3+1 kahvilavinkkiä Sastamalassa

by Alex | Matkoillablogi.fi

En varmaankaan ole ainoa, joka on kyllästynyt samanlaisiin, umpitylsiin taukopaikoihin maanteidemme varsilla. Valitettavasti jättiketjujen monitoimihallien ilmestyessä pääteiden varsille moni pienemmässä mittakaavassa toimiva taukopaikka on saanut laittaa lapun luukulle, etenkin jos sijainti on jäänyt uusien teiden myötä vähänkään syrjään.

Tänään ajattelinkin siksi nostaa esiin kolme pienempää yritystä, jotka tarjoavat vaihtoehdon kun kahvihammasta kolottaa Sastamalan paikkeilla etkä halua ison ketjun taukopaikkaan. Kaikki mainitut sijaitsevat joko lähellä tai kohtuullisen poikkeaman päässä valtatieltä nro 12.

Tyrväänkylän kahvila

Tämä vanhanajan ’baari’ löytyy aivan valtatie 12 varrelta, hieman ennen Sastamalan liittymää Huittisista tultaessa. Paikka on ilahduttava esimerkki vastakkaisesta kehityksestä, jossa vanhat taukopaikat heräävät uudestaan henkiin.
Sisustus on lievästi sanoen retrohenkinen seinien mintunvihreää väriä myöden, mutta Tyrväänkylän kahvila on hienosti remontoitu ja erittäin siisti ja viihtyisä aikakautensa edustaja. Kuten jokaisesta itseään kunnioittavasta retro-baarista täältä löytyy niin Gulf-kyltti, pajatso kuin huoltokorjaamokin.

Arkisin tarjolla on kotiruokalounas ja aika ajoin järjestetään tapahtumia, esim. Motoristitorstaita ja Mobiililauantaita. Näiden osalta kannattaa seurata Tyrväänkylän kahvilan FB-sivuja.

Huomaa, että kahvila on auki rajoitetusti ja sunnuntaisin suljettu.

Garage Café

Ulkopäin Garage Café, joka sijaitsee Vammalan keskustan toisella laidalla, Vammaskosken sillan pohjoispuolella näyttää enemmänkin juuri autotallilta kuin kahvilalta. Ja sitähän se onkin: pienimuotoinen ja viihtyisä kahvila on rakennettu entiseen kuorma-autotalliin, muistona näistä ajoista on vielä pihalla vanha bensapumppu. Pienessä kahvilassa (jossa kahvi on aina tuoretta) on jonkin verran sistumapaikkoja sisällä, lisää löytyy pihan puolella. Ulkoiselta olemukseltaan kahvila vei minulla nopeasti Fårön saarella, Gotlannissa sijaitsevaan Kutens Bensin-kahvilaan.

Garage Café-kahvilaa pitää Reijo Penna, aktiiviuran ratamoottoripyörilijänäkin tehnyt yrittäjä ja muotoilija. Kantavana teemana kahvilassa ovat moottoripyörät, ja esillä olevista pyöristä Reijo kertoo mielellään tarinan jos toisenkin.

Kahvila on auki kesäkaudella, ja syyskuussa viikonloppuisin.

Pyymäen KONDITORIA

Sastamalan torin laidalla sijaitseva Pyymäen konditoria on palvellut asiakkaita jo 1960-luvulta saakka. Valikoimien suhteen tämä edustaa parasta mannermaista konditoriaperinnettä, ja tarjolla on vitriinin täydeltä niin suolaisia kuin makeitakin herkkuja.
Kahvilassa on tarjolla myös aamiaispöytä sekä keitto- ja salaattilounas.

Kesäaikaan kahvit voi nauttia viihtyisällä terassilla kahvilan edustalla.

 

Tämänkertaisen postauksen bonusvinkkinä on Leipomo Rosetti – leipomomyymälä ja kahvila, joka sijaitsee lähempänä valtatietä 12.Oiva vaihtoehto leipomusten suhteen, mikäli ei halua poiketa Sastamalan keskustaan saakka.

Tiesithän muuten, että netissä löytyy sivusto Vaihtoehto ABC’lle (rinnakkain löytyy Facebook-sivu)  oka nostaa esiin, pieniä persoonallisempia yksityisyrityksiä maanteidemme varsilla? Palvelu ei mielestäni aina toimi täysin optimaalisesti (etenkään karttanäkymän osalta), mutta se on hyvä alku sille, että jostain löytyisi kootusti tietoa mihin muualle pysähtyä. Kannattaa kurkata ennen roadtripiä Suomessa.

Onko sinulla vinkkejä hyvistä kahvi-/taukopaikoista maanteidemme varsilla – vinkkaa kommenttiboksiin meidän kaikkien iloksi: nimi, sijainti, mahd. linkki + mielellään perustelu mikä tekee paikasta erityisen!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet