Viime viikonloppuna vietettiin kaupunkiviikonloppu kotona, pitkälti lähialeuilla retkeillen ja nauttien erinäisistä kesäkaupunkiin kuuluvista elämyksistä pääkaupunkiseudulla.

Perjantai-iltana suunnattiin perinteiselle kesäillalliselle Suomenlinnan Panimoravintolaan, jota olen hehkutellut aikaisemmassakin blogipostauksessa – ja hehkutan edelleenkin!
Ruoka oli (tälläkin kertaa) erinomaista, raaka-aineet loistavat ja annokset kauniita. Meidän mielestä myös ympäristö ja se tosiasia, että Suomenlinnaan pitää erikseen mennä lautalla tekevät ravintolasta erityisen. Jotenkin tuntuu, että kovinkaan monet eivät tunne tätä Helsingin ravintolahelmeä – ehkäpä juuri siksi, että ravintola ei ole kovinkaan monen ohikulkumatkalla. Vinkkinä etukäteen kannattaa varata pöytä (etenkin viikonloppuna) ja tarkistaa Suomenlinnan lautan aikataulut.

Annoskateuden välttämiseksi valitsimme tällä kertaa miltei saman listalta: alkuruoaksi toast Skagen ja vuohenjuustoa & punajuurta, pääruoaksi kevyesti savustettua poron paahtopaistia (suussa sulavaa!) ja jälkiruokasi lakritsaista creme bruleeta. Miltei samoja raaka-aineita kuin ”Chefs Menussa”, jonka huomasin nauttineemme myös parinvuoden takaisella illallisella (yhteensattuma, jonka huomasin vasta nyt jälkeenpäin; näköjään sitä on vaan tapojensa ja makumieltymystensä orja…  🙂  )

Loistava kokonaisuus, ainoa pieni miinus oli annoskoko – tällä kertaa positiiviseen suuntaan tosin: pääruoka-annos oli sen verran iso, että tuli melkein ähky. Toisaalta annos oli niin hyvä, ettei sitä malttanut keskenkään jättää… Harvemmin annoskoon suhteen ongelma on tämänsuuntainen!

Jälkiruoka vei (taas kerran) kielen mennessään Suomenlinnan Panimossa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Jälkiruoka vei (taas kerran) kielen mennessään Suomenlinnan Panimossa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Ravintolan ikkunasta olimme illallisen aikana seurailleet lauttojen liikennöintiä säännölliseen tahtiin, ja päätimme laskun pyydettyämme suunnata melko ”just on time” seuraavaan. Lautta tuli siihen aikaan kun arvioimme, mutta jäi reiluksi puoleksi tunniksi tauolle. Mitä tästä opimme: pitäisi noudattaa neuvoa tarkistaa lautan aikataulut etukäteen…
No, eipä hätää: meille jäi kauniissa kesäillassa ylimääräinen hetki kävellä Suomenlinnassa.

Suomenlinna, Rantakasarmi. Kuva: © Matkoilla-blogi

Suomenlinna, Rantakasarmi. Kuva: © Matkoilla-blogi

Suomenlinna. Kuva: © Matkoilla-blogi

Suomenlinna. Kuva: © Matkoilla-blogi

Suomenlinnan lautalta maisemia ihaillessamme totesimme jälleen kerran, että pääkaupunkimme Helsinki on  mereltä katsottuna kaunis ja vehreä kaupunki, jota kehtaa ylpeänä esitellä ulkomaisille matkaajille. Merenläheisyys tuo ehdottomasti oman lisänsä kaupunkiin kuten myös kaupungin edustalla olevat saaret. Lonnan saari pitää ehdottomasti ottaa omalle kohdelistalle ”uutena kohteena”.

Palatessamme Kauppatorin rantaan edessämme oli tori pullollaan väkeä & jenkkiautoja. Ai niin: periaatteessa kyllä tiesin (mutta olin unohtanut), että kesäkaudella jokaisen kuukauden ensimmäisenä perjantaina järjestetään Kauppatorilla ”Helsinki Cruising”-tapahtuma. Tapahtumassa voi bongata (ja kuulla) toinen toistaan upeampia jenkkiautoja ajalta, jolloin polttoaine oli edullista. Kromi kiilsi ja lakkakerrokset säihkyivät monessa autossa.

Aitiopaikalla. Kuva: © Matkoilla-blogi

Aitiopaikalla. Kuva: © Matkoilla-blogi

Jenkkiautoja silmänkantamattomiin. Kuva: © Matkoilla-blogi

Jenkkiautoja silmänkantamattomiin. Kuva: © Matkoilla-blogi

Puna-valkoinen kaunotar. Kuva: © Matkoilla-blogi

Puna-valkoinen kaunotar. Kuva: © Matkoilla-blogi

Syvänsininen unelma. Kuva: © Matkoilla-blogi

Syvänsininen unelma. Kuva: © Matkoilla-blogi

Fourth of July. Kuva: © Matkoilla-blogi

Fourth of July. Kuva: © Matkoilla-blogi

Lauantai menikin sitten melko pitkälti kotona, lukuunottamatta iltapäivällä tehtyä mansikanpoimintaretkeä Rajakallion Marjatilalle: Todella hyvälaatuisia marjoja mitä viehättävimmässä maalaismiljöössä. Jollei tietäisi, ei uskoisi olevansa Espoossa. Matka perille taittuu Bodomjärven ympäristön maisemista nauttien, järveä kiertävä tie on mielestäni yksi kauneimmista ja nautinnollisimmista teistä ajaa.

Sunnuntaina jatkoimme herkutteluviikonloppua Bastvikin kartanossa Cafe Bastvik loistavalla brunssilla, josta olen myös kirjoittanut aikaisemmassa postauksessa. Sama juttu kuin edellistenkin kohdalla: suosittelen lämpimästi!

Uus-vanha Tomatorio. Kuva: © Matkoilla-blogi

Uus-vanha Tomatorio. Kuva: © Matkoilla-blogi

Bastvikin Kartanon omistava arkkitehtipariskunta kunnostaa alueen rakennuksia vähitellen, ja tällä hetkellä työn alla on tilan entinen kanala, joka on nyt saamassa uuden elämän tosin nyt ”tomatoriona”. Hauska nimi tulevalle talvipuutarhalle/kasvihuoneelle. Näin keskikesän aikaan puutarhan perennapenkit ovat värikkäimillään, ja halutessaan brunssin voi myös kauniilla ilmalla nauttia puutarhassa, puiden varjossa.

Pionit hehkuivat. Kuva: © Matkoilla-blogi

Pionit hehkuivat. Kuva: © Matkoilla-blogi

Perennapenkit kukoistivat. Kuva: © Matkoilla-blogi

Perennapenkit kukoistivat. Kuva: © Matkoilla-blogi

Bastvikin kartano. Kuva: © Matkoilla-blogi

Bastvikin kartano. Kuva: © Matkoilla-blogi

Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, vaan voi myös keskittyä nauttimaan lähialueiden mansikkapaikoista #suomiretki -hengessä.

Mitkä ovat teidän parhaat tärpit ja salaiset suosikkikohteet pääkaupunkiseudulla?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet