Gabriellan No Name-ravintola. Kuva: © Matkoilla-blogi

Gabriellan uusi No Name-ravintola

by Alex | Matkoillablogi.fi

Lupasin Gabriellan uudistumisesta kertovassa postauksessa palata tarkemmin uuteen No Name – ravintolaan, joten tervetuloa mukaan piipahtamaan viikonlopun kunniaksi uudessa ravintolassa!

No Name kuuluu Gabriellan kahdeksannen kannen ravintolakadun uusiin pikkuravintoloihin, ja kiilaa näiden joukossa ehdottomasti kinnostavimmaksi. No Name-ravintolan sisustus on pelkistetty ja skandinaavisen vaalea, ravintolan erikoisin sisustuselementti on tuohiseinä. Sanalla sanoen tyylikäs ja hyvällä maulla toteutettu, silmää miellyttävä kokonaisuus.

Pieni, parinkymmenen paikan ravintola (eli pöytävaraus jo matkavarauksen yhteydessä on paikallaan mikäli haluaa varmistaa herkuttelun täällä) keskittyy pelkästään maistelumenuihin. Tarjolla on joko 7 tai 9 lajin maistelumenu, josta etukäteen ei tiedä muuta kun ruokalajien määrän. (Ruokailun aluksi toki tiedustellaan mahdolliset ruoka-aineallergiat, jotta nämä voidaan ottaa huomioon.) Juuri yllätyksellisyys tekeekin ruokailusta No Name-ravintolassa elämyksellisen ja takaa myös sen, että tulee maistettua sellaista jota ei normaalisti (omista ennakkoluuloista johtuen) itse tulisi tilattua.

Ruoassa näkyy selvästi sesonki ja raaka-aineissa pyritään suosimaan lähituotantoa ja luomua. Pyrkimyksenä on myös, että kaikki tarjottavat olisivat laivalla valmistettuja – esim. voikin kirnutaan omassa keittiössä. Johtotähtinä annoksissa on raaka-aineiden puhtaiden makujen säilyttäminen sekä perinteiset valmistusmenetelmät (termit kuten fermentointi ja pikkelöinti mainittiin esimerkiksi usemman lajin kohdalla).

No Name-ravintola: alkuruoka. Kuva: © Matkoilla-blogi

No Name-ravintola: alkuruoka. Kuva: © Matkoilla-blogi

No Name ei ole ravintola, jonne tullaan kiireen kanssa taltuttamaan nälkä nopeasti. Ei – tänne tullaan ajan kanssa nautiskelemaan hitaasti erilaisista makuyhdistelmistä. Myös keittiössä käytetään aikaa: ruoat valmistuvat pieteetillä ja avokeittiössä näkyi huhkivan kolme makumestaria. Ravintolan miellyttävä tarjoiluhenkilökunta ansaitsee myös erityismaininnan sekä ruokien esittelemisestä ja taustojen avaamisesta että viiniosaamisestaan.

Illallinen No Name-ravintolassa on paitsi makumatka myös slow food-kokemus (ihan positiivisessa mielessä) johon pitää varata aikaa. Illallinen on myös mitä suurimmassa määrin ’social dining’ koska ruokailu etenee hitaassa tahdissa – toisaalta, tämähän jos jokin on nykyajan luksusta.
Fine diningia? Joo, kyllähän tämä eräällä tavalla sitä on, mutta ilman pönötystä ja ruuan laatuun ja elämyksen nähden hyvin maltillisesti hinnoiteltua sellaisat. Yhtä paljon kuin fine dining tämä on myös ’fun dining’.

Moni on ehkä huolissaan tuleeko pienistä maisteluannoksista täyteen? Voin kertoa, että kyllä tulee koska annoksia on monta! Jotta ei yllätysmomentti paljastuisi teille, jotka olette menossa Gabriellalle testaamaan No Name-ravintolaa, en paljasta sen enempää annosten sisällöstä – kuvat puhukoot puolestaan ja paljastakoot jotain…

No Name - aitoja ja puhtaita makuja. Kuva: © Matkoilla-blogi

No Name – aitoja ja puhtaita makuja. Kuva: © Matkoilla-blogi

Makuja maalta, mereltä ja niityltä. Kuva: © Matkoilla-blogi

Makuja maalta, mereltä ja niityltä. Kuva: © Matkoilla-blogi

Sen uskallan luvata, että illallinen No Name-ravintolassa tuo uusia makuelämyksiä ja erilaisen illalliskokemuksen! Itse tulen mielelläni asettumaan uudelleen muiden vietäväksi makumatkalle. Gabriellan No Name-ravintola oli sen verran hyvä kokemus, että ehdottomasti pitää jossain vaiheessa päästä kokeilemaan myös Mariellan Plate-ravintolaa sen hieman rouheampaa, teollisuushenkistä miljöötä.

Suosittelenko No Name -ravintolaa? No doubt!

Joko muutkin ovat jo ehtinyt testaamaan No Name-ravintolaa ja mitä piditte?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

2 kommenttia

Kthetraveller 17/06/2016 - 9:48 am

Testasin toissa viikonloppuna kasvismenua ja kyllä se vaan niin on, että vei kielen mennessään. Miljöö, annokset ja palvelu kohillaan. Ei muuta kuin kehuja täältä suunnasta!

Vastaa
alex 17/06/2016 - 7:55 pm

Jepp! Jos joskus päätän testata puhdasta kasvismenuta, niin tämä on kyllä se ravintola jossa se varmaankin kannattaisi tehdä.

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet