Krakova – 3+1 ravintolavinkkiä

by Alex | Matkoillablogi.fi

Hyvän ravintolan löytäminen on uudessa kaupungissa mielestäni aina haastavaa, mutta samalla hauskaa, sillä valinnan onnistuessa tulee välillä jopa hieman eufoorinen olo. Kuuluvathan ravintola- ja ruokaelämykset ehdottomasti matkojen tärkeimpiin matkamuistoihin, Seuraavassa siis kolme plus yksi ravintolavinkkiä Krakovaan viime kesän matkaltamme.

Tällä kertaa emme niinkään menneet etukäteen ystäväni Tripadvisorin neuvojen mukaan, vaan enemmänkin tunnepohjalta ravintoloiden löydyttyä kulkiessamme kaupungilla. Jälkikäteen tarkastelutuna ravintolat olivat kuitenkin myös Tripadvisorissa saaneet kohtuullisen hyvät arviot.

Pimiento Argentino Grill Restauracja

Józefa 26

Ensimmäisenä iltana Kasimierzissä kierrellessämme illallispaikan valinnassa oli tulla päätöksentekoangsti; lopulta nälkä vaati kuitenkin pikaisia ratkaisuja, ja päädyimme argentiinalaisen Pimiento-pihviravintolan kellariholvien alle. Onneksi voi näin jälkikäteen todeta, sillä ravintola oli varsin tasokas ja tarjoili meille erinomaiset pihvit tunnelmallisessa ja viihtyisässä ympäristössä. Illallinen oli kallein Krakovassa nautituista, mutta silti varsin kohtuuhintainen: Alkuruoat, kaksi erinomaista pihviä lisukkeineen, punaviinilasilliset, vesi, jälkiruoat ja espresso yhteensä 77 EUR.

Jälkeenpäin totesimme, että ravintola kuuluu ketjuun jolla on useampia ravintoloita Krakovassa, mutta tällä kertaa ketjuun kuuluminen ei ravintolaa pahentanut.

Szara Kasimierz

Szeroka 39

Koska asuimme lähellä Kasimierzin kaupunginosaa, illallisravintolamma valikoituivat sille alueelle – myös siitäkin syystä, että alue miellytti meitä kovasti. Toisen illallisen nautimme Szara Kasimierz-ravintolassa, jota voisi luonnehtia klassiseksi brasserie-tyyppiseksi paikaksi; kaunis, hieman jugend-tyylinen sisustus leimaa avaraa tilaa. Koska ilta oli kuitenkin lämmin nautimme illallisemme pihan puoleisella, suojaisalla terassilla (myös torin puolella on muutama pöytä jalkakäytävällä; etuna sillä puolella on, että voi tarkkailla torin elämää, mutta terassi ei ole yhtä viihtyisä). Szaralla on myös toinen ravintola Rynek Glownyllä, keskellä turistiravintoloiden keskittymää. Tohdin väittää, että Kasimierzissä sijaitseva on viihtyisämpi.

Ruoka oli hyvää, joskaan ei mitenkään kovin erikoista. Kaikenkaikkiaan kuitenkin ihan kelpo suoritus, ja taaskaan ei hinta huimannut: kolmen lajin illallinen kahdelle juomineen erittäin kohtuulliset 68 EUR

Krakova_Szara-Kasimierz_vuohenjuustosalaatti_Kuva_©_Matkoilla-blogi

RESTAURACJA SĄSIEDZI

Miodowa 25

Kolmannen illallisemme Krakovassa nautimme Sasiedzi-ravintolassa, jossa olo oli hieman kuin mummolassa. Paljon koristeita seinille, kirjailtuja liinoja,
Ruoan esillepanossa oli mielestämme hieman ”yliyrittämistä”, mutta nautimme silti varsin maittavan kolmen lajin illallisen juomineen kokonaishintaan 56 EUR.

Krakova_ravintola_Sasiedzi_Kuva_©_Matkoilla-blogi

Aqua & Vino

Wiślna 5/10

Krakova_ravintola_Aqua_e_Vino_Kuva_©_Matkoilla-blogi

Viimeisen päivän lounaamme nautimme italialaisessa Aqua & Vino -kellariravintolassa, jonka valitsimme aivan sattumalta kävellessämme vanhassa kaupungissa. Ravintola sijaitsee korttelin päässä Rynek Glownylta, keskeisellä paikalla mutta kuitenkin hieman sivussa pahimmasta turistiravintoloiden keskittymästä.

Koska olimme liikkeellä lounas- ja illallisajan välimaastossa, olimme ainoat asiakkaat ravintolassa. Tämä sai aina pulssin nousemaan hieman: onko jokin syy siihen, ettei muita asiakkaita ole ravintolassa? No, tällä kertaa syy oli selkeästikin kellonaika. Alle 25 EUR mehukkaista bruschetoista, kahdesta erinomaisesta pasta-annoksesta ja isoista oluista + espressoista ei todellakaan ollut paha, etenkään kun myös ravintolan palvelu oli erinomaista, suorastaan sydämellistä (itse asiassa palvelu taisi olla parasta mitä saimme Krakovan ravintoloissa ja kahviloissa). Lämmin suositus!

Krakova_ravintola_Aqua_e_Vino_bruschetta_Kuva_©_Matkoilla-blogi

Tällä kertaa postauksessa myös bonuksena viidentenä yksi ”vältä tämä”-vinkki: Erehdyimme käytyämme Wawelin linna-alueella poikkeamaan lounaalle Pod Wawelem-oluttupaan. Paikka näytti houkuttelevalta, ja olihan ulkoisesti kyseessäkin tyypillinen keskieurooppalainen oluthalli… Tripadvisorissakin paikka oli arvosteltu suhteellisen korkealle. Palvelu oli kuitenkin enemmän kuin ala-arvoista, kaiken lisäksi hidasta ja ruoka sen verran mautonta, että jäi syömättä. No siihen hintaan ei ehkä olisi pitänyt hilata odotuksia kovin korkealle: kaksi gulassikeittoa ja kaksi iso olutta – 8.80 EUR. Ei jatkoon.

Ravintolavinkkien kohdalla on aina hyvä muistuttaa siitä, että makuasiathan tunnetusti jakavat ihmisiä, ja suositukset ovat aina subjektiivisia. Lisäksi ravintolakokemukseen liittyy aina monia ulkoisia vaikutteita, jotka saattavat vaikuttaa kokemukseen.

Mitä ravintolasuosituksia teillä on jakaa Krakovasta?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet