Toscana – la dolce vita

by Alex | Matkoillablogi.fi

Syyskuussa toteutui pitkäaikainen haave kun suuntasimme vihdoinkin Toscanaan nauttimaan Italian loppukesän lämmöstä. Olemme monesti suunnitelleet matkaa Toscanaan, mutta tähän asti jokin muu kohde on aina vetänyt pidemmän korren ja matka Italian klassikkomaisemaan on siirtynyt edemmäs.

Toscana ei sinänsä ole ainoa kohde joka meillä on siirtynyt edemmäs bucket listillä; jostain syystä jotkut kohteet kokevat välillä tämän kohtalon – usein ilman mitään varsinaista syytä. Matkan sitten vihdoin toteutuessa odotukset ovat yleensä korkealla, ja niin myös tälläkin kertaa Toscanan kohdalla.

Suomesta voi lähestyä Toscanaa suoralla lennolla useastakin suunnasta, tosin lähimpänä sijaitseville lentokentille, Pisaan ja Bolognaan ei ole päivittäisiä lentoja. Koska matkapäivämme eivät täsmänneet näiden kanssa, lensimme Roomaan ja otimme sieltä vuokra-auton alle.

Autoilimme.Rooman Fiumicinon kentältä ja lähdimme seuraamaan rannikkoa E80-tietä pitkin, Civitavecchian kautta Grossetton ja sieltä edelleen SS223-tietä San Gimignanoon. Ajattelin suunnitellessani reittiä, että rannikkoa seuraileva tie tarjoaisi merimaisemia matkan varrelle, mutta näin ei kuitenkaan harmittavaisesti ollut. Niissä kohdin, jossa meri oli lähempänä korkea keskikaide peitti tehokkaasti kaikki pilkahdukset merestä.

Odotimme kumpuilevia maisemia sekä kauniin sumun ja usvan peittämiä laaksoja niin pitkälle kuin silmä näkee. Olihan näitäkin maisemia, mutta pakko on myöntää ettemme näitä maisemia vielä olleet juurikaan nähneet lähestyessämme Colle di Val d’Elsan teollisuusalueen kautta San Gimignanon kaupunkia kaakon suunnalta. Mutta eipä hätää; löysimme niin kumpuilevia maisemia, huikean kauniita teitä ja niitä kaukaisuuden utuun häipyviä viinitarhoja Toscanan viikkomme aikana. San Gimignanon lisäksi ehdimme viikon aikana tutustua niin Firenzeen kuin Sienaankin.

Viikon tukikohdaksi olimme valinneet pienen San Gimignanon kaupungin ja siellä hieman keskustan ulkopuolella sijaitsevan Villa Duccin, viehättävään italialaistyyliseen villaan, jonka puutarhasta on hieno näköala kohti kukkulalla kohoavaa San Gimignanon keskustaa – postauksen kuva on otettu hotellimme ravintolan terassilta. Ensimmäistä kertaa olin varmaankin törmännyt tähän UNESCO-kaupunkiin Tasty Travelissimo-blogissa; kiitos vaan Martina ja Henkka inspiksestä!

Odotukset Toscanaa kohtaan olivat ennen matkaa korkealla, ja kyllä ne myöskin täyttyivät. Toisaalta, eihän Italian kaltainen maa oikein voi edes pettää kun kaikki onnistuneen loman ainekset löytyvät sieltä: upeat maisemat, erinomainen ruoka ja juoma sekä lämmin ilmasto.

Tulevissa postauksissa palataan niin San Gimignanoon, Firenzeen ja Sienaan – sekä tietenkin maailmanluokan Gelatoon!

Oletko sinä lomaillut Toscanassa?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet