Aikaisemmin keväällä suuntasimme Tampereella käydessämme yhteen suosikkiravintoloistani, Panimoravintola Plevnaan ruokailemaan. Nille, joille kyseinen ravitsemusliike ei ole ennestään tuttu, kerrottakoon että Panimoravintola Plevna sijaitsee Tampereen keskustassa, Finlaysonin tehdasalueella (Itäinenkatu 8).

Plevna on mielestäni ansainnut nimensä alkuosan ”Panimoravintola”; osittain tietenkin siksi, että kyseessä on aito panimoravintola, jonka ravintolasalin yhteydessä toimii panimo. Yhtä paljon kuitenkin myös siitä syystä, että Finlaysonin entisen kutomosalin jykevien seinien sisään on onnistuttu luomaan aito oluttupa-tunnelma, jollaista ei yleensä löydä meidän leveysasteilta vaan joutuu hakemaan Keski-Euroopan suurista olutmaista. Tunnelman luojana toimii paitsi rakennus myös jykevän rouhea sisustus – Plevnan pöydät ja loosipenkit on tehty kestämään niin ajan hammasta kuin hieman railakkaampakin olutkolpakoiden kilistelyä.

Aidossa olutravintolassa myös tarjoilijat ovat keskeisessä roolissa tunnelman luojana. Niin myös Plevnassa, jossa työvaatetuskin edustaa ”aitoa linjaa” ja tuo oman vivahteensa kokonaisvaikutelmaan. Kaikilla käynneillämme tarjoilijat ovat edustaneet myös paikan henkeen hyvin sopivaa hieman rempseämpää, muttei silti teennäistä tyyliä, josta plussaa.

Ravintolan oman panimon juomavalikoima katta kahdentoista eri oluen lisäksi myös siman sekä myös muutaman siiderivaihtoehdon. Koska useimmiten olemme olleet autolla liikkeellä (ja autonavaimet ovat olleet minulla), en ole valitettavasti päässyt perehtymään kovinkaan laajalti valikoimiin; ”Pilsiä” sekä ”Plevnan tummaa” olen tosin päässyt kokeilemaan – vähintään Magna Cum Lauden ansaitsevat molemmat.

Plevnan ruokalista on paikan tyylille uskollinen, saksalaistyylinen; toisin sanoen kevyt ja kasvisvoittoinen – not. Kaikkihan eivät pidä tämänkaltaisesta ruosta, mutta itse teen mielelläni aina silloin tällöin makumatkan Keski-Eurooppaan maamme rajojen sisäpuolella.
Tällä kertaa seurueemme annoksiksi valikoitui ruokalistalta Portinvartijan possua, Vuohenjuustobroileria sekä Poronkäristystä. Reilunkokoiset annokset maittoivat kaikille hyvin (nälkä ei todellakaan jäänyt), ainoa pieni miinus tällä kertaa oli, että annokset olisivat saaneet olla hieman lämpimämpiä tullessaan pöytään (mikä on muuten suomalaisissa ravintoloissa pikemminkin sääntö kuin poikkeus…)
Aikaisemmilla käynneillä ollaan maisteltu mm. Sähkömestari Anderssonin porsaanleikettä, Aleksanterin maksapihviä sekä Vuoristopostiljoonin lammasmakkaroita – kaikki kelpoja annoksia (nojoo, tiedän; kaikki eivät pidä maksasta…)

Kokonaisarvosana Plevnalle usemman käynnin perustella: Suosittelen ja näin lakkiaisaikojen alla latinankielisellä asteikolla: Laudatur.

PS. Kamera ei valitettavsti Plevnan käynnin yhteydessä suostunut yhteistyöhön, joten joudutte tällä kertaa tyytymään Plevnan kotisivujen gallerian kuviin.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

4 kommenttia

Teea 23/05/2013 - 12:20 pm

Plevna on kyllä hyvä ravintola! Varsinkin aiemmin kun tuli syötyä lihaakin enemmän, kasvisruokailijan taivas se ei kyllä ole :). Hyvin tunnelmallinen paikka ja usein suosittelenkin ravintolaa Tampereen vierailijoille. Myös yllättävän edullinen, annoskoot (isot) ovat hintansa väärtejä. Loossit ovat mukavan tilavia, mutta miinuspuoli on että penkit ovat kovin kaukana pöydästä, tälläinen lyhyt sen ainakin huomaa. Ravintola on myös suosittu varsinkin viikonloppuisin, joten on sitä oveltakin jouduttu kääntymään muutamaan kertaan.

Vastaa
alex 23/05/2013 - 7:19 pm

Tottapa tuo, keittiö kyllä luottaa enemmänkin lihatiskistä hankittuihin eineksiin. Vaikka itse en kovin lyhyt ole, olen kiinnittänyt tuohon loossien pitkään etäisyyteen penkkien ja pöytien välillä; oikeastaan ainoa isompi miinus…

Vastaa
Minna Virtanen 30/07/2018 - 2:35 pm

Ruokamyrkytys ravintola Plevnasta – ei enää ikinä sinne!

Kävin heinäkuussa 2018 syömässä ravintola Plevnassa. Alkupalaksi tilasin sienikeittoa, joka oli ehtaa lämmitettyä valmiskeittoa, jonka saapuminen kesti tunnin.

Pääruuaksi söin lohisalaattia. Annos oli kuin suoraan turkkilaisesta pitseriasta: jääsalaattia ja ulkomaista tomaattia sekä puolikas rypistynyt omena viipaloituna. Jääsalaatissa ei ollut minkäänlaista kastiketta, joten annos oli todella valju ja mauton. Paistettu lohi haisi vienosti vanhalta, mutta maistoin sitä silti ja lopun salaatista jätin syömättä.

Jo Plevnasta lähtiessäni vatsani tuli kipeäksi ja sain ruokamyrkytysoireita. Olin todella kipeä koko seuraavan yön. Tällaista ravintolaa voi pitää ainoastaan Suomessa, jossa normi asiakas ei valita mistään! Aivain ällöttävää, ei koskaan enää Plevnaan!

Vastaa
alex 30/07/2018 - 4:50 pm

Onpa ikävä kuulla, meillä kun on aina ollut hyvät kokemukset Plevnasta.
Kai olit yhteydessä ravintolaan?

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet