Suosikkiravintolamme Barcelonassa, El Pla

by Alex | Matkoillablogi.fi

Lupasin aikaisemmassa postauksessa kertoa enemmän meidän suosikkiravintolastamme Barcelonassa, Barri Goticissa ihan erillisessä postauksessa. Tässä siis hieman tunnelmakuvia & kokemuksia El Pla -ravintolasta.

Etukäteen Barcelonan ravintolatarjontaan tutustuessamme Tripadvisorissa, olimme yhtenä mahdollisena illallisravintolana katselleet myös El Pla-ravintolaa. Koska olimme paikan päällä Barcelonassa tykästyneet Barri Goticin alueeseen, päätimme varata yhtenä iltana pöydän El Pla’sta. Puhelimitse varaus onnistui näppärästi.

Ravintola El Pla sijaitsee rauhallisella sivukadulla Barri Goticissa, Barcelonassa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Ravintola El Pla sijaitsee rauhallisella sivukadulla Barri Goticissa, Barcelonassa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Barcelona_El_Pla_2_Kuva_c_Matkoilla_blogi

El Plan ruokalista on välimerellinen, olematta kuitenkaan ihan perinteinen; sen verran paljon uusia & kokeilevia yhdistelmiä listalta löytyi. Rajahan on kuitenkin aina hiuksenhieno  milloin ”kokeilevasta keittiöstä” tulee hifistelykeittiö, jossa erikoisuuden tavoittelusta tulee itsetarkoitus. Tähän ei El Pla kuitenkaan syyllisty, vaan lopputuloksena kokeiluista on syntynyt ihania uusia makuyhdistelmiä. Ja niin kuin aina: hyvänä perustana toimivat tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet.

Alkuun salaatti tomaateista, mozzarellasta ja mansikoista... Kuva: © Matkoilla-blogi

Alkuun salaatti tomaateista, mozzarellasta ja mansikoista… Kuva: © Matkoilla-blogi

…pääruoaksi suusasulavaa lihaa... Kuva: © Matkoilla-blogi

…pääruoaksi suusasulavaa lihaa… Kuva: © Matkoilla-blogi

…ja jälkiruoan yhdistelemä appelsiini ja suklaa kruunasivat aterian. Kuva: © Matkoilla-blogi

…ja jälkiruoan yhdistelemä appelsiini ja suklaa kruunasivat aterian. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kolmen lajin illallisen jälkeen olo oli tyytyväisen raukea…

El Pla’ssa saimme myös taas kerran seurata kanssavieraiden järjestämää ilmaista ohjelma…
Viereiseen pöytään istuutunut hieman iäkkäämpi brittiläispariskunta kiinnitti miltei heti saavuttuaan (heti meidän jälkeemme) huomiomme. Aluksi kovin mukavalta vaikuttanut pariskunta ryhtyi kohta hankalaksi. Ensin tilattu viini ei kelvannut ja ruoan tultua pöytään pariskunta ryhtyi järjestelmällisesti valittamaan ruoasta; milloin annos oli raaka, milloin siinä oli jotain muuta vikaa. Tarjoilijan tarjoutuessa viemään raa’aksi väitetyn annoksen keittiöön lisäkypsennystä varten tästä kieltäydyttiin, eikä annokseen sen jälkeen koskettukaan. Draama huipentui kun tuli laskun aika: Pariskunta kieltäytyi maksamasta koko laskua vedoten siihen ettei toista pääruoka-annosta oltu syöty ollenkaan (vaikkakin se oli pöydässä eikä pariskunta ollut suostunut myöskään  siihen, että keittiö olis korjannut/vaihtanut annoksen). Lopulta pariskunta uhkasi jo sillä (kauhealla rangaistuksella), että he eivät suosittelisi ravintolaa tuttavilleen enää koskaan (vaikka olivat aina tehneet näin tähän asti)  ja että heidän tyttärensä ja hänen miehensä tekemä varaus ravintolaan kuukauden päästä varmaankin peruttaisiin jos ei laskusta vähennettäisi pääruokia. Onneksi ravintolavastaava, joka oli siinä vaiheessa jo osallistunut keskusteluun jonkin aikaa, ei myöntynyt (aivan kohtuuttomiin) vaatimuksiin. Siitä pisteet ravintolalle.

Viereisen pöydän brittipariskunnan pöyristyttävä käytös sai meidät tuntemaan myötähäpeä kaikkien matkailijoiden puolesta. Olemme turisteina aina vieraita ja vain käymässä paikkakunnalla kun suurin osa ravintoloiden kanta-asiakkaista (ja näin myös jatkuva kassavirta) tulee paikallisista kanta-asiakkaista. Harva satunnainen matkailija käy kovinkaan usein – sanokoot brittipariskunnat mitä tahansa yrttäessään hyötyä tilanteesta – tai ylipäätään koskaan enää samassa ravintolassa.

No, tarpeeksi tästä. Meidän mielestämme palvelu oli aivan lostavaa ja juuri sopivan tuttavallista ja rentoa olematta silti päälleliimattua. Ruokamme oli kautta linjan aivan erinomaista eikä jättänyt missään kohtaa mitään toivomisen varaa.

Barcelona_El_Pla_3_Kuva_c_Matkoilla_blogi

Ja muuten; El Pla-ravintolalla on muuten sisaryritys, Bar del Pla, joka on erikoistunut viineihin ja tapaksiin. Emme tällä kertaa ehtineet käydä siellä, mutta seuraavan Barcelonan vierailun yhteydessä pitää ehdottomasti käydä katsomassa josko tämä on yhtä hyvä kuin El Pla-ravintolakin – uskoisin, että saattaa hyvinkin olla…

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet