Tukholman uusin hotelli: Downtown Camper by Scandic

by Alex | Matkoillablogi.fi

Downtown Camper by Scandic on tuorein lisä Scandicin uusien Signature-hotellien joukossa. Rehellisyyden nimissä täytyy tosin todeta, että tämä ei oikeastaan ole uusi hotelli, vaan entinen Scandic Sergel Plaza -hotelli, joka on läpikäynyt aivan totaalisen muodonmuutoksen. Samalla Brunkebergstorg och saanut uutta elämää myös vastapäisten At Six- ja Hobo Hotel’in avattua.

Toisaalta hotellia voi mielestäni kutsua uudeksi, sillä talo on käynyt läpi niin täydellisen muodonmuutoksen: entisestä marmori-messinki -retrosisustuksesta ei ole enää jälkeäkään, vaan tilalle on tullut rouheita betonipintoja, viherseiniä, luonnonmateriaaleja ja puuta.

Laajalle levittäytyvän sisääntuloaulan yhteydessä on niin vastaanotto, kokoustiloja, yhteisöllinen pitkä työpöytä kuin loungekin – siis kaikki elementit, joilla yhteisöllisyyteen uusissa hotelleissa nykyään kannustetaan. Hotellin alakertaa yritetään myös elävöittää ja avata kaupunkilaisillekin, esimerkkinä tästä polkupyöränkorjaaja piti käydessäni hotellissa popup-verstasta tuulikaapissa.

Sisääntuloaulan yhteydessä sijaitsee myös iso ja avara Campfire-ravintola ja baari, joka toimii myös aamiaisravintolana. Hotellin urbaanista outdoorteemasta muistuttaa keskellä ravintolaa sijiatseva tulisija. Brunkebergstorgin puolelle avautuvassa baariosassa, tyyleissä yhdistellään moderni skandinaavinen design Chesterfield-tyylisiin nahkasohviin. Toimii ainakin minun mielestäni.

Alakerran vastaanottotiskin vieressä päivystää hotellin Lifestyle Concierge. Että mikä…?
Downtown Camperissa perinteinen, usein ehkä hieman jäyhähkö concierge on korvattu uudentyyppisellä viskaalilla, jonka tehtävänä on antaa sisäpiirin vinkkejä fika-paikoista, tapahtumista ja paikallisten suosikeista. Tehtävään on valittu australiasta kotoisin oleva Kristian Hell, joka on asunut Tukholmassa kahdeksan vuotta ja tuntee nykyään kaupungin menomestat kuin omat taskunsa. Kristian järjestää myös mm. suosittuja juoksulenkkejä, joihin tukholmalaisetkin mielellään osallistuvat.
Alakerran aulassa on myös uusi Lokalii-onlinepääte, josta voit varata hieman erilaisia kaupunkielämyksiä Tukholmassa (palvelun applikaatiot löytyvät muuten sekä Androidille että Applelle – pikaisen katsauksen pohjalla tarjolla näytti olevan ihan hauskoja juttuja). Päätteen vieressä näkyi olevan myös skeittilautoja lainattavana Scandicin jo perinteisten polkupyörien rinnalla ja camper-nimen henkeen sopii, että hotellista voi lainata myös kanootteja!
Hotellin ylimpään kerrokseen avataan myöhemmin tänä syksynä lounge-tila, jossa on tarkoitus tarjota hotellivieraille mahdollisuus yhteiseen tekemiseen esim. leffailtojen muodossa.

Katsastin pikaisesti pari huonetta käydessäni hotellissa: isomman Grand Double View Bathtub-kulmahuoneen (pinta-alaa oli ihan kiitettävästi – n. 30 m² – mutta huoneen pitkä ja kapea muoto ei välttämättä ollut ihan optimaalinen). Kuvassa kuitenkin Cozy Double, yksi hotellin pienemmän kokoluokan huoneista: kompakti huone (16 m²), josta näköala on sisääntuloaulan atrium-pihalle.

Varusteluiltaan kaikissa huoneissa on samat perusmukavuudet ja materiaaleissa on paljon lämpimiä materiaaleja: villaa, puuta ja nahkaa sekä puulattia.

Osa Downtown Camper-hotellin huoneista on vielä viimeistelyä vaille, ja hotelli avataan kokonaisuudessaan myöhemmin tänä syksynä. Viimeisten valmistuvien huoneiden joukossa on myös ikkunattomia, kellarikerroksissa sijaitsevia huoneita, joita tuntuu nykyään tulevan miltei kaikkiin uusiin hotelleihin Tukholmassa. Jututtamani hotelliedustajan mukaan, nämä ovat erittäin suosittuja asiakkaiden keskuudessa – minulle ehkä hieman yllättävää; vaikka en ahtaanpaikan kammosta kärsikään, haluan kyllä mahdollisuuden päivänvaloon  vaikka näkymät eivät kummoisia ikkunasta olisikaan.
Hotellin valmistuttua kokonaisuudessaan huoneita tulee olemaan yhteensä 494 jaoteltuina 13 eri luokkaan pienimmästä Cosy Single-huoneesta (11 m²) aina  Camper Grand Suiteen (64 m²).

Scandicin Signature-hotellit toimivat osana Scandic-ketjua, mutta kuitenkin selkeästi omilla profiileilla ja nimillä. Signature-hotelleja on Tukholmassa ennestään kaksi: Haymarket by Scandic ja Grand Central by Scandic.

Puhutteleeko uuden Downtown Camper-hotellin tyyli sinua? Voisitko sinä kuvitella valitsevasi ikkunattoman huoneen hotellissa?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

3 kommenttia

Kalle Puolakka 20/01/2019 - 7:23 am

Kyllä puhuttele Down Town Camperin tyyli! Täällä ollaan aamiaista odottamassa.

Vastaa
alex 20/01/2019 - 12:20 pm

Scandicin aamiaisella pärjääkin pitkälle päivään – hyvää Tukholman-päivää!

Vastaa
Hotelliketjut - Tukholma.fi 01/10/2023 - 9:41 pm

[…] Sisääntuloaulan avarassa Campfire-ravintolassa hotellin urbaanista outdoorteemasta muistuttaa tulisija. Ulkoiluaktiviteettien valinnassa puolestaan opastaa hotellin oma Lifestyle ConciergeLue lisää Matkoillablogissa […]

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet