Tallinna. Kuva: © Matkoilla-blogi

Tallinna – seitsemän (ruoka)vinkkiä Toompean takana

by Alex | Matkoillablogi.fi

Tai no, jos ihan tarkkoja ollaan viisi ruokapaikkavinkkiä, yksi museo ja yksi suklaapuoti. Vaikka Tallinna on jo lukemattomilta matkoilta tuttu kaupunki, tuntuu että sieltä löytyy joka kerta valtavasti uutta löydettävää. Uusia, kivannäköisiä kahviloita, baareja ja ravintoloita tuntuu tulevan koko ajan lisää huimalla vaudhdilla – etenkin ydinkeskustan ulkopuolella.

Kävelyreitille Viru-keskuksesta Telliskiveen tuli pituutta hieman reilu 3 km, reitin näet tästä. Valitettavasti lyhyellä kaupunkilomalla emme ehtineet testailemaan näitä kaikkia ”löytöjä”, mutta tämä listaus toimikoon myös ”note-to-self”inä seuraavia käyntejä varten.

Viron miehitysmuseo

Kävelykierros muistutti museosta joka kuuluu Tallinnan bucketlistillemme, mutta joka on jostain syystä päässyt unohtumaan. Nykyarkkitehtuuria edustava Viron miehitysmuseo sijaitsee vain kivenheiton päässä Vapaudenaukiolta, ja esittelee Viron kolmea eri miehityskautta: Neuvostoliiton ensimmäistä miehityskautta 1940-41, Saksan miehityskautta 1941-44 ja Neuvostoliiton toista miehityskautta 1944-1991. Varmaankin enemmän kuin mielenkiintoinen museo, joka pitää nyt ehdottomasti muistaa ensi kerralla.

Miehitysmuseo, Tallinna. Kuva: © Matkoilla-blogi

Neikid

Vanhassa puutalossa, puiston laidalla sijaitseva ravintola Neikid tuli yllättäen ja hakematta vastaan kävelyllämme. ”Viron 50 parasta ravintolaa”-listallakin mukana olevan ravintolan olimme kuulleet mainittavan, mutta sijainti ei ollut tiedossa – nyt on. Tämä taas hyvä muistutus siitä, että uuttaa löytääkseen pitää aktiivisesti hakeutua pois niiltä totutuilta reiteiltä, joita aina kulkee. Valitettavasti tässä kohtaa ei ollut vielä lounasaika, eikä ravintola ollut seuraavana päivänä (sunnuntai) auki, joten kokeileminen jäi seuraavaan kertaan. Ruokalista näytti kuitenkin sen verran hyvältä (samalla myös yllättävän edulliselta) että palaamme varmasti joskus toiste asiaan.

Neikid_Tallinna_Kuva_©_Matkoilla-blogi

pööbel

Kävelymatkan edetessä ei edelleenkään ollut lounasaika, mutta kivannäköisiä paikkoja tuntui tulevan vastaan kuin liukuhihnalta – no, ensi kerralla sitten… Vanhassa, kauniisti entisöidyssä pitsihuvilassa puiston laidalla löytyy olutravintola Pööbel. Pihan Biergarten-tyyppisessä puutarhassa toimii Hot Dogeihin erikoistunut Hotokas.

Pööbel_Tallinna_Kuva_©_Matkoilla-blogi

ChokoKoo

Vanhan puutalon kellarikerrokseen tänä vuonna avattu pieni suklaapuoti Chokokoo. Käsintehdyt suklaakonvehdit valmistetaan myymälän viereisessä tilassa. Testattu ja hyväksi havaittu.

Chokokoo_Tallinna_Kuva_©_Matkoilla-blogi

Frenchy

Yhdessä Telliskiven alueen vanhoista rakennuksista sijaitsee Frenchy, ravintola joka on keskittynyt Ranskaan niin ruoka- kuin juomalistallakin. Vanhassa tehdashuoneistossa katto on korkealla ja sisustus on viehättävän boheemi sekoitus vanhoja tavaroita ja moderneja sisustuselementtejä – meidän silmiämme miellyttivät eniten hauskat seinämaalaukset ja ledivalaisimet.

Nautimme Frenchyssä varsin maittavan lounaan (Croque Monsieur sekä vuohenjuustosalaatti olivat molemmat erittäin hyviä) jossa lisäksi hinta oli varsin kohtuullinen (kuten Tallinnassa yleensäkin ydinkeskustan ja Vanhankaupungin ulkopuolella).

Frenchy_Tallinna_Kuva_©_Matkoilla-blogi

Frenchy_Tallinna_Croque_Monsieur_Kuva_©_Matkoilla-blogi

schvips

Vinosti vastapäätä Telliskivi-kompleksin ”päärakennusta” bongasimme uuden viiniravintolan. Ulkoapäin Schvips -ravintolan rakennus näytti juuri samanlaiselta kuin monet muutkin alueen ravintoloista, eli melko tylsältä. Nettisivujen perusteella kyseessä on kuitenkinvarsin pätevän oloinen viinibaari. Toisaalta alueen ravintoloiden viehätys onkin ehkä juuri siinä, että ulkoapäin tylsän ulkokuoren alta paljastuu varsin hauskoja ja kivannäköisiä paikkoja.

Shvips_Tallinna_Kuva_©_Matkoilla-blogi

depoo

Telliskiven vieressä sijaitseva elintarvike-/kirpputori Depoo näytti olevan myös jonkinasteinen ruokarekkojen kokoontumispaikka. Torin yhteydessä sijaitsee myös kahteen vanhaan junavaunuun rakennettu ravintola Peatus, joka näytti mielenkiintoiselta.

Telliskivi_Tallinna_Kuva_©_Matkoilla-blogi

Oletteko te testanneet näitä paikkoja ja mikä oli teidän arvionne niistä?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet