Tukholman uusi design-hotelli: Hobo Hotel

by Alex | Matkoillablogi.fi

Heti Tukholman Kulttuuritalon takana sijaitseva Brunkebergstorg ei vielä pari vuotta sitten ollut alue, jonne turisti eksyi kovinkaan helposti. Ja jos eksyi, niin hakeutui melko pian pois, sillä alueella ei oikeastaan ollut mitään mielenkiintoista.

Nyt on, sillä tänä vuonna torin äärelle on avautunut peräti kolme uutta hotellia: Hobo Hotel, Downtown Camper by Scandic sekä At Six, joista tänään ensiksi mainittu esittelyssä pikaisen käynnin jälkeen.

Hobo Hotel

Gallerianin ostoskeskuksen yläkerroksiin rakennettu Hobo Hotel kuuluu norjalaisen hotellimogulin,  Petter Stordalenin nopeasti laajenevaan Choice-ketjuun kuten myös viereinen, samassa kiinteistössä sijaitseva At Six-hotelli.

Hotellin käytävät ovat hämärästi valaistut ja väriskaalaa leimaavat luonon omat sävyt.

Hobo-hotellissa on 201 huonetta, ja valittavana on huoneita neljässä eri kokoluokassa, myös ikkunattomia. Itse kävin katsomassa hotellin yleisintä huonetyyppiä, Hobo Room’ia.

Nykytyylin mukaisesti sisustettu, melko pelkistetty huone edustaa uutta hotelliajattelua, jossa huoneesta on karsittu pois turhat rönsyt ja pyritty tekemään kompaktista tilasta mahdollisimman käytännöllinen: puhelin on esim. korvattu chat-palvelulla, televisioon voi striimata ohjelmia omasta laitteestaan ja säilytystilaa on matkalaukuille sängyn alla.

Vaihtelu virkistää – kovin usein ei mielestäni hotelleissa näe mustalla kaakelilla vuorattua kylpyhuonetta.

Hauskana yksityiskohtana kaikissa Hobo Hotelin huoneissa on tällä hetkellä kovinkin trendikäs  reikälevyseinä (pegboard), jonka koukuissa roikkuu hotellivieraiden lainattavissa olevia tavaroita. Hotelli mainitsee itse, että valikoima on kuratoitu ja vaihtelee vuodenajan mukaan. Myös respassa on pegboard-seinä, josta vieraat voivat  ostaa mukaansa esineitä mikäli mieltyivät johonkin erityisesti.

Kuten jo useissa muissakin Tukholman hotelleissa sisäänkirjautuminen tapahtuu omatoimisesti, iPadilla.

Alakerran värikäs hotelliaula on yhdistelmä respasta, olohuoneesta ja baarista/ravintolasta johon on  helppo poiketa hetkeksi vaikkei hotellissa asuisikaan. Myös selkeä merkki siitä yhteisöllisyyden ajatuksesta, joka leimaa (tätäkin) hotellia.

Hobon ravintolassa suositaan orgaanista ja lähituotettua, Esimerkkinä tästä om kaupunkiviljely aulassa, jonka viherikkunassa kasvatetaan yrttejä oman baarin tarpeisiin.
Aamiainen ei sisälly Hobo Hotelin perushintaan, mutta lisämaksusta voi koota listalta itselleen mieleisen setin terveellisistä vaihtoehdoista. Lauantaisin tarjolla brunssi.
Lounaalla ja illallisella valittavana on pienempiä annoksia (osa viikoittain vaihtuvia), joita voi yhdistellä oman nälkänsä ja makunsa mukaan.

Samassa rakennuksessa sijaitsee myös uusi ravintolakokonaisuus Tak, joka on ottamassa oman paikkansa Tukholman kattoravintoloiden ja -terassien sarjassa. Kattoterassilta (jonka pinta-alaa on peräti 1.000 m²) on upeat näkymät Tukholman keskustan kattojen ylle. Ensi kesäksi viereiselle katolle laajeneva kattoterassi avattiin jo nyt elo-syyskuussa #tjugodagar-popupina.
Tänä syksynä osana Tak-ravintolan kokonaisuutta avattiin japanilainen Unn-ravintola, jossa eksklusiivisesta ravintolaelämyksestä pääsee nauttimaan vain 8 henkeä illassa.
Käynti Tak-ravintolaan on Brunkebergstorgin puolelta, toimistorakennuksen aulan kautta.

Hobo Hotelin edustaessa moderneja, rentoja design-hotelleja viereinen At Six sijoittuu selkeästi luksushotellien hieman konservatiivisempaan premium-luokkaan. Käväisin pikaisesti kyseisen hotellin aulassa, mutta jotenkin se ei puhutellut minua enkä tuntenut välitöntä sielujen sympatiaa hotellin kanssa. At Six sai kuitenkin jo ennen avautumistaan niin paljon hehkutusta kansainvälisestikin, että lähempi tuttavuus hotellin kanssa saattaa kuitenkin joskus tulevaisuudessa olla paikallaan.

 

Joko sinä olet asunut Tukholman uudella hotellialueella? Mikä alueen kolmesta hotellista puhuttelee sinua eniten?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

1 kommentti

Hotelliketjut - Tukholma.fi 01/10/2023 - 9:41 pm

[…] Lue lisää Matkoillablogissa […]

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet