Parinviikon takaiselle päiväretkellämme Hankoon poikkesimme paluumatkalla myös Tammisaareen – ”for good old times”: Asuin 1990-luvulla kaupungissa parin vuoden ajan, ja jo silloin totesin että Tammisaari nautitaan mieluiten hyvässä seurassa, kesäaikaan ja auringon paistaessa.
Paljonkaan ei ollut kaupungissa muuttunut – onneksi. Poikkesimme siis kahville (jo senaikaiseen) suosikkikahvilaani, Café Gamla Stan’iin (Bastugatan 5, Tammisaari), jota pitää paikallinen trubaduuri Uffe Andersson perheensä kanssa.

Anderssonin perhe: Frida, Bosse, Elin, Lena och Emma (Braskén). Kuva: Café Gamla Stan

Anderssonin perhe: Frida, Bosse, Elin, Lena och Emma (Braskén). Kuva: Café Gamla Stan

 

Café Gamla Stan Tammisaaressa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Café Gamla Stan Tammisaaressa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Vain 20-paikkainen kahvila sijaitsee pienessä, punaisessa 1700-luvun talossa, mutta puutarhassa on runsaasti lisätilaa omenapuiden alla, aurinkovarjojen suojassa. Tässä varsinaisessa Junibackenin miljössä kotonaleivotut kahvileivät maistuvat erityisen hyvältä.

Kahvilan kesäohjelmaan kesällä 2012 kuuluvat perinteisesti tiistaisin (klo 14, 16 ja 18)  trubaduurikonsertit ja nykyään kesäohjelmaan kuuluvat myös taidenäyttelyt.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet