Joulu on Porvoossa – näin väittää Porvoon matkailu, eikä ihan väärässä olekaan. Fiilistelemään pääsee jouluisen Porvoon Pinterest-sivulla.
Suuntasimme eilen päiväretkelle Porvooseen, tutustumaan kaupungin joulutunnelmaan ja samalla tarkoituksella täydentää myös pukinkonttia. Tänä viikonloppuna Wanhassa Porvoossa ei ollut joulumarkkinoita (järjestetään 15.-16.12), sitä vastoin eri puolilla kaupunkia olisi kylläkin ollut tarjolla useitakin joulumyyjäisiä. No, joulumarkkinoiden puute ei haitannut menoa, pikkuputiikkeja kun etenkin Wanhassa Porvoossa riittää.

Porvoo, Välikatu. Kuva: Matkoilla-blogi

Porvoo, Välikatu. Kuva: Matkoilla-blogi

Porvoo, Vanha Raatihuone. Kuva: Matkoilla-blogi

Porvoo, Vanha Raatihuone. Kuva: Matkoilla-blogi

 

Wanha Porvoo on viime vuosien aikana kehittynyt loistavasti ja tuntuu että viehättäviä liikkeitä tulee koko ajan lisää. Ehkä sympaattiset liikkeet vetävät toisia luokseen?Ainakin  shoppailijoiden kannaltahan tämä on positiivinen asia – ja varmaankin myös kauppiaiden. Joulutunnelmaan on panostettu ja tuntuu että kauppiaat puhaltavat yhteen hiileen. Piipahdimme suurimpaan osaan liikkeistä, mutta aivan erityisesti mieleen jäivät seuraavat:
Välikadulla sijaitseva antiikkiliike Galleria Rahling joka on erityisesti erikoistunut vanhoihin astioihin ja laseihin – kaikki hyvällä maulla ja kauniisti esille aseteltuina. Hienan alempanan samalla kadulla leluliike Riimikko ihastutti kaikkine nukkekotikalusteineen ja ”vanhanajan” leluineen. Niinikään Välikadulla ehdoton ”must”-kohde porvoonkäynnillä on tietenkin Brunbergin tehtaanmyymälä: Brunbergin lakua voittanutta ei ole! Mukaan tarttui myös uutuustuote, ”Brunbergin joulupusu”, jonka karpalo-puolukkayhdistelmä osoittautui varsin maukkaaksi.
Helmi Tee- ja Kahvihuone jäi tällä kertaa väliin – aikaisempien käyntien perusteella voi kuitenkin lämpimästi suositella kahvipaikkana.

Porvoo, Skafferi. Kuva: Matkoilla-blogi

Porvoo, Skafferi. Kuva: Matkoilla-blogi

Jokikadulla uusia tuttavuuksia olivat lahja- & vaateliike Destiny sekä viehättävä herkkukauppa Skafferi.
Miltei vastapäätä löytyy niinikään toinen herkkukauppa Mormors, jonka taustalla on helsinkiläinen ravintoloitsija Henrik Poulsen. Samassa yhteydessä toimii nykyään Porvoon Paahtimon kahvipaahtimo, joka näissä tiloissa on nyt voinut laajentaa isommalla kahvinpaahtimella.

 

 

 

Tullessamme Porvooseen jätimme auton länsirannan uudelle alueelle, Taidetehtaan parkkihalliin, josta melko lyhyt matka Aleksanterinsiltaa pitkin keskustan kautta vanhaan kaupunkiin. Parkkipaikan olimme valinneet myös aivan tietyllä taka-ajatuksella; olimme nimittäin suunnitelleet menevämme syömään paljon mainetta niittäneeseen Bistro Sinne’en. Aavistimme ravintolan olevan suosittu, joten suuntasimme heti pöytää varaamaan – pettymykseksemme vapaa pöytä olisi löytynyt vasta iltayhdeksän jälkeen… Emme voineet kuvitellakaan, että ravintola on niin suosittu, ettei sisään mahtunut koko päivänä. Päädyimme keskustan Wanhaan Apteekki-ravintolaan (ent. Sevilla); ihan ok, mutta ei kyllä varmaankaan yltänyt lähellekään Sinne’n suoritusta. Opimmepahan, että Porvoossa kannattaa varata pöytä hyvissä ajoin etukäteen, mikäli mielii valita ruokapaikkansa.

 PS. Porvoon taidetehtaalla järjestetään 13.-16.12. omat Taidetehtaan joulumarkkinat muistakaa varata pöytä ajoissa, mikäli aiotte ruokailla Bistro Sinnessä  😉

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet