Yksi kahdeksannen kannen uusista ravintoloista on Bistrotek. Kuva: © Matkoilla-blogi

Gabriella – kuin uusi laiva telakoinnin jälkeen

by Alex | Matkoillablogi.fi

Mltä näyttää 24 vuoden ikäinen Ruotsinlaiva, joka on käynyt telakalla ehostautumassa parin viikon ajan? Tutustumismatkan jälkeen voi sanoa: täysin uudelta, jopa niinkin ettei Gabriellaa välillä ollut tunnistaa samaksi laivaksi kuin ennen.

Ennen matkaa pohdiskelin useamman kerran, josko paljon esillä ollut  uudistus näyttäisi todellisuudessa kovinkaan kummoiselta. Voisiko vanhasta laivasta saada uudenveroisen parin viikon telakoinnilla. Sen tiedän, että työtahti näissä huoltotelakoinneissa on kova ja uutta syntyy uskomattomankin lyhyessä ajassa, mutta silti…

Ensimmäinen ajatus, joka valtaa mieleni astuessani kahdeksannen kannen hissiaulasta kohti ravintola-aluetta on ”Wow!!!”

Nyt ei ole kyseessä mikään ”pensseliremontti” vaan mittava uudistus, jossa myös tilojen käyttöä on suunniteltu uusiksi; käytännössä melkein kaikki on lähdetty tekemään uudestaan alusta asti.
Merkittävin uudistus on ikkunapöytien lisääminen, kun ennen ikkunapuolta seurannut käytävä on tuotu keskelle laivaa. Samaisen käytävän varrelle on tuotu myös nykytrendin mukaiset avokeittiöt, joissa voi seurata keittiömestareiden työskentelyä.

Uuden ilmeen lisäksi laivaan on tuotu myös uusia ravintolakonsepteja; meillä matkailijoilla on usein halu kokeilla jotain uutta, ja vastauksena tähän tarjolla on nyt useampia, pienempiä erikoisravintoloita.

Kahdeksannen kannen ravintolakadun aloittaa Grill. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kahdeksannen kannen ravintolakadun aloittaa Grill. Kuva: © Matkoilla-blogi

Ensimmäisenä reitin varrella on Grill  – klassinen grilliravintola ja moneen laivamatkaan kuuluvan pippuripihvin kotiravintola, joka seuraa Ella’s-ravintolan perinteitä.

Keskijakajana seuraavaksi rentohenkinen Wine Bar, jossa voi aperitiivin tai kuohuviinilasin ääressä näköetäisyydellä kaikista pohdiskella ravintolavalintaa pianistin viihdyttäessä.

Entisen pubin paikalle on loihdittu kaksi ravintolaa: Äyriäisravintola Bistrotek (postauksen pääkuvassa) on sisustukseltaan harvinaisen onnistunut. Tämä tila on uutta ”ikkunapöytäaluetta”, jonka modernit kalusteet muistuttavat tyyliltään paljon Viking Gracella käytettyjä.

Bistrotekin äyriäistiskin herkkuja. Kuva: © Matkoilla-blogi

Bistrotekin äyriäistiskin herkkuja. Kuva: © Matkoilla-blogi

Toinen pubi paikalle syntynyt  (ja silmämääräisesti pienin) ravintola on No Name, joka jatkaa samaa vaaleaa, skandinaavistyylistä sisutusslinjaa kuin naapuriravintolat. Tässä ravintolassa sisutuksessa kannattaa erityisesti tutkailla tuohiseinää tarkemmin! Ravintola tarjoaa 7 tai 9 lajin maistelumenuita – No Name-ravintolan tunnelmista voi lukea erillisessä postauksessa.

Edellä mainittujen lisäksi kahdeksannen kannen keskellä löytyy edelleenkin myös Food Garden-ravintola  ja keulassa Buffet-ravintola.

Mutta eipä tässä vielä kaikki – uusia ravintoloita löytyy lisää: Laivan peräosasta löytyy oma suosikkini, Living Room -baari. Tämä on se klubityyppinen baari, joka on oivallinen paikka nauttia aperitiivi tai digestiivi. Ehkäpä uppoutua kirjaan tai antautua keskustelun vietäväksi, sillä rauhallisessa ravintolassa ei musiikki soi taustalla. Varsinaista baaritiskiä ei ole, vaan keskellä tilaa on pyöreä hylly, jossa pullot ovat näyttävästi esillä.

Yökerho on saanut täysin uuden sisustuksen, orkesterilavan taakse on rakennettu näyttävä lediseinä ja kasinon sijaintia on siirretty. Ravintolassa on nyt erityylisiäistuinryhmiä fiiliksen ja seurueen koon mukaan. Iso uutuus on myös suora yhteys uusia portaita pitkin yläpuolella sijaitsevaan, uudistettuun Upstairs Pub -monitoimiravintolaan.

UUtta on myös seitsemännellä kannella: Kahvila Coffee & Joy esittelee perinteistä kahvilavalikoimaa niin makeine kuin suolaisine herkkuineen. Vieressä oleva leikkihuone on saanut runsaasti lisätilaa ja kunnon kokoisen pallomeren. Myös seitsemännen kannen myymälä on täysin uudistettu, ja saanut nyt uutta valkoista pintaa ja entistä selkeämmät hyllyrivit.

Telakoinnin yhteydessä myös hyttejä on uudistettu. Itse matkustin Inside Comfort Plus-hytissä jossa kokolattiamatto oli uusittu, seinien pinnoite vaihdettu, valaistus oli päivitetty lediaikakaudelle ja nukkumatin tulon takasi muhkea patja. Myös kylpyhuoneen puolella oli vaihdettu matto ja uusittu osa LVI-kalusteista. Lopputuloksena erittäin freessi kokemus laivan hotellipuolelta!

Inside Comfort Plus-hytti. Kuva: © Matkoilla-blogi

Inside Comfort Plus-hytti. Kuva: © Matkoilla-blogi

Myös spa-osasto on ilmeisesti uudistettu telakoinnin yhteydessä, mutta nämä uudistukset jäivät tällä kertaa katsomatta.

Miltä teidän mielestä uusi ilme näyttää ja oletteko kenties itsekin ehtineet jo käydä tutustumassa uudistuneeseen Gabriellaan?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

3 kommenttia

Kthetraveller 17/06/2016 - 9:52 am

Uudella Gabila on käytynyt kaksi kertaa ja täydet kehut täältä. Onnistunut uudistus kaikkinensa ja samoja ajatuksia minulla on kuin sinullakin.

Niin juu, ja yllä se vaan niin on, että se Living Room on meikäläisenkin suosikki 🙂

Vastaa
alex 17/06/2016 - 7:57 pm

Mainitsit omassa postauksessa, että oli Living Roomiin oli tullut uutta kalustetta sitten ensimmäisten matkojen – mitä?

Vastaa
Kthetraveller 17/06/2016 - 11:47 pm

Siellä on tullut mattoja ja sellaisia lamppuja. Juomatoimittaja on muuten vaihtunut välissä, eli juomatkin on hieman muuttunut.

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet