Glassmagasinet - pohjois-Euroopan suurin jäätelövalikoima. Kuva: © Matkoilla-blogi

Jäätelönystävän must-kohde Visbyssä: Glassmagasinet

by Alex | Matkoillablogi.fi

Kesäauringon lämmittäessä vihdoinkin ihanasti, on aika paljastaa missä jäätelönystävien taivas sijaitsee. Eikä kovinkaan kauas tarvitse matkustaa, sillä Glassmagasinet sijaitsee keskellä Itämerta, Visbyssä.

Glassmagasinet on perustettu vuonna 1995 ja ensimmäisenä kesänä tarjolla oli 18 eri makua. Tänään Glassmagasinet on peräti 290 maun valikoimillaan ainakin Ruotsin suurin jäätelöbaari, joidenkin väittämien mukaan jopa Euroopan suurin. Niin tai näin, niin kyseinen gotlantilaisinstituutio on kunnioitusta herättävä ilmestys. Glassmagasinet tuottaa vuodesta 1999 omaa jäätelöä, mutta sen lisäksi tiskeissä on myös kahdeksan muun tuottajan jäätelöitä.

Glassmagasinet, Visby. Kuva: © Matkoilla-blogi

Glassmagasinet, Visby. Kuva: © Matkoilla-blogi

Makujen joukosta löytyvät tietenkin kaikki perinteiset jäätelömaut, niin ”tavallista jäätelöä” (onko sellaista?) kuin gelato-tyyppistäkin. Kokeilunhaluisille tiskeistä löytyy erikoisempiakin makuja, vai mitä sanotte esim silli- ja ruohosipulijäätelöstä (juhannuksen erikoismaku), ”Gotlandsdrickeglass”ista (Keskiaikaviikkojen erikoismaku) tai wasabijäätelöstä?

Paikka on ymmärrettävistä syistä suosittu, joten siksi tulijaa ohjeistetaan ensin valitsemaan mitä makuja haluaa ja vasta tämän jälkeen ottamaan jonotuslapun.Tämä on ihan ymmärrettävä (ja ainoa järkevä) toimintaohje, sillä jo tarjolla olevien jäätelölajien vertailu loputtomalta tuntuvassa tiskissä vie oman aikansa päätöksenteosta puhumattakaan.

Glassmagasinet, Visby. Kuva: © Matkoilla-blogi

Glassmagasinet, Visby. Kuva: © Matkoilla-blogi

Viime kesänä Glassmagasinetissa hyväksyttiin vain käteismaksu, mutta 31.5.2016 Facebook-sivuilla ilmoitettiin, että myös korttimaksu on nykyään mahdollinen. Glassmagasinet sijaitsee lähellä matkustajasatamaa osoitteessa Skeppsbron 12, vierasvenesatamaa vastapäätä. Mikäli Visbyhyn saapuu risteillen Glassmagasinet jää kävelymatkan varrelle keskustaan päin käveltäessä.

Glassmagasinet, Visby. Kuva: © Matkoilla-blogi

Glassmagasinet, Visby. Kuva: © Matkoilla-blogi

 

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet