Pina Colada - päivän synttärisankari. Kuva: © Matkoilla-blogi

Sateenvarjodrinkin päivä

by Alex | Matkoillablogi.fi

Pakko myöntää heti alkuun että kuvan drinkki ei liity tapaukseen. Siinä on kertakaikkiaan melkein kaikki väärin: lasi on muovimuki, juoma ei ole Piña Colada, lokaatio ei ole Puerto Rico ja drinkistä puututuu sateenvarjo. Mutta muuten asiat ovat kohdillaan, eli kuvasta löytyy Karibian aurinko ja runsaalla rommilla maustettu jäähiledrinkki!

Tänään vietetään kansainvälistä Piña Colada Day’ta. Tämä trooppisten drinkkien klassikko syntyi Puerto Ricossa, ja kuten monen muunkin herkun kohdalla myös tämän reseptin kehittämisen kunniasta on kiistaa. Itse äänestän Ramón ’Monchito’ Marrero Pérezin puolesta, jonka sanotaan luoneen juoman Caribe Hilton Hotelin Beachcomber Barissa vuonna 1954. Annan ääneni puolueellisesti ihan vaan siitä syystä, että mielestäni rantaravintola ”istuu” paremmin tarinaan kuin San Juanin vanhakaupunki (jossa kerrotaan Ramón Portas Mingotin luoneen drinkin reseptin Barrachina-ravintolassa vuonna 1963). Oli miten oli, niin yhtä mieltä tunnutaan maailmalla olevan siitä, että drinkki on syntynyt Puerto Ricossa, ja niinpä Piña Colada onkin ollut Puerto Ricon kansallisjuoma vuodesta 1976. Saattaa tässä varmaan myös osasyynä olla melko tunnettu, B-kirjaimella alkava rommivalmiste, joka on kyseiseltä saarelta kotoisin.

Piña Coladan status Puerto Ricon kansallisjuomana valkeni minulle valitettavatsi vasta nyt, eikä ennen viimevuotista käyntiämme San Juanissa.

San Juan - Pina Coladan kotikaupunki. Kuva: © Matkoilla-blogi

San Juan – Pina Coladan kotikaupunki. Kuva: © Matkoilla-blogi

Viikonlopun kunniaksi tässä Piña Coladan melko yksinkertainen resepti:

  • 1 osa vaaleaa rommia
  • 3 osaa ananasmehua
  • 1 osa kookoskermaa
  • jäitä

Ainesosat tehosekoittimeen ja nupit kaakkoon, valmis juoma sopivaan lasiin ja koristeeksi tuore ananasviipale ja cocktailkirsikka.
(Alkoholittoman Virgin Coladan voi sekoittaa seuraavilla suhteilla: 1 osa kookosmaitoa, 2 osaa ananasmehua, jäitä; joissain resepteissä mukana on myös tilkka lime-mehua)

Tämänviikkoisessa #Matkachat -twitterchatissa (suosittelen muuten osallistumista; Twitter-chatti on ihan hauskaa ja keskustelu vilkasta) puhuttiin siitä, josko ruoka on matkan aihe. Tässä yhteydessä sivuttiin myös lyhyesti juomia matkan aiheena, ja itse olen sitä mieltä, että juomat (etenkin viinit) ja niiden alkuperä voivat olla matkan aiheena ja kiinnostuksen kohteena siinä missä ruokakin. Esimerkiksi Pina Coladan synnyinseutu, jos siitä olisi ollut tietoinen…

Salud Puerto Rico ja Piña Colada!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet