Hotel Slottsbacken sijaitsee rauhallisella alueella Visbyn muurien sisäpuolella. Kuva: © Matkoilla-blogi

Hotel Slottsbacken – ruusunpunaisia unia Visbyssä

by Alex | Matkoillablogi.fi

Gotlannin matkallamme majoituspaikaksi valikoitui Hotell Slottsbacken. Tällä kertaa hotellin valinta oli yksi matkan helpoimmista ratkaisuista, tai no…ehkä oikeammin pitäisi sanoa että sijainnin valinta oli se helppo rasti.

Visbyssä halusimme ehdottomasti yöpyä kehämuurin sisäpuolella, jotta Visbyn keskusta olisi lyhyen kävelymatkan päässä myös iltaisin. Muurien sisäpuolella yöpymisvaihtoehtoja on runsaasti, niin hotelleja, huoneistoja, bed & breakfasteja kuin hostellejakin. Näiden hinta vaihtelee tason mukaan, mutta yhteistä kaikille on, että mikään kehämuurin sisäpuolella sijiaitsevista petipaikoista ei ole halpa kesän huippusesongin aikaan.
No, sijainnista saa aina maksaa ja olimme se suhteen päätöksemme tehneet. Yleensä viihdymme parhaiten hotellissa, joten valinta osui taustatyön jälkeen Hotel Slottsbackeniin.

Hotel Slottsbacken sijaitsee rauhallisella paikalla (sopivan matkan päässä niin Stortorgetin kuin vieraasvenesataman hälinästä), muurien ympäröimän ydinkeskustan etelälaidalla. Sijainti on sikäli ihanteellinen, että mikään ei ole kaukana mutta alue on erittäin rauhallista asuinaluetta. Autolla liikkuvallekin sijainti on hyvä, sillä hotelli sijaitsee lähellä kaupunkimuuria joten Visbyn kapeilla kujilla ei tarvitse seikkailla auton ratissa. Hotellin takapihalla on (ahdas) parkkipaikka, jossa on ainoastaan neljä maksullista vinoparkkipaikkaa (muistaakseni veloitus oli 130 SEK/vrk) – autopaikka kannattaa varata etukäteen jos tietää tulevansa autolla.  Myös ympäröivillä kaduilla on parkkipaikkoja, mutta hotellin parkkipaikalla säästyy parkkilippurumbalta. Kaikki hotellivieraat eivät valitettavasti kunnioittaneet paikkavarauksia (puomia ei ole parkkipaikalle), joten yhden yön jouduimme hakemaan paikan kadulta toisen auton otettua paikkamme (hotelli kylläkin hyvitti meille tämän).

Hotel Slottsbackenin yksityiskohtia. Kuva: © Matkoilla-blogiHotel Slottsbackenin yksityiskohtia. Kuva: © Matkoilla-blogi

Slottsbacken on pieni hotelli (ainoastan 29 huonetta), joka avattiin vuonna 2012 vanhaan, vuonna 1773 rakennettuun kruunumakasiiniin. Jykeväseinäinen kivirakennus toimi aluksi viljavarastona (tästä varmaankin myös juontavat juurensa suhteellisen pienet ikkunat), 1800-luvulla armeijan varusvarastona ja 1900-luvun alusta miltei meidän päiviimme maakuntaarkistona.

Hotel Slottsbackenissa on neljä eri huonetyyppiä, josta pienimmät huoneet ovat vain 10-12 m2 kokoisia. Tästä syystä olimme varanneet hieman isomman deluxe twin-huoneen; käsittääkseni suurin ero huonetyyppien välillä on koossa, ei niinkään sisustustyylissä tai varustelussa. Vaaleasävyisessä, tilavassa huoneessa katse kiinnittyi heti valtavaan King Size-sänkyyn, joka oli todella korkea – jopa meikäläisen 186 cm pituudella sai ”nousta sänkyyn”.
Huoneemme oli takapihan terassin tasolla, tarkemmin sanottuna terassi oli suoraan ikkunan takana, mutta emme antaneet tämän häiritä meitä.

Hotel Slottsbacken, Deluxe-huone. Kuva: © Matkoilla-blogi

Hotel Slottsbacken, Deluxe-huone. Kuva: © Matkoilla-blogi

Täyskaakeloitu kylpyhuone oli supersiisti ja toimiva; ainoa pieni miinus oli pieni lavuaari.

Täyskaakeloitu kylpyhuone. Kuva: © Matkoilla-blogi

Hotellin yleiset tilat rajoittuvat oikeastaan kellarissa sijaitsevaan aamiaishuoneeseen; toisaalta eipä Visbyn keskustassa ole suurempaa tarvetta hotelliloungeille, kun tarjolla on toinen toistaan viihtyisämpiä paikkoja kaupungilla.

Hotellin kodikas aamiaishuone sijaitsee kellarikerroksessa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Hotellin kodikas aamiaishuone sijaitsee kellarikerroksessa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Aamiainen edusti melko perinteistä, ruotsalaista hotelliaamiaista leikkeleineen, jogurtteineen, marmeladeineen jne. – ei mitenkään superrunsas, mutta aivan tarpeeksi runsas seisovapöytä jolla pärjäsi pitkälle päivään.
Tilauksesta sai muuten hotellista tilattua eväskorin mukaan päivän retkelle.

Sympaattinen piirre: kahviautomaatti ja pikkuleipiä esillä hotellivieraita varten. Kuva: © Matkoilla-blogi

Sympaattinen piirre: kahviautomaatti ja pikkuleipiä esillä hotellivieraita varten. Kuva: © Matkoilla-blogi

Hotellin takapihalla olevalla aurinkoisella terassilla oli mukava nauttia aamiaista. Kuva: © Matkoilla-blogi

Hotellin takapihalla olevalla aurinkoisella terassilla oli mukava nauttia aamiaista. Kuva: © Matkoilla-blogi

Ai niin; oliko Hotel Slottsbacken ruusunpunainen kuten otsikossa hieman maalailin? No ei varsinaisesti – hotelli on kyllä värimaailmaltaan enemminkin skandinaavisen hillitty kuin ruusu-romanttinen, mutta otsikko sopii hyvin ruusujen kaupungissa, Visbyssä sijaitsevalle hotellille!

Hotel Slottsbackenia voi ehdottomasti suositella matkaajalle joka arvostaa kodikasta, pientä hotellia, jossa kauniisiin yksityiskohtiin on panostettu.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet