Viikonlopun vinkki: LWT, eli Loviisan Wanhat Talot

by Alex | Matkoillablogi.fi

LWT ei nyt (tälläkään) kertaa tarkoita London Weekend Television’ia, jonka logo oi televisiossa tuttu näky lapsuudessa. Ei, lyhenne tulee Loviisan Wanhat Talot-tapahtuman nimestä. Jos viikonloppusuunnitelmat ovat vielä auki suosittelen lämpimästi retkeä Loviisaan – viehättävään pikkukaupunkiin hurauttaa pääkaupunkiseudulta tunnissa.

Tänä vuonna 13. kertaa järjestettävässä tapahtumassa osa kaupungin entisöidyistä (ja entisöinnin alla olevista) taloista avaavat ovensa suuren yleisön ihmeteltäväksi. Tänä vuonna mukana on yhteensä 53 kohdetta, joista 39 Loviisassa ja 14 ”etäkohdetta” Ahvenkoskella, Ruotsinpyhtään ruukilla, Pernajassa ja Isnäsissä. Taloista 10 kpl on julkisia kohteita ja yhteensä 7 kohdetta on uusia listalla.

Ruuhkaa on varmaankin odotettavissa, sillä aikaisempin vuosina kävijämäärä on hiponut 10.000 kävijä rajapyykkiä. Tämä tarkoittaa tietenkin, että suosituimpiin kohteisiin saattaa joutua hieman jonottamaan ja esim. ruokapaikoissa on odotettavissa ruuhkia; kannattaa siis varustautua iloisella mielellä ja kärsivällisyydellä!

LWT’n uutuudet vuonna 2017

  • Suomi100-juhlavuoden kunniaksi Loviisan Oppaat järjestävät Itsenäisyyden polulla-otsikolla kävelykierroksia, jossa tutustutaan elämään Loviisassa sadan vuoden aikana. Ilmaiset kierrokset lähtevät Kappelinpuistosta sekä lauantaina että sunnuntaina klo 12 ja 14.
  • Höyryveturi Ukko-Pekka tekee Kouvolasta ja Lahdesta tänä vuonna matkat LWT-tapahtumaan sekä lauantaina että sunnuntaina.
  • Karlskronabulevardin ITU-tori on vaihtanut nimensä ja on nyt Herkkujen puisto, avoinna la ja su klo 10-18

Lisätietoja tapahtumasta ja kohteista löydät osoitteesta Loviisan Wanhat Talot
Loviisan Wanhat Talot-tapahtumassa mukana olevat talot ovat avoinna la-su 26.–27.8.2017 klo 10-17.  ?????

Oletko käynyt LWT-tapahtumassa aikaisemmin ja oletko menossa tänä vuonna?

PS. Tänään vietetään muuten Loviisassa Loviisan päivää, nimensä kaupungille antaneen kuningatar Loviisa Ulrikan muistoksi. Suomi100-juhlavuoden kunniaksi Loviisanpäivää vietetään tänä vuonna otsikolla Kimppa ja samalla aloitetaan lähtölaskenta sadan päivän päässä olevaan Itsenäisyyspäivään. Loviisanpäivän kahvit torilla klo 15-17, ohjelma alkaa klo 15. Tänä vuonna osa LWT-kohteista on mysö auki jo perjantaina klo 15-18.


Tunnelmat ja postaukset aikaisemmista LWT-tapahtumista joissa olemme vierailleet löytyvät LWT-tagin alta.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet