Bolaget-ravintola, Visby. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kolme kivaa…ravintolaa Visbyssä

by Alex | Matkoillablogi.fi

Visbyssä kivan ravintolan löytäminen ei ole todellakaan ongelma – onhan kyseessä paikkakunta, jossa on eniten ravintoloita asukasta kohden Ruotsissa. Pikemminkin ongelmaksi muodostuu minkä niistä valitsisi.

Alla kolme ehdotusta tätä valinnan vaikeutta helpottamaan; kaikki torien varrella sijaitsevia. En ole tässä postauksessa niinkään keskittyyt arvioimaan ruokia kuin vinkkaamaan ravintoloista – makuasioista kun ei kannata kiistellä, ja kaikissa näissä olen syönyt hyvän illallisen.

Bolaget

Stora torget 16 (torin yläreuna)

Vanhaan viinakauppaan (eli Systembolagetin entiseen tilaan – siitä nimi) avattu ranskalaistyyppinen ravintola, jonka kodikkaita, vihreäsävyisiä tiloja leimaavat paneeliseinät ja marmoripöydät. Menu kumartaa Ranskan suuntaan, mutta siinä on myös pohjoismaisen keittiön vaikutteita sekä tietenkin paikallisiakin raaka-aineita.
Ravintolan yhteydessä toimii viinibaari ja pieni lifestyle-kauppa, jonka tuotot ohjataan intialaiseen tyttökotiin. Ravintolan yläpuolella on myös muutama erikokoinen huoneisto vuokrattavana.
Kesäaikaan ravintolan edustalla on suosittu aurinkoterassi (joka on ihanasti iltapäivä- ja ilta-aurinkoon päin).

Donners Brunn

Donners plats 3 (pienen torin yläreuna)

Myös toinen vinkki, Donners Brunn, lukeutuu ”klassisen tyylin” ravintoloihin (vaikka Visbyssä on runsaastikin erityylisiä ravintoloita). Kyseessä on 1600-luvun taloon rakennettu kellariravintola, jonka tila on jaettu niin ”loosiosaan” kuin avokeittiön ympäri rakennettuun tilaan. Paraikaa (alkuvuosi 2016) ravintolassa on meneillään remontti, joten nähtäväksi jää säilyykö sama jako. Kesäaikaan ravintolan edessä, Donners Plats-aukiolla on  katettu ja lämmitetty terassi. Ravintola on suosittu, ja huippukauden aikana pytä on hyvä varata etukäteen; huomioitavaa silloin on, että ravintola soveltaa kahta illalliskattausaikaa.

Ravintolan keittiö on ranskalais-ruotsalainen ja annokset ovat klassisen elegantteja. Paikallisia raaka-aineita suositaan ravintolassa mahdollisimman paljon.

Munkkällaren

S:t Hansgatan 40 (Stora Torgetin alalaita)

Oikeastaan tämän kohdalla ei voi puhua ravintolasta vaan pikemminkin huvikorttelista (kirjaimelisesti, sillä ravintolan eri osat täyttävät koko korttelin). Joku saattaisi kutsua kompleksia
ruotsinlaivaksi keskiaikaisen kaupungin keskellä, eikä ihan väärässä ekä holekaan. Tarjolla on jokaiselle jotakin: ravintolasaleja holvikaarien alla, terassit niin torin puolella kuin suojaisella sisäpihalla, pubi trubaduureineen, vinyyli- ja iskelmäbaari tanssilattioineen sekä yökerho, jossa DJ tahdittaa menoa.

Ruokalista on melko laaja, ja tarjolla on kaikkia paikallisia klassikoita lampaasta Gotlannin pannukakkuun. Ravintolaa voisi luonnehtia ns. ”perusravintolaksi”, jossa keittiön suoritus on ihan hyvää keskitasoa ilman turhia kikkailuja.

Tunnelma on rento ja konstailematon, ja tänne tullaan viihtymään koko illaksi rennoisa merkeissä, takaahan korttelin tarjonta sen, että täällä voi siirtyä tunnelmasta toiseen aina alkudrinkistä illan viimeisiin hitaisiin.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet