Auringonlasku Buza Barissa, Dubrovnikissa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Dubrovnikin auringonlaskuja

by Alex | Matkoillablogi.fi

Aurinko on hiljalleen painumassa lähemmäs horisonttia ja kultaa edessämme aukeavan Adrianmeren. Helteinen päivä on lämmittänyt muurit, ja niiden lämmössä istumme kaikessa rauhassa Buza Barissa aitiopaikalla seuraamassa tätä luonnon omaa tosi-TV’tä. Hiljainen puheensorina täyttää terassin, ja kenelläkään ei ole kiire minnekään. Tässä ja nyt on hyvä olla.

Parin viikon takaisessa matkachatissa oltiin häämatkojen romanttisessa maailmassa, ja jos jokin on mielestäni romanttista niin se on auringonlasku, mielellään vielä meren yllä. Kieltämättä hyvänä kakkosena tulee auringonnousu, josta mieleeni tulee Miami Beach, jossa ihmettelimme rannalla sekä auringonlaskua että auringonnnousua.

Dubrovnik on kieltämättä hyvä kohde romantikoille, etenkin auringonlaskun aikaan – tässä bongaamamme kolme eri auringonlaskua olkaa hyvät (tai jos ihan rehellisiä ollaan yksi auringonlasku ja kaksi sinistä hetkeä)!

Srd-vuori

Olimme suunnitelleet käyvämme ihailemassa maisemia Dubrovnikin yläpuolelle kohoavalta Srd-vuorelta nimenomaan jonain iltana, auringonlaskun aikaan. Niinpä –  omasta mielestämme – lähdimme matkaan hyvissä ajoin ennen auringon laskuaikaa. Valitettavasti emme olleet ainoita, jotka olivat suunnitelleet samaa, joten kabiiniin jonotettuamme noin 40 minuuttia lopputuloksena oli, että melkein ehdimme nähdä auringon laskevan Adrianmereen.
No, näkymät olivat kauniit eikä kannattanut antaa pienen suunnitteluvirheen pilata mukavaa iltaa. Oikeastaan oli hyvä, että emme ehtineet aikaisemmin ylös, sillä auringonlaskun jälkeinen sininen hetki oli kerrassaan upea tunnelmaltaan. Jos olisimme tulleet aikaisemmin emme ehkä auringon laskettua olisi jaksaneet viipyä nauttimaan siitä.

Neuvoksi siis: Jos haluat varmistaa, että ehdit nähdä auringon hiljalleen laskevan meren taakse etkä pelkästään kokea sinistä hetkeä ja upeasti värittyvää taivaanrantaa auringon laskettu kannattaa lähteä hissijonoon hyvissä ajoin  (viimeistään 1  1/2 h) ennen auringonlaskua.

Sininen hetki Srd-vuorella, Dubrovnikissa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Sininen hetki Srd-vuorella, Dubrovnikissa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Sininen hetki Srd-vuorella, Dubrovnikissa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Sininen hetki Srd-vuorella, Dubrovnikissa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Buza Bar

Kirjoitin jo aikaisemmin tästä baarista, joka oli yksi suosikeistamme Dubrovnikissa. Meren ääressä oleva terassi auringonlaskun suuntaan, korkeat kalliot ja jykevä kaupunkimuuri taustalla – tuskin tarvitsee perustella kovinkaan paljon enempää…
Lisätään argumenteiksi kuitenkin vielä meren rauhoittava kohina ja leppeän lämmin iltatuuli ja melko täydellinen paikka aperitiiville on siinä.
Paikka on suosittu (myös) auringonlaskun aikaan, joten tännekin kannattaa suunnata ajoissa jos haluaa istumapaikan baarissa (rantakallioillakin istui paljon väkeä).

Buza Bar - meren läheisyys, kalliot ja jykevä kaupunkimuuri selän takana. Kuva: © Matkoilla-blogi

Buza Bar – meren läheisyys, kalliot ja jykevä kaupunkimuuri selän takana. Kuva: © Matkoilla-blogi

Vaaleanpunainen hetki Cavtatin ulkopuolella

Montenegron retkeltä palatessamme saimme illansuussa ihailla uskomattoman upean vaaleanpunaisen hetken Cavtatin ulkopuolella. Varsinainen auringonlasku jäi valitettavasti parista minuutista kiinni, koska rannikkonäkymät avautuvat etelästä tullessa paremmin vasta Cavtatin jälkeen.

Aurinko laski Cavtatin kylän kohdalla matkatessamme takaisin Dubrovnikiin Montenegron retkeltä. Kuva: © Matkoilla-blogi

Aurinko laski Cavtatin kohdalla matkatessamme takaisin Dubrovnikiin Montenegron retkeltä. Kuva: © Matkoilla-blogi


TÄMÄ KIRJOITUS ON NELJÄS SARJASSA POSTAUKSIA DUBROVNIKISTA, JOSSA VIETIMME LOPPUKESÄN KAUPUNKILOMAVIIKON SYYSKUUSSA 2015. AIKAISEMMAT POSTAUKSET LÖYTYVÄT TÄSTÄTÄSTÄ  JA TÄSTÄ.
PYSY MUKANA MATKOILLA SEURAAMALLA BLOGIN FACEBOOK-SIVUJATWITTER-TILIÄ JA INSTAGRAMIA

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

2 kommenttia

Kthetraveller 22/03/2016 - 11:45 am

Oih, mitä ihania auringonlaskuja, sanoo tämä romantikko. Niin se vaan on, että omasta mielestäni ne parhaimmat auringonlaskut ovat merellä/merelle päin.

Vastaa
alex 23/03/2016 - 5:30 pm

Totta puhut!

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet