Keskiviikon kuva: Länsiterminaali T2. Kuva: © Matkoilla-blogi

Keskiviikon kuva: Uusi Länsiterminaali T2

by Alex | Matkoillablogi.fi

Alkuviikosta Helsingin Länsisatamassa avattiin Tallinnan liikennettä palveleva uusi Länsiterminaali T2, joten tämän viikon Keskiviikon kuva tulee itseoikeutetusti uudesta terminaalista.

Uutta terminaalia ollaankin jo Länsisatamassa kaivattu kauan, sillä vanha makasiinirakennukseen rakennettu terminaali (joka tästä eteenpäin kulkee nimellä T1) oli eittämättä liian pieni nykyisiin liikennemääriin nähden. Lisäksi kävelymatkaa laivaan kertyi usein melko paljon.

Uusi terminaali on ilmava ja valoisa ja avointa tilaa on huomattavasti enemmän kuin vanhassa terminaalissa. Kulkuväyliä ja matkustajavirtojen sujuvaa liikkumista on selkeästikin mietitty ja matka terninaalista laivaan on lyhyt. Skandinaavista, vaaleaa designia henkivä terminaali on luonteeltaan hyvin lentokenttämäinen, ja koko päädyn kokoisesta ikkunasta avautuu maisema Suomenlahdelle.

Uutta Länsiterminaali T2’sta käyttävät aluksi Tallinkin uusi designristeilijä Megastar sekä Star, Silja Europa puolestaan liikennöi edelleen vanhasta terminaalista. Myös Eckerö Linen Finlandia siirtyy käyttämään uutta terminaalia kesällä 2017.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet