Joulumarkkinat Tukholmassa – illallinen, osa 3

by Alex | Matkoillablogi.fi

Illallisravintolaksi olimme tällä kertaa Tukholmassa valinneet pienemmän kortteliravintolan Norrmalmilla, tukholmalaistuttavani suositteleman Tradition-ravintolan (Tulegatan 10). Ravintola mainostaa itse keskittyvänsö ruotsalaiseen ”husmanskostiin” – eikä muuhun.

Matkalla ravintolaan poikkesimme yhteen suosikkihotelliini Tukholmassa, lähellä ravintolaamme sijatsevaan Hellsten Hotel’iin aperitiiville. Hellsten Earth Bar on mukavan pieni ja viihtyisä, olohuonemainen baari, ei ollenkaan mikään tyypillinen hotellibaari. Kannattaa muuten muistaa tämä baari mikäli sattuu olemaan kaupungissa torstai-iltaisin, jolloin siellä järjestetään jazz-ilta vaihtuvin bändein. Mutta, takaisin illalliseen ja illallisravintolaan…

Restaurang Tradition-ravintolan pieni ravintolasali oli melko pelkistetysti, skandinaviseen tyyliin sisustettu, asiakaspaikkoja silmämääräisesti noin viitisenkymmentä. Ruokalista oli sopivan lyhyt ja keskittyi pääasiallisesti ruotsalaisen keittiön husmanskost-klassikoihin.
Valitsimme alkuruoaksi hummerikeiton, joka vei kielen mennessään – varmaankin parhaimpia iknä syömiäni hummerikeittoja. Pääruoaksi valikoitui häränliharulaatit perunapyreellä sekä paahdettu lohi hollandaiskastikkeella ja tuoreperunoilla; molemmat edelleenkin loistavia valintoja.
Siinä vaiheessa kupu oli jo täynnä, mutta jälkiruokalistalta oli vielä pakko jakaa perinteinen omenapaistos muruseoksen kanssa kahvin seuraksi.
Kaikenkaikkiaan Tradition osoittautui loistovalinnaksi: viihtyisä ravintola, joka luottaa hyviin raaka-aineisiin, yksinkertaisiin yhdistelmiin ja klassikkoresepteihin – ja tällä yhdistelmällä tiimi tekee loistosuorituksen

Loistavan illallisen jälkeen reipas kävely hotelliin vatsan viereen nukkumaan ja keräämään voimia sunnuntaita ja Skansenin joulumarkkinoita varten. Erityisesti huomiomme kiinnittyi Tukholmassa kiinnittyi kaupungin jouluvaloihin, jotka olivat hauskasti erilaiset eri kaduilla, ja kaikki kuitenkin näyttäviä ja tyylikkäitä.

Seuraavankin kertaan jäi muutama tuttavalta saatu ravintolavinkki kokeiltavaksi: Napolyon (Grev Turegatan 15) sekä Gastrologik / Speceriet (Artillerigatan 14). Itse totesimme jo päivällä Eat-ravintolassa lounastaessame, että sinne pitää joskus suunnata myös illallisaikaan. Ja niin; saman omistajan kaksi muutakin ravintolaa, kalapainotteinen Restaurang B.A.R.  (Blasieholmens Akvarium och Restaurang – hyväksi todettu akaisemmin työmatkalla!) sekä Electroluxin vanhaan tehtaaseen, Essingen saarelle toteutettu Lux-ravintola.

Seuraavassa postauksessa päästäänkin täysipainoisesti fiilistelemään Skansenin joulumarkkinatunnelmiin…

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet