kauneinta saaristoa. Tai no, oikeammin pitäisi kylläkin sanoa maailman kolmea kauneita saaristoa: Tukholman, Ahvenanmaan ja Turunmaan saaristoja, jotka muodostavat upean kokonaisuuden Turun ja Tukholman välillä. Alla hieman tunnelmia matkan varrelta nauttiessamme upeasta kesäpäivästä.

Kuva: © Matkoilla-blogi

Kuva: © Matkoilla-blogi

Kuva: © Matkoilla-blogi

Kuva: © Matkoilla-blogi

Kuva: © Matkoilla-blogi

Kuva: © Matkoilla-blogi

Kuva: © Matkoilla-blogi

Kuva: © Matkoilla-blogi

Edellisestä miniristeilystä on jo kulunut melko pitkään, ja ennen matkaa emmimme hieman josko enää viihtyisimme tällaisella risteilyllä, jossa ei laivasta poistuta kohteessa. Tämän kokemuksen jälkeen voi todeta, ettö viihdyimme aivan mainiosti, paljolti siitä syystä että Viking Grace on erilainen kuin muut laivat – ei pelkästään uudempi, vaan myös monelta ratkaisultaan ja konseptiltaan.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

6 kommenttia

Kthetraveller 12/08/2014 - 3:01 pm

Hieno ja ihana postaus hienosta laivasta joka on ehdoton suosikkini Itämerellä seilaavista risteilylautoista.

Vastaa
alex 12/08/2014 - 6:53 pm

Kiitos; Grace on todellakin upea, ja laivalta todellakin löytää joka kerta uusia yksityiskohtia. Suomalaista laivanrakennustyötä & desingnia, josta voi olla ylpeä!

Vastaa
lena 12/08/2014 - 4:51 pm

Olisipa hauska päästä kokeilemaan tuota Gracea, kaikki ovat sitä niin kehuneet. Ne vanhemmat laivat tuntuvat kai hieman nuhjuisilta tuon jälkeen… ? ; )

Vastaa
alex 12/08/2014 - 6:56 pm

Yleisesti ottaen vanhemmistakin laivoista on pidetty meillä melko hyvää huolta, mutta kieltämättä vuodet näkyvät vanhemmissa siitä huolimatta. Kaikilla laivoilla on kuitenkin omat hyvät puolensa – siitä ei tosin pääse, että uusi on aina uusi. Suosittelen kyllä ehdottomasti matkaa Gracella!

Vastaa
Olli 04/02/2016 - 1:13 pm

Buffet-pöytää ei täydennetä, jos tuotteita on tarjolla. Oliko joku tuote loppu?

Ymmärrät varmaankin, että esillä olleet tuotteet menevät muuten roskiin. Kahta kertaa kun ei saa laittaa samaa tuotetta enää esille. Asia on myös kustannuskysymys.

Vastaa
alex 04/02/2016 - 9:07 pm

Kiitos kommentista, hyviä pointteja. Jonkin verran oli tuotteita loppu.

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet