Barri Gòtic ja Barcelonan ravintolavinkkejä

by Alex | Matkoillablogi.fi

Barri Gòtic otettiin useampana iltana suunnaksi, kun suuntasimme illalliselle Barcelonassa. Osaksi siitä syystä, että alueella tuntui olevan runsaasti kivan oloisia ravintoloita, osaksi koska alue itsessään on varsin viehättävä: kauniita rakenuksia, upeita yksityiskohtia ja käsityöttaitoa yhdistettynä hämärtyvään iltaan loivat satumaisen tunnelman.

Barcelona_BarriGotic_3_Kuva_c_Matkoilla_blogi Barcelona_BarriGotic_2_Kuva_c_Matkoilla_blogi

Cavaa, cocktaileja ja c-duuria

Yhtenä iltana poikkesimme ennen illallista cava-lasillisella ihastuttavaan, art nouveau-tyyliseen El Paraigua-baarin, joka mainosti sännöllisiä live-musiikki-iltojaan. Vasta jälkikäteen huomasimme, että kellarikerroksessa olisi ollut myös ”Cocktail Club” – seuraavalla kerralla sitten…

Barcelona_El_Paraigua_2_Kuva_c_Matkoilla_blogi

Barcelona_El_Paraigua_4_Kuva_c_Matkoilla_blogi Barcelona_El_Paraigua_3_Kuva_c_Matkoilla_blogi

Tapaksia ja viiniä

Ainahan ei illallisella tarvitse olla perinteisen kolmen-lajin illallislinjalla – etenkään Barcelonassa, tapaksien luvatussa kaupungissa. Niinpä me yhtenä iltana olimmekin ottaneet suunnaksi Barri Gòticin tarkoituksena nauttia tapas-illallinen jossain mukavassa paikassa. Vaihtoehtojahan tulikin vastaan useampia melko pian, mutta tapani mukaan ehdotin, että käveltäisiin vielä seuraavankin korttelin ympäri, jos sieltä kulman takaa löytyisi vielä mukavamman tuntuinen paikka… Myönnän – ei välttämättä mikään kovinkaan hyvä tapa (etenkin jos nälkä on kova tämä voi aiheuttaa turhaa dynamiikkaa…) Tällä kertaa kahden kadunkulman takaa löytyi tosin se parempi vaihtoehto: tapaksiin ja viineihin erikoistunut Onofre. Suhteellisen pieni bodega, jonka korkeilla seinillä oli viinihyllyjä kattoon asti hurmasi meidät heti ovella! Silmänräpäyksessä meille oli järjestetty pöytä ja olo oli sekä kotoinen että tervetullut. Viinisuositukset olivat mainiot, tapakset loistavia (valinnan vaikeudessa niitä tuli tosin tilattua hieman liikaa…) – erinomainen illallinen. Viinilistaa tarkastellessa tosin rupesi tavan mukaan hieman harmittamaan suomalaisena: niin paljon laatuviinejä ja mihin hintaan…

Barcelona_Onofre_3_Kuva_c_Matkoilla_blogi Barcelona_Onofre_2_Kuva_c_Matkoilla_blogi

Jälkeenpäin tarkistimme miten luottoystäväni Tripadvisor oli rankannut Onofren – odotetusti sjoitus oli hyvä. Aina ei siis tarvitse suunnitella kaikkea etukäteen, vaan kannattaa luottaa ”mutu-tuntumaan” ja mennä fiiliksen mukaan.

Tintin suosikkiravintola?

Toisena iltana olimme etukäteen luottaneet Tripadvisoriin ravintolaa hakiessamme ja päätyneet ”Gilda by Belgious” -nimiseen. Kuten nimikin viittaa, kyseessä on belgialainen ravintola. Tämä tosin ei ollut valintakriteeri, vaan hyvä rankkaus, viihtyisä mielikuva joka välittyi paikasta kuvista yhdistettynä ”Certificate of Excellence 2013” -valintaan Tripadvisorin puolella.

Barcelona_Gilda_4_Kuva_c_Matkoilla_blogi

Saavuimme ensimmäisten joukossa illastamaan (ja hyvä niin, koska emme olleet varanneet pöytää etukäteen, ja ravintola on suhteellisen pieni); alkuillasta tehokas ilmastointi oli muuttanut ravintolan miltei jääkaapiksi, mutta illan edetessä niin lämpötila kuin tunnelma ja melutasokin kohosi värikkäässä ja modernisti sisustetussa ravintolassa.

Barcelona_Gilda_1_Kuva_c_Matkoilla_blogi

Barcelona_Gilda_3_Kuva_c_Matkoilla_blogi Barcelona_Gilda_2_Kuva_c_Matkoilla_blogi

Ruoka oli erinomaista ja ilta erittäin onnistunut. Mieleemme jäivät ravintolasta erinomaisen ruoan lisäksi myös muut vieraat: viereinen hieman iäkkäämpi miespari, joka nautti hyvästä ruoasta ja juomasta viimeisen päälle. PItkä pöytä täynnä ilmeisesti hollantilaisia, suhteellisen nuoria poikia – vaikka nuori poikaporukka olikin, käyttäytyivät erittäin sivistyneesti (Mannereuroopassa ruokailukulttuuriin vaan kasvetaan eri tavalla kuin meillä Suomessa). Viereisen pöydän nuori, rakastunut pari (olivat hädin tuskin täysi-ikäisiä ja mitä ilmeisimmin ensimmäisillä yhteisillä matkoilla).

Astuessamme kadulle huomasimme vastapäisen kauniin talon, jonka upeat lyijylasi-ikkunat oli kauniisti valaistu takaa: Museum Hemp (jonka tarkempi nettitutkimus nyt jälkeenpäin osoittikin olevan marijuana-museo, filiaali Amsterdamin museolle).

Barcelona_Hemp_3_Kuva_c_Matkoilla_blogi Barcelona_Hemp_2_Kuva_c_Matkoilla_blogi Barcelona_Hemp_1_Kuva_c_Matkoilla_blogi

Meidän ehdoton ravintolasuosikki!

Meidän ehdoton suosikkiravintola Barri Gòticissa oli…
Jaa, enpä taida sitä kertoa vielä tässä postauksessa, sillä tämä ravintola ansaitsee kyllä ihan oman postauksensa. Alla kuitenkin kuvavinkki ravintolasta jo tässä.

Barcelona_El_Pla_6_Kuva_c_Matkoilla_blogi

 

Kävelimme myös yhtenä iltana ”kotimatkalla” Placa Reial-aukion ohi; sinänsä viehättävä aukio, mutta jotenkin aukion lukuisat, vieri viereen rakennetut terassiravintolat eivät oikein sytyttäneet.

Barcelona_Placa_Reial_1_Kuva_c_Matkoilla_blogi

Yömyssyt nautimme useampana iltana hotellimme kattoterassilla, pimenevän illan lämpimässä syleilyssä – keskellä suurkaupungin sykettä mutta kuitenkin omassa rauhassa.

Barcelona_VillaEmilia_kattoterassi_1_Kuva_c_Matkoilla_blogi

Barcelona_VillaEmilia_Drinks_Kuva_c_Matkoilla_blogi

 

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet